Ailenizle yaşıyorsanız sizin yerinizde olsam part çalışıp kalan zamanda ders çalışırdım. Daha iyi bir iş bulmak lazım çünkü asgari ücretle olacak şey değil bu devirde hiçbir şeye yetmiyor en azından sizi sonsuz asgari ücret döngüsünden kurtaracak bir iş hedefiniz olmalı ona vakit ayırıp ilerlemelisiniz. Aileden gelebilecek en iyi şey bence şuan aile evinde kalıp kira vermeme artısı.
başka bir şey yapmasalar da olur artık bence.
İş hayatında belli profesyonel yetkinlikler dışındaki sertifikalara kimse bakmıyor bu arada. Çalıştığım şirkette bir çok birim var farklı iş alanlarında alım yapan, insan kaynaklarından arkadaşım çok süreçlere ister istemez şahit oluyorum. İnsanlar ordan burdan topladıkları ve bi yetkinlik olduğu iddia ettikleri saçma sapan tonlarca sertifika yazıyor CV lerine, kimse bakmıyor bunlara. Nerelerde hangi kurumlarda ne olarak çalışmış o daha önemli. Eğer öğretmenlikten devam etmeye karar verirseniz okulu ders çalışma programına göre değil de kurumsal değere göre seçmeniz çok daha avantajlı olur. Birkaç sene iyi bir okulda çalışmak alacağınız milyon sertifikadan daha önemsenecek
Tabi boş zamanları sertifika ve eğitim programlarıyla geçirmek elbette bir şey yapmamaktan daha iyi, tamamen önemsizdir de demiyorum