Kekler - Pastalar Islak Kek

qzhr

Ya Afüv
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2011
179
1
Slm kızlar ben ıslak kek yapmak istiyorum ama lapa oluyor aranızda nasıl yapmam gerektiğini anlacak olan varmı Netten okadar tarif aldım ama bi beremedim yahu. Hamur işleriyle aram pekte iyi sayılmaz ya

Slm kızlar ben ıslak kek yapmak istiyorum ama lapa oluyor aranızda nasıl yapmam gerektiğini anlacak olan varmı Netten okadar tarif aldım ama bi beremedim yahu. Hamur işleriyle aram pekte iyi sayılmaz ya
cnm normal kek kalıbında yani orta boysa kalıbın bir su bardağı oda standart boyda olanlardan yeter ayrıca gezdire gezdire dök tatlım inşşş yardımcı olabilmişimdir

cnm normal kek kalıbında yani orta boysa kalıbın bir su bardağı oda standart boyda olanlardan yeter ayrıca gezdire gezdire dök tatlım inşşş yardımcı olabilmişimdir

canım bide demli çayla yapıolarmış sen hiç öğle denedinmi acaba ???

canım bide demli çayla yapıolarmış sen hiç öğle denedinmi acaba ???
evet cnm denedim çok guzel kabarıyor ama ıslak kek değil yani en azından benim yaptığım değil bu keki standart kek tarifi gibi yapıyorsun sadece sut yerine çay koyuyorsun ben hiç öyle ıslak kek tarzı duymadım cnm

mikrodalgada 7 dakikada yapılan browni var. onu yap süper oluyor

Bir tarifim var, elden elde geçer, komşumuz bile gece 12 de arar canının istediğini söyleyerek bana yaptırır
Umarım siz de beğenirsiniz, bütün ayrıntıları ile yazacağım.

KEK MAlZEMELERİ
3 orta boy yumurta(küçük ise 4 kullanın, kıvamı tutmuyor yoksa)
1su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 tepemele çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket valinin
8-9 yemek kaşığı un
1çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ

SOS MALZEMELERİ
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı şeker(eğer bitter çikolata kullanırsanız sosa şeker oranını ayrıya indirin)

Yapılışı
Şeker ve yumurtaları eriyene kadar çırpın.
Bu sırada 1 yemek kaşığı tereyağını eritip çay bardağına koyun ve üzerini sıvıyağ ile tamamlayın.
2 çorba kaşığı kakaoyu ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
Vanilin, kabartma tozu, ve yağı ekleyerek az daha çırpın.
Kıvamına göre 8-9 yemek kaşığı unu ekleyin, pütürler olmamasına dikkat edin.(genelde 8kaşıkta tutuyor)
Yağladığınız kek kalıbına( ben büyük borcamlara döküyorum, ıslak kekin ince olması sosu daha iyi emmesini sağlıyor) dökün ve 180 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

Sosu da bütün malzemeleri bir tencereye koyarak pişirin, 5 dakika kaynatıp soğumaya bırakın.

Fırından çıkan keki küçük kareler halinde dilimleyip üzerine soğumuş sosunuzu dökün, 1-2 saat dinlendirdiğinizde şahane bir ıslak kek sizleri bekliyor olacaktır.

Son düzenleme:
neşe77 teşekkür ederim canım komşum denemiş keki pişirmiş sos yerine şekerli demli çay koyup ıslak kek yapmış güzelde olmuş ımmhh ama ben neden beceremiyorum hamur işlerini hele bir gün poça yaptım semsert olmuş, çayla birlikte eşime servis yaptım. Adamın kafasına at kafası yarılır bununla dedi yavaş yavaş öğrencez inş

ımmmhhh yemede yanında yat. keşke burda yorum dışında bi servis tabağı yapıp gönderebilsek birbirimize yemiş kadar olduk ellerine sağlık canım.

ıslak kek değil ama bende bir yakınımdan aldım tarifini muffinlerim yeni yaptım taze taze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…