• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İskender

be okudum canım kitabı o kadar güzeldi ki iki günde bitirdim......bırakamadım hiç,bir sayfada bir sayfada derken kitap bitti.....Aşk kitabını da okumuştum ama bunu daha çok beğendim.....Ben tavsiye ederim canım,gönül rahatlığıyla.....

Ben kitabı ilk çıktığında büyük bir hevesle aldım fakat bana çok karışık geldi,kim kimdi falan karıştırdım açıkçası o kadar çok isim var ki,gerçi yazar kitabın başında bir soyağacı paylaşmış ama ben kitap okurken soyağacına bakmak falan istemiyorum,bakınca kitabın dünyasından kopuyorum sanki,bu arada bunları yazdım fakat ben kitabın 80. sayfalarında kaldım,kitabı bıraktım,hiç akıcı gelmedi bana,kitabı bitirebilirsem bu sayfaya tekrardan yorumumu eklerim.Beğenen arkadaşlar olmuş,inşallah ben yanılmışımdır da kitap arkadaşların dediği gibi güzeldir.

Ben kitabı ilk çıktığında büyük bir hevesle aldım fakat bana çok karışık geldi,kim kimdi falan karıştırdım açıkçası o kadar çok isim var ki,gerçi yazar kitabın başında bir soyağacı paylaşmış ama ben kitap okurken soyağacına bakmak falan istemiyorum,bakınca kitabın dünyasından kopuyorum sanki,bu arada bunları yazdım fakat ben kitabın 80. sayfalarında kaldım,kitabı bıraktım,hiç akıcı gelmedi bana,kitabı bitirebilirsem bu sayfaya tekrardan yorumumu eklerim.Beğenen arkadaşlar olmuş,inşallah ben yanılmışımdır da kitap arkadaşların dediği gibi güzeldir.

soyagacına bakmana gerek yok ilk bolumden sonra kım kımınle evlenmıs anlıyorsun zaten. O kadar karısık oldugunu dusunme bence, Cemile evlenmıyor yanlız, Pembe de Ademle evlenıyor ve 3 cocukları oluyor. İskender buyuk oglu, Esma ortanca cocugu ve Yusuf son cocuk. Bu kadar basıt hıkaye bunların uzerıne donuyor. Sıkılmadan son 100 e geldıgınde şok olacaksın zaten, halıyle son 100 bırdenbıre bıtecek :)

Okunabilir.Akıcı.Ama bence fazla bi beklentiyle okuma.Aşk'ı okuduysan buda muhteşemdir diye düşünüyosan yanılırsın.Aşkın çeyreğinde bi haz vermedi.ama kötüde değil ...

ben de okudum. güzel bir kitap. yalnızca yapılan reklam yazılarında ki gibi iddialı bulmadım.

sıkı bir elif şafak hayranı olarak en az beğendiğim kitabı diyebilirim.kötü mü?hayır ama kendi dilini çok kullanmamış bu kitapta.yinede 22 saatte soluksuz okudum.

Peki konusundan kısaca bahsedebilir misiniz? Almak istiyorum ama yine evli kadın mutsuzdur, aşk uzaklarda başka adamlarda bulunur teması varsa Aşk'daki gibi ise almıycam, ha birinden bulursam kitabı okurum elbet:27:

Aşk adlı eserini beğenmeyen ben İskender'i çok beğenmiştim. Okuduktan sonra ne derece doğru bilemeyeceğim hikayenin çalıntı olduğunu duyunca bir daha Elif Hanım'ın eserlerini okumamayı düşünmeye başladım.

Son düzenleme:
kızlar elif şafağın mahrem adlı kitabını mutlaka okuyun böyle bir eser olamaz muhteşem

2 günde bitirmiş olsam da sabun köpüğüydü benim için.
Etkisiz. Okunmasa da olur diyebileceğim bir kitap.
Yazmasaymış keşke boş yere. O kadar sayfa kitap için çok uğraşmıştır ama olmamış malesef.
Hayal kırıklığına uğramıştım okuduğumda.

Ben de çok beğenmedim.

Konu çok basit , yazarın üslubu süper ,

Ama bu üslub da Elif Şafak'a ait bile değil .

Kitabın kapağı başka bir eserden ilham alınarak tasarlanıyor, karakterler başka bir romandan esinlenerek yazılıyor .

Olmamış yani yakışmamış.

Bana göre olayın merkezinde İskender değil Pembe var,

Keşke kitabın adını da Pembe Kader koysaymış.

Son düzenleme:
Ben kitabı keyif ile okudum.
Ilk başlarda ama zorlandım, kim kimdir neyin nesidir diye.
Kitabın içeriği beni duygusal anlamda yormuştu. Kendimi karakterlerin yerine koymuştum, bende öyle davranırmıydım diye.
Ingiltere´de yaşayan bir ailenin dramı kitabın içeriği. Yabancı düşmanlığı, geçim sıkıntısı, aşk, namus davası,...
Bu kitap hayatı içeriyor.

Back