İşkence gören çocukların babası hakkında suç duyurusu

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
http://www.dha.com.tr/iskence-goren-cocuklarin-babasi-hakkinda-suc-duyurusu_1099370.html
İşkence gören çocukların babası hakkında suç duyurusu

KAYSERİ'de üvey annelerinin işkence yaptığı çocukların babası hakkında, iş kadını C.T.F, avukatı Ozan Kayahan aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
İstanbul Barosu avukatlarından Ozan Kayahan, üvey anne Songül A.'nın cinsel şiddet ve işkencesine maruz kalan çocukların babasının, cinsel istismar, işkence ve yaralamalarda çok ağır kusuru bulunduğunu iddia ederek 2015/51757 numaralı dosya ile savcılığa başvurdu. Müvekkilinin isminin açıklanmasını istemeyen Avukat Ozan Kayahan, bu olayın tüm vicdanları sızlattığını söyledi. Ancak, olayda tek suçlunun üvey anne Songül A. olmadığını, baba Akif A.'nın da suçu olduğunu iddia eden Kayahan, şunları söyledi:

"Kayseri'de maalesef üzücü olaylar yaşandı. 2 çocuk üvey anneleri tarafından cinsel şiddete ve aynı zamanda işkenceyle yaralamaya maruz kaldı. Bununla ilgili 46 yıllık ağır bir hapis cezası da aldı. Ancak, biz bunun yeterli olmadığını düşünüyoruz. Ben isminin açıklanmasını istemeyen müvekkilim adına, olaydaki baba hakkında suç duyurusunda bulundum. Kendisinin bu konuda ağır ihmali olduğunu gördük. Kendisi maalesef bu olaya çok rahat müdahale edebilecek, üvey anneyi rahatlıkla durdurabilecekken, bu olaya göz yummuştur. Bunun olası kasta girdiğini düşünüyoruz. Çocuklar hiçbir şeyi anlatmasa bile, üzerlerindeki morluk, eziklerden pek çok şeyi çıkartabilir ve bunlara zamanında müdahale edebilirdi. Fakat, çocukların maruz kaldığı olaylar, çok düzenli çok uzun ve çok ağır sonuçlar içeren olaylardır. Bunlarla alakalı baba en basitinden çocukların gözünden dahi bunları anlayabilirdi. Bir çocuğun 5 defa ameliyat edilmek zorunda kalmasına, mesanesinin patlamasına gerek kalmayabilirdi."

Babanın şüphe duyması üzerine kamera yerleştirdiğini ve komşuların da babayı uyardıklarını söylediklerini belirten Kayahan, şöyle konuştu:

"Babanın yerleştirdiği bir kamera olduğunu görüyoruz. Bu kameranın da aldığı kayıtlar var. Bu evde bir şüphe vardır ki, kamera yerleştirilmiştir. Madem ki böyle bir şüphe vardı. O zaman baba neden bu kamera kayıtlarını düzenli incelemedi? Kendisi bazı kamera kayıtlarını izlemediğini söyledi. Bunu, sorumluluktan kurtulmak için yapılan açıklama olduğunu düşünüyoruz. Yoksa bir babanın çocuklarının üzerindeki morluk, eziklerden bunu rahatlıkla anlayabileceğini düşünüyoruz. Hatta bu olayda komşuların dahi sorumluluğu vardır. Bir evde yaşanan bu denli ağır bir şiddetin, komşular tarafından bilinmemesi mümkün değil. Bazı haberlerde, komşuların bundan haberdar olduğu, hatta babayı bir yönüyle de uyardıkları anlaşılıyor. Tüm bu olaylar birlikte değerlendirildiğinde, bu davada babanın şikayetçi olması kendisini kurtarmamaktadır. Bu derece uzun süreli hatta sistematik diyebileceğimiz bir işkencenin veya kötü muamelenin yapılmış olması, kendisini de çok ağır bir şekilde sorumluluk altına sokar. Bu suçlar açısından olası kastın gerçekleştiği, belki kasıt unsurunun da araştırılması gerektiğini düşünüyoruz."

Baba Akif A.'nın da olayın sorumlusu olarak cezalandırılması gerektiğini dile getiren Kayahan, "Babanın bu konuda ciddi bir sorumluluğu vardır. Bu nedenle de yargılanması gerekmektedir. Bu olayda kendisinin şikayetçi olması, onu sorumluluktan kurtarmamaktadır. Bazı kamera kayıtlarını izlemediğini beyan etmesi gerçekçi ifadeler değildir. Ciddiyetle ele alınması gerekir. Bizim bugün yaptığımız suç duyurusu özellikle babanın ceza almasına yöneliktir. Kendisinin bu konuda ağır ve çok ciddi sorumluluğu olduğunu düşünüyoruz. Evlatlarının bu şekilde zulüm görmesine razı olan veya göz yuman bir baba. Aynı zamanda çocukların velayeti de babadadır. Bu nedenle suç duyurusunda bulunduğumuz dosyanın sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, (DHA)

ohh beee demiştim babada sorgulansın. o kadar eziyeti görmemesi münkün değildi.. vede öz annede

Allah razi olsun her kimse. Anneye de dava acsalar keske. Bu ikisinin de sorumsuzlugu çünkü.
Çocuklar anneye gittikleri zaman bizi o eve gönderme anne demişler hiç mi anlamadı bu anne. 2. evliliğinden de bir çocuğu olmuş o çocuğunu anne şefkatiyle büyütürken bu çocuklarını nasıl göndermiş hiç çocuğu olmayan anneligin ne olduğunu bilmeyen kadına nasıl bırakmış. Ayda bir görüyormuş öz anne benim için işkenceyi yapan üvey anneden bir farkı yok. Morluklardan şüphelenen babanın çocuklarla hiç mi iletişimi yoktu da kamerayla öğrenmeye çalıştı hiç mi dinlemedi başını okşayıp nasılsın yavrum demedi. Devlet almalı bu çocukları ne öz anne ne baba hak etmiyorlar bu çocukları. Unutamıyorum bu konuyu izlemez olsaydım o görüntüler sürekli gözümün önünde

Ödül gibi babanın üzerine 200bin tllik ev hediye edilmiş işkenceyi çocuklar gördü babaya ödül veriliyor. Babanın da ceza alması lazım öz annenin de.
200 binlik evmi verilmis bu adam duygu sömürüsü yapip öz cocuklari üzerinden daha cok para kazanir ücüncü dördüncü eslerde bulur
dava acilmasi iyi olmus
öz annede babada ceza almali
öz annesini hic anlamadim zaten cocuklari iskence görüyor dünya umrunda degil
baska anne olsa dünyayi ayaga kaldirirdi
yeni ailesiyle musmutlu

Bana sacma geldi. Olayin ic yuzunu tam bilmiyorum ama bildigim kadariyla baba mantikli hareket etmis.

Canim bi de hamilesin ne cok etkilenmissindir bana okuduklarim yetti cok kotuyum. kizimi sevdikce içim sızlıyor onlar hic sevgi gormediler falan birsuru sey geciyor aklimdan. Iyiki izlememisim.
O komsularin da anne babanin da allah belasini versin ne duyarsizlik ya!
Bizim oturdugumuz apartmanda vardi bi kadin oz cocuklarini yerden yere atiyordu gittik evine polisi de cagirdik bir daha olursa tutanak tutar elinizden aliriz dedi polisler.
Hayir hic bi insan evladi o cocuk 5 kere ameliyat olacak hale gelirken duymadi cigliklarini.

Evetttt cok haklilarrr cokkk iyi yapilmis ben gunlerdir unutamiyrm.
Kizlar bugun spordan donerken bulundugum yerde en kucugu iste bu kadar bu halde en buyugu 3-4 yaslarinda yok 4 kiz cocugu tek baslarina kimse yok yanlarinda bu halde .15 dk orda bekledim cocuklar aralik sogugunda bu haldeler. kadrajda yok ama bir tane daha var sonra beyaz bir pikap geldi aldi. polisi bile aradim .lutfen gelin bakin dedim.Adam sanki kopek cise cikarmis rahatlikta hadi kizlarr diye aldi gitti.
Oyle analar babalar var ki artik benim icin sizliyor.Ne yapacagimi bilemiyrm.Adamada dondum dedim.Abi bu cocuklarin ayaklari ustu basi ne diye cevap vermedi sonra adamin surata bir baktim daha once e gormustum baska bir gun ufak bebekleri arabanin kasasina atip goturen adam.bir insan nasil guvenip bu cocuklari araba kasasina atar ki hepsi bebek buyuk bile yok yanlarinda.Cildirdim.Sizinle paylasmak istedim.Minige diyrm kizim usumuyormusun.Bana sakiss ver diyor.
Bebek ya helede kizzz cocugu bunlar

Son düzenleyen: Moderatör:
evlaefe polis ne cevap verdi? Aracın plakasını aldınız mı belki bulunur polis bir şeyler yapar, kendi çocukları mı acaba? Başka bir şey olmasın altında

Kim ki bu çocuklar yazık ya ayakkabıyı geçtim ayaklarında terlik bile yok .O adam onların nesi acaba? arabanın fotoğraflarınıda çekseydiniz keşke .

evlaefe polis ne cevap verdi? Aracın plakasını aldınız mı belki bulunur polis bir şeyler yapar, kendi çocukları mı acaba? Başka bir şey olmasın altında
Sonra aradim dedim be oldu ekip yonlendirildi dediler bekledim gelmedinadam cocuklari alirken plakayi aldim caktirmadan verdim plakasini dilendiriyorlar cocuklari buyuk ihtimal arayip sorucam ama ne yanit verirler bilemiyrm
Kim ki bu çocuklar yazık ya ayakkabıyı geçtim ayaklarında terlik bile yok .O adam onların nesi acaba? arabanın fotoğraflarınıda çekseydiniz keşke .
simdi aradm sordm ama ekiplere bildiriyorlarmis ekipten geri donus yapilmiyormus merkeze ne uzucuydu halleri gormeniz lazm kizlar

Ay yazık ya. Bu soğukta bu halde nasıl duruyorlar taşın üzerinde yalın ayak. Allah bildiği gibi yapsın çocukları istismar eden,kullanan kim varsa.
Kıyamam çokta güzeller. Kaçırılabilirler,başlarına herşey gelebilir,bebek bunlar daha

Ve adamin umrunda degil ben iki kat giymisim usumusum elim ayagim sabah zabita merkezine plaka bilgisi vericem tekrar

Ve adamin umrunda degil ben iki kat giymisim usumusum elim ayagim sabah zabita merkezine plaka bilgisi vericem tekrar
Allah kahretsin onu.
Ahlaksız,vicdansız. Bebek bunlar daha. Ayakkabı alan,para veren vardır muhakkak ama giydirmiyorlardır millet acısın diye. Off ya inşallah bulup alırlar yanından bu bebekleri

Geçenlerde bir haber vardı . İzmir'de Suriyeli bir baba gece yarısı oğlunu atletle dilendiriyordu kendiside uzaktan takip ediyordu . Bu çocuklarda öyle olabilir

Rahat bi oh cektim ya. Allah razi olsun o kisiden.

Geçenlerde bir haber vardı . İzmir'de Suriyeli bir baba gece yarısı oğlunu atletle dilendiriyordu kendiside uzaktan takip ediyordu . Bu çocuklarda öyle olabilir

Adam turk belli bu ben ufakliga kizim ayagin usumuyormu deyip konusurken buyugu bak benim usumuyor terligim var diyor.
Durum icler acisi yazik evlatlarimiza evlat hasreti cekenlere
Allah kahretsin onu.
Ahlaksız,vicdansız. Bebek bunlar daha. Ayakkabı alan,para veren vardır muhakkak ama giydirmiyorlardır millet acısın diye. Off ya inşallah bulup alırlar yanından bu bebekleri
Yok bir degil iki degil ben birakmam bu adamin pesini.tabi cnm bilerek giydirmiyorlardir

Ee ilahi adalet hak yerini bulmuş. Bu adamcağızı da üvey anne gibi içerde severler inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…