Merhaba bebeğim evdeyken öksürdü bir kere. Ama ciğerden geldiğini anladım. Kayınvalidem üşütmüştür dedi. Üşütme öksürüğü değil bu dedim. Hemen burnuna baktım. Burun kanatları hızlıca acılıp kapanıyordu. Kıyafetlerini çıkardım. Gögüs kafesi nefes alırken içe çekiliyordu.cok zor nefes aldıgı belliydi.ama bu belirtiler dışında başka belirtisi yoktu. Eyvah RSV olmuş dedim.hemen o gün doktora götürdüm. Test yaptı RSV pozitif çıktı. Erken farkettigimiz için evde NEBULAZATÖR ile tedavi olduk. Uzaktaki arkadasımın bebeği de aynı anda RSV oldu malesef en agır yoğun bakımda yattılarMerhaba rsv virüsüne yakalandığını nasıl anladınız kulak darlığı oldugu ıcın o ılk testten kalma oluyor korkmayın 6 aylık olduktan sonra beraya götürün geçer bera da
Bu arada kullanıcı adınızdan hatırladım sizi. Geçenlerde işitme testi arastırması yaparken sizin yorumlarınızı cok okudum. Ne kadarlık oldu bebeğiniz. Sizde işitme kaybı çıkmıştı dimi ? Kaç desibel çıktı. Tek kulakta mı iki kulakta mı?Merhaba rsv virüsüne yakalandığını nasıl anladınız kulak darlığı oldugu ıcın o ılk testten kalma oluyor korkmayın 6 aylık olduktan sonra beraya götürün geçer bera da
Cok tesekkur ederim icimi rahatlattiginiz icinİlk kulakta çıktı çok hafıf derecede bakalım tedavi zamanını beklıyoruz biraz büyüsün de 14 aylık su an bebegımız kulak darlığı bende var bebegımde de olabılır dıye düşünmüştüm ama yokmuş o yüzden size yazdım korkmayın darlık olunca kalıyor bebekler bera da gecıyor Allah beterınden korusun bir an önce bu surecı de sağlıkla kolaylıkla atlatmanızı dilerim
O tedaviyi bende duydum. Ne guzel cogu seyi ogrenmisEvet agulaması seslere ırkılmesı herseyı vardı biz şok olduk zaten bu süreçte çok yıprandım ama deneysel aşamada guzel sonuçlar alınan tedavıyı buldum şimdi ona tutundum biraz daha büyüsün iyice diye beklıyoruz ıkıncı doz gerekırse bıle yaptırıcaz allahın ıznı ıle su an konuşuyor Nil’e anne baba mama adda hafi gitti Allah amin kedi ekmek araba birçok seyı söylüyor korktuğun gibi değil yani sen içini rahat tut dıger kulak gecmıs zaten darlık oldugu ıcın o da bera da geçerbu sureclerı hiç düşünme bebegınle gecırdıgın güzel zamanların tadını yasa canım korkma gecıcek emin ol
Testi inşallah geçersiniz, 6 ay beklemek cok zor bir daha bu testi tekrarlatsanız içiniz rahat ederdi,Çok geçmiş olsun rsv içinde , erkenden anlayıp farketmissinizMerhaba bebeğim evdeyken öksürdü bir kere. Ama ciğerden geldiğini anladım. Kayınvalidem üşütmüştür dedi. Üşütme öksürüğü değil bu dedim. Hemen burnuna baktım. Burun kanatları hızlıca acılıp kapanıyordu. Kıyafetlerini çıkardım. Gögüs kafesi nefes alırken içe çekiliyordu.cok zor nefes aldıgı belliydi.ama bu belirtiler dışında başka belirtisi yoktu. Eyvah RSV olmuş dedim.hemen o gün doktora götürdüm. Test yaptı RSV pozitif çıktı. Erken farkettigimiz için evde NEBULAZATÖR ile tedavi olduk. Uzaktaki arkadasımın bebeği de aynı anda RSV oldu malesef en agır yoğun bakımda yattılar20 gün. Üşüttü zannedip bi kaç gün sonra gittiler doktora. Ciğerlere inmiş virüs bu arada yorumunuz içinde teşekkür ederim. İnşallah geçeriz diye umut ediyorum ❤
Simdi 2.5 aylikken flaan hastanedeki yenidogan tarama testini tekrardan yaptirsam mi diye dusundum. Ama devlet sevk yaptigi icin ozel hastanede yaptirmam gerekiyor. Belki sivi veya ódem varsa ondan da gecememis olabilir. Yasadigim sehirde universite hastanesi yok. Bera yapilmiyor. En yakin sehir merkezinin universite hstanesine sevk etti o da 9 ay sonra. Rsv icin de benjm bir de 10 yasinda kizim var. Opucuk hastaligi ve el ayak hastaligi gecirmisti. Agir atlatmisti. O gunden beri cocuk hastaliklarinj cok arastirdim. O yuzden rsv yi biliyordum. Doktorumuza rsv olabilir mi dedim. Bende ondan suphelendim test yapicam dedi. Positif cikinca nebuluzator al ventolin ve cortairi yuzde 3 luk hipertonikle karistirip ver dedi. Ama o kdr zorlandik ki. Bebek oldugu icin cok agladi. Ayni zamanda cigerlerindeki balgami atsin diye postural drenaj masaji yaptim sirtina. Cnku bebekler balgam cikaramadiklari icin cigerlerindeki balgam zatureye donusebiliyor. Ayni zamanda yuzde 9 luk hipertonik ile siringa yardimiyla burun temizledik. Antibiyotik te kullandik. Normalde rsv de antibiyotik etkili degil ama uzerine baska bir bakteriyel enfeksiyon eklenmesjn diye doktorumuz antibiyotik verdi. Hepsini doktorumuz verdi. Sizee de mi rsv varTesti inşallah geçersiniz, 6 ay beklemek cok zor bir daha bu testi tekrarlatsanız içiniz rahat ederdi,Çok geçmiş olsun rsv içinde , erkenden anlayıp farketmissiniznebulizatorun icine ne koyarak verdiniz, ne kadar süre, kac cc? Doktor mu söyledi siz mi verdiniz?
Merhaba bebeğim 4 aylık işitme testinden kaldı 3 kez. Timponometri basınç testi de düz çizgi çıkıyor sıvı ya da darlık dediler sıvı kendiliğinden geçer mi ya da darlık ?Merhaba rsv virüsüne yakalandığını nasıl anladınız kulak darlığı oldugu ıcın o ılk testten kalma oluyor korkmayın 6 aylık olduktan sonra beraya götürün geçer bera da
Geçti mi acabaİlk kulakta çıktı çok hafıf derecede bakalım tedavi zamanını beklıyoruz biraz büyüsün de 14 aylık su an bebegımız kulak darlığı bende var bebegımde de olabılır dıye düşünmüştüm ama yokmuş o yüzden size yazdım korkmayın darlık olunca kalıyor bebekler bera da gecıyor Allah beterınden korusun bir an önce bu surecı de sağlıkla kolaylıkla atlatmanızı dilerim
Dört aydır sıvı olur mu açıkçası bilemiyorum bera testi yapılıp kesın sonuç almanız lazımdı dört kere kaldıysa zaten üçten snra dırek beraya sevk ediliyorMerhaba bebeğim 4 aylık işitme testinden kaldı 3 kez. Timponometri basınç testi de düz çizgi çıkıyor sıvı ya da darlık dediler sıvı kendiliğinden geçer mi ya da darlık ?
Çok sağolun cevaplarınız için Düzelen bir şey olması gelişim büyümeyelim mi alakalı acabaKulak darlığı geçmiyor sensorıel kayıp yoktur beşkı ıletım tipinde bısey vardır ilaçla filan düzeliyor sanırım o da üzülmeyin ihmal de etmeyin klinik abr testi mutlaka yaptırın
Beradan geçerse duyuyor sağlıklı mı oluyorKulak darlığı geçmiyor sensorıel kayıp yoktur beşkı ıletım tipinde bısey vardır ilaçla filan düzeliyor sanırım o da üzülmeyin ihmal de etmeyin klinik abr testi mutlaka yaptırın
Mesajımı gorurseniz bana cevap verir misiniz ne olur benim kızım 4aylik ilk Bera testine götürdüm sağ kulak %35solkulagk%40dsl çıktı daha önce yenidoğan işitme testlerinden kalınca bizi 3ay sonraya Diyarbakır araştırmaya gönderdiler şimdi kızım 4aylik hafif işitme kaybı var dediler... Çok kötüyüm başka bir yere götürmek istiyorum tekrar baktırmak detavide geç kalirsak diye de çok korkuyorumİlk kulakta çıktı çok hafıf derecede bakalım tedavi zamanını beklıyoruz biraz büyüsün de 14 aylık su an bebegımız kulak darlığı bende var bebegımde de olabılır dıye düşünmüştüm ama yokmuş o yüzden size yazdım korkmayın darlık olunca kalıyor bebekler bera da gecıyor Allah beterınden korusun bir an önce bu surecı de sağlıkla kolaylıkla atlatmanızı dilerim