İşin içinden çıkamıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aman Allahim resmen ama resmen ayni kaderin bi farkli versiyonunu yasiyormusuz... Benimki de gideli 7 ay olacak ve annesi asiri dolduruyo. Senin en azindan annen var benim o da yok ve ayri evde degil ayni evdeyim ustune ustluk hamileyim... Hergun kavga kavga hamileligimdende bisey anlamadim ha cok sukur ben bosaniyorum kurtuluyorum anakuzusu ve ruh hastasi ailesinden rabbim yardimcin olsun ne diyeyim

Aman Allahim resmen ama resmen ayni kaderin bi farkli versiyonunu yasiyormusuz... Benimki de gideli 7 ay olacak ve annesi asiri dolduruyo. Senin en azindan annen var benim o da yok ve ayri evde degil ayni evdeyim ustune ustluk hamileyim... Hergun kavga kavga hamileligimdende bisey anlamadim ha cok sukur ben bosaniyorum kurtuluyorum anakuzusu ve ruh hastasi ailesinden rabbim yardimcin olsun ne diyeyim
Sizin de Allah yardımcınız olsun bide hamileymişsiniz çok üzüldüm. Rabbim hayırlısını nasip etsin hakkınızda

diğer konularda haklı olabilirisniz de,annemle kocamla gezemedim demişsiniz,oda kocanızın annesi kocanızda annesiyle gezmek isterdi,anneniz gelmemeliydi,zaten görmemişsiniz birbirinizi başbaşa kalmak istiyoruz dediğiniz de bir dayanağınız olurdu.ama siz kayınvalideye gelince istemeyen annesine gelince isteyen gelin konumuna düşmüşünüz.haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.yanlış zamanda isyan etmişsiniz,anneniz gelmek zorundaysa da anneniz sizdeyken sabır edecektiniz kayınvalidenize.

Öncelikle biraz uzun olacak ama içimi dökmek istiyorum. Ben başka bi şehre gelin geldim. Babam rahmetli. Eşimin küçük 2 kardeşi var biri 19 biri 12 yaşında. Kayımvalidemlerin aynı apartmanda 2 dairesi var, birinde kendileri oturuyor diğerinden de kiracıyı çıkarıp bizi oturttular. Derdim o an başlamış oldu. Balayına gittik, sürekli aramalar, napıyorsunuz demeler. Derken Evlendikten 1.5 ay sonra eşim askere gitti, terör olmayan bi doğu şehrine. Asteğmen oldu, ev tutmadık orduevinde kalıyor ben de gidip geliyorum yanına. Ama kayınvalidemlerle değil annemle kalıyorum döndüğüm zaman. Buna acaip bozuluyorlar ama karıştırmıyorum. Zaten hayatımızın her an içindeler. Geçen hafta eşim 10 günlüğüne izin aldı geldi. Evimize gittik, son 5 gün annem de geldi. Fakat kendi evimizde bir gün bile oturamadık. Geldiğimiz andan itibaren, sürekli kayınvalimdeydik. Bizi hiç yalnız bırakmadı. Annemle kocamla bi kere gezemedim. Yemeğe çağırdı çıktık, sonra çaya bize indiler. Hergün böyle geçti. Bir kere onlara kahvaltıya çıkmadım diye annesi ağladı ben oğlumu göremicek miyim diye. İyi de engel olmadım ki. Hakkım yok mu benim kocamla başbaşa kahvaltı yapmaya? Çağırmadan etmeden çoluk çocuk toplayıp soluğu bizde alıyor ve yatak odama kadar giriyor sormadan. Duştan çıktım giyineceğim, bi baktım arkamdan geliyor bişeybişey sorcam diye.. Sürekli onları çağırmaya yada onlara çıkmaya mecbur muyum? Eşimle kötü ayrıldık, sebebi de ben annesini ağlatmışım. Ağladı dediği şeyi de gördüm yüzü buruştu gözünden yaş akmadı. Çok uyanık. Askerden önce de sonra da hep bizimle yaşamak, bizle organizasyon yapmak istiyor. Yalnız çıkarsak laf çarpıyor eşimi etkiliyor. Kiraya çıkmak istiyorum çok şükür durumumuz var ama izin vermiyorlar, eşimi dolduruyorlar ev varken kira verilir mi diye. Ben bu kadınla napacağım? Nasıl baş edeceğim? Asker diye yapıyordur demeyin, daha balayında başladı bu olaylar.
Akıllı ol kaynananın taktiğini uygula canım.
Eşine asla kayınvalideni şikayet etme evden çıkalım da deme sakın sadece biraz sabırlı ol yeter.
Öncelikle zırtp pırt kaynanana gidin eşinle hiç yanlız kalmak için inatlaşma durumu öyle bir hale getirki eşin annesinden boğulsun.Akşam eve yatmaya gidin ve hemen çok yorgunum aşkım de yat uyu sabahta hafta sonları eşin uyanmadan kaynananı kahvaltıya çağır hiç yanlız kalma.Kendi yaşadıklarını kocana yaşatmazsan kocan seni anlamaz.
Yani kocana empati kurmasını sağla.
Ve en önemlisi kocanla kaynanana gidip gelirken kv bişey söylediğin de ki söylemese de olur kocan diyelim banyoya gitti yanınıza geldiğinde hemen ağlamaya başla ama asla bişey deme kocan sana ne oldu derse yok bişey diye geçiştir evde de soracaktır yok bişey annem bişey dedi ama yaşlı kadın ne yapayım onuda öyle kabul etmek gerek diyerek sus.
Sabrını asla kaybetme kavga tartışma çıkartma inat yapma kocanı kazanmak istiyorsan dediklerimi uygula ve sonucu gör.Şikayet etmen seni daha da zor duruma sokar.Bir kaç zaman böyle geçsin birşey kaybetmezsin.Kocanı öyle bir noktaya getirki annesine kendi rest çeksin ;)

Esınız geldıkten sonra turlu bahanelerle tasının.. Sağ sağlım donsun oncelıkle.. Herseyı sonraya bırakın.. Zaten annenızın yanında kalıyormussunuz.. Ilıskınızı yıpratmasına ızın vermeyın.. Kendiside farkındadır.. Allah tez zamanda kavustursun..

Öncelikle biraz uzun olacak ama içimi dökmek istiyorum. Ben başka bi şehre gelin geldim. Babam rahmetli. Eşimin küçük 2 kardeşi var biri 19 biri 12 yaşında. Kayımvalidemlerin aynı apartmanda 2 dairesi var, birinde kendileri oturuyor diğerinden de kiracıyı çıkarıp bizi oturttular. Derdim o an başlamış oldu. Balayına gittik, sürekli aramalar, napıyorsunuz demeler. Derken Evlendikten 1.5 ay sonra eşim askere gitti, terör olmayan bi doğu şehrine. Asteğmen oldu, ev tutmadık orduevinde kalıyor ben de gidip geliyorum yanına. Ama kayınvalidemlerle değil annemle kalıyorum döndüğüm zaman. Buna acaip bozuluyorlar ama karıştırmıyorum. Zaten hayatımızın her an içindeler. Geçen hafta eşim 10 günlüğüne izin aldı geldi. Evimize gittik, son 5 gün annem de geldi. Fakat kendi evimizde bir gün bile oturamadık. Geldiğimiz andan itibaren, sürekli kayınvalimdeydik. Bizi hiç yalnız bırakmadı. Annemle kocamla bi kere gezemedim. Yemeğe çağırdı çıktık, sonra çaya bize indiler. Hergün böyle geçti. Bir kere onlara kahvaltıya çıkmadım diye annesi ağladı ben oğlumu göremicek miyim diye. İyi de engel olmadım ki. Hakkım yok mu benim kocamla başbaşa kahvaltı yapmaya? Çağırmadan etmeden çoluk çocuk toplayıp soluğu bizde alıyor ve yatak odama kadar giriyor sormadan. Duştan çıktım giyineceğim, bi baktım arkamdan geliyor bişeybişey sorcam diye.. Sürekli onları çağırmaya yada onlara çıkmaya mecbur muyum? Eşimle kötü ayrıldık, sebebi de ben annesini ağlatmışım. Ağladı dediği şeyi de gördüm yüzü buruştu gözünden yaş akmadı. Çok uyanık. Askerden önce de sonra da hep bizimle yaşamak, bizle organizasyon yapmak istiyor. Yalnız çıkarsak laf çarpıyor eşimi etkiliyor. Kiraya çıkmak istiyorum çok şükür durumumuz var ama izin vermiyorlar, eşimi dolduruyorlar ev varken kira verilir mi diye. Ben bu kadınla napacağım? Nasıl baş edeceğim? Asker diye yapıyordur demeyin, daha balayında başladı bu olaylar.
Ev varken kira verilmez tabi oturduğunuz evı kiraya versin kirasını da size versin istediğiniz eve çıkın. Sinir bozucu!!!

Sen de uyanık ol.Eşin şu an asker.İster istemez duygusal bir yoğunluk yaşıyor.Olayları yansıtma.En azından şikayet ederek yansıtma.Annen rahat vermiyor veya bezneri şey söylemek yerine,canım seninle biraz başbaşa kalalım mı de.Kayınvalidenede güzel dille hayır demesini bil.

Ev varken kira verilmez tabi oturduğunuz evı kiraya versin kirasını da size versin istediğiniz eve çıkın. Sinir bozucu!!!
bunu söylediğimiz zaman da itiraz ediyor babası. hatta sinirleniyor. annesi de ben evladımı yanımda istiyorum diyor.. sanırım ben annemin üvey evladı filan oluyorum bu durumda

bunu söylediğimiz zaman da itiraz ediyor babası. hatta sinirleniyor. annesi de ben evladımı yanımda istiyorum diyor.. sanırım ben annemin üvey evladı filan oluyorum bu durumda
Tubacım böyle şeyleri kafana takma takarak mutsuz olursun eşini de mutsuz edersin. Ben sana diyeceğimi dedim.
Yapacak başka bişeyin yok bence.
Önce sakin olmalısın ve sabırlı mantıklı düşünüp mantıklı hareket etmelisin.
Yoksa bu işin sonu senin için hüsran olacaktır.
Dikkat ettiysen çevrende dahil olmak üzere herkes elinde çomağıyla sana yaklaşıyor ben sana zeytin dalı uzatmanı tavsiye ediyorum.
Bırak sen değil eşin istesin ve bu da senin elinde kardeşim.
Sana bir misal vereyim.
Benim eşimin bir kardeşi var yaşı benden büyük ve yarı zeka özürlü.Kendisini çok severim çok bakmışlığım var bana Yengecim deyişi var görsen ağlarsın.
Neyse eşim bana dedi ki annem vefat ettiği zaman kardeşimi yanıma alacağım bizimle kalacak dedi.
Ölene dek bakarım ama aynı evde yaşanacak biri değil. Çünkü wc sonra ellerini yıkamaz wc taharat alamaz altına kaçırır kaşıklıktan kaşık alır kullanır ağzıyla yalar tekrar temizlerin içine koyar vs. ben kv gidince onlarla uğraşmaktan temizlik vs derken çok yorulurum.Düşünse böyle bir insan senin evinde yaşıyor hemde yaşı senden büyük ben 40 yaşındayım kaynım 42 yaşında eli ayağı tutuyor saat zaman bilmez para bilmez ama liste yap alış verişe gönder oradakiler yardımcı olursa alır gelir balık tutar satar vs. ama dedim ya çok zor biri.
Neyse ben eşime hiç HAYIR kalamaz demedim. Kv kalmaya gittiğimiz de eşime daha önve yaptıklarını söylemezdim ama son gittiğimiz de söylemedim görmesini sağladım eşim çok sinirlendi kardeşini kaç kere uyardı ama düzelme olmadı tabi. Evimize döndüğümüz dw eşim durup dururken ben kardeşimi yanıma asla almam diken üstünde oturamam dedi.
Ben bir kere bile bişey demedim.
Ne yapacaksın peki kardeşine kim bakacak dedim?
Huzur evine yatırcam diyince karşı çıktım bize yakın bir ev alırsın orada yaşar ben ona bakarım dedim o zaman sustu.
Ne demek istediğimi anladınmı canım?
Sen ASLA bişey deme eşine zaten seni seviyor ve değer veriyorsa senin sessizliğini görüp senin adına konuşacaktır canım.
Ama sen inat edersen muhalif olursan şikayet edersen eşin asla senin yanında olmayacaktır.

Mor_cicek Mor_cicek Birde aklıma gelmişken ben kv çok severim sayıda hürmette asla kusur etmedim.Yeni evliyken eşim sanki ben yapmam demişim gibi anneme hizmet edeceksin görevin dedi.
Ben her halukarda ben hizmetçimiyim diyebilirdim ama demedim aksine köpek gibi iş yaptım Kv ben iş yaptıkça elini bişeye sürmez oldu yam gelip yattı sadece. Biz evimize döndük 1 hafta sonra Kv aradı artık benim yakınımda oturun sizi çok özlüyorum size burdan ev alayım vs dedi.
Eşim de annesine "ben seni çok iyi anlıyorum ama benim karım hizmetçi değil sen kendine paranla uşak tut ben karımı size kullandırmam'' dedi :D
Oysa ben "Aşkım keşke öyle demeseydin yazık kadına istersen gidelim annenle oturalım ben hepinize bakarım" dedim :D
Aslın da öyle bişey yok tabi ;)
Eşim de ben mülayim oldukça sessiz kaldıkça "annemlere fazla yüz vermeye gelmez sonra tepene çıkar gerektiği zaman sana bişey derse cevabını ver" der ama ben kv hiç saygısızlık yapmadım halada sever sayarım kendisini zaten o da bana bişey demez suratımdan anlar hemen ;)

Ayy sinir bozucular biz yumurtadan çıktık güzelim bi onların evladı var sinir oldum

Düğün kaç günkü anneniz beş gun yatılı geldi. Annenizin de düşünceli olduğu söylenemez. Sizinki anne ama eşinizin annesi tü kaka oh ne ala!!!

Mor_cicek Mor_cicek Birde aklıma gelmişken ben kv çok severim sayıda hürmette asla kusur etmedim.Yeni evliyken eşim sanki ben yapmam demişim gibi anneme hizmet edeceksin görevin dedi.
Ben her halukarda ben hizmetçimiyim diyebilirdim ama demedim aksine köpek gibi iş yaptım Kv ben iş yaptıkça elini bişeye sürmez oldu yam gelip yattı sadece. Biz evimize döndük 1 hafta sonra Kv aradı artık benim yakınımda oturun sizi çok özlüyorum size burdan ev alayım vs dedi.
Eşim de annesine "ben seni çok iyi anlıyorum ama benim karım hizmetçi değil sen kendine paranla uşak tut ben karımı size kullandırmam'' dedi :KK70:
Oysa ben "Aşkım keşke öyle demeseydin yazık kadına istersen gidelim annenle oturalım ben hepinize bakarım" dedim :KK70:
Aslın da öyle bişey yok tabi :KK66:
Eşim de ben mülayim oldukça sessiz kaldıkça "annemlere fazla yüz vermeye gelmez sonra tepene çıkar gerektiği zaman sana bişey derse cevabını ver" der ama ben kv hiç saygısızlık yapmadım halada sever sayarım kendisini zaten o da bana bişey demez suratımdan anlar hemen :KK66:
Zeki kadınsınız vesselam :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X