Valla sülaleye baksa eşimin beni tanır tanımaz kaçması lazımdı. Bizimkilerin hepsi pislik. Ailemi araştıracaklardı eşimin ailesi, eşim araştırmayın sakın dedi. Ben kaç senedir tanıyorum, her şeyiyle kabulüm dedi. Benim ailem de araştırmadı, askere gitmediğini bile şimdi öğrendiler. Keşke adamın dul olduğunu söylemeseydinŞimdi buna ne denir ki. Bir de ailenin rızası yoksa evliliğin yolunda da gitmez. Garanti bir işin varsa, kamu personeli falansan dinleme tab,. Anlaşamazsan en azından kendine bakabilirsin, ailen de pek karışmaz. Ama çalışmıyorsan ileride sıkıntı çıkarsa ailen arkanda durmaz. Sen üzülürsün yine. Evleneceğin çocuğa da ailem istemiyor falan deme şimdilik. Her şeyi göze alıp onunla evlenirsen, yarın kimse arkanda durmayacak diye huy değiştirip seni ezmeye de çalışabilir.
ablam başta çok tepkili değildi ama şuan biraz daha fazla tepkili gibi. tek umudumuz önce rabbim sonra eniştem.yavaş yavaş içlerine sindirmeye çalışacaksın enişten ablanı ikna etsin sonra sevgilin ablabla tanissin yavaş yavaş olur inşallah
Aileni ikna etmeye çalış, ama edemezsen karşına alma. Burada ailesini karşısına alıp evlenen, ama ailesini karşısına aldığı için boşanamayan kadınların hayat hikayeleri ile dolu.
Aile rizasi olmadan olmaz.. iclerine sinmiyorsa vardir bir hayiri.
Gerisi belli belirsiz. Iyi insan dedigimiz kisilerin altindan neler cikiyor neler ..
Hakkinda hayirlisi olsun
tek isteğim dul olduğu için yargılamasınlar.Ailenin rızası olmadan asla evlenme canım,ne derlerse çok geçde anlasak doğru çıkıyor.
Bugün rızasız evlensen yarın kötü birşey yaşasan gidecek yüzün olmaz bunları düşün.
Eski eşiyle görücü usulumu evlendi ki 1 yılda psikopat olduğunu anlamış ve ayrılmışlar?
Valla ne desem bilemedim ki. Eşi neden psikopatlık yapıyormuş. İmini dimini öğrenmen lazım.
amiin inşallah. rabbim herksin gönlüne göre versin inşallahya bu duruma benzer bi olay benim dayimin karisinin yegeninde olmustu. kiz bekar ilk evliligi adamin ikinciydi ustelik cocugu vardi aile istemedi ama kiz diretti nisan oldu dugun oldu. kizi el ustunde tuttu olan ki damadi kimse istememisti. kiz okulunu bitirdi simdi meslek sahibi sanirim cocuk dusunuyolarmis
adamin ikinci evliligi oldugu icin kiymetini bildi yani
senin icinde aynisini dilerim canim hayirlisi olsun hakkinda
Valla ne diyeceğimi bilemedim şimdi. Ben ailemi karşıma alır mıydım bilmiyorum.ailemin başından tepkili olacağını biliyordu. o ben her şekilde razıyım dedi. bile bile bu yola baş koyduk biz.
her şeyden haberi var. o da ben de biliyorum ailem ön yargısını yıktıktan sonra onu sevecekler. tabi rabbimin de izni ile.
onlardan gizleyemezdim. dualarıyla bir evliliğe başlamak istiyorum çünkü.
tek amacımız ön yargılarını yıkmak ama bu da çok zor. ben korktuğum için hemen pes edebiliyorum ama o her şeye rağmen hala ümitli. inancı var.
sadece ailem mi sevdiğim mi ? ailemden vazgeçemem ama sevdiğimden de vazgeçemiyorum.
dua etmekten başka çarem yok sanırım. inşallah ikna ederim. inşallah sende hayırlısıyla ikna edersin.Ailenin ikna edersen bana da umut olursun bende aynı durumdayım
ortanca eniştemi de istememişlerdi.Sülale çok önemli değil ya. Adam düzgünse , annesi babası kardeşleri sıkıntılı değilse gerisini boşver . ailen duygusal davranıyo kesin kararlıysan belki tanışınca severler. Önyargıların çoook kırıldığını gördüm
Bizimkiler nuh diyor peygamber deniyor babama söylemeye cesaret dahi edememdua etmekten başka çarem yok sanırım. inşallah ikna ederim. inşallah sende hayırlısıyla ikna edersin.
benimde annem aynı şekilde. babama söylesek belki daha anlayışlı olur ama annem.Bizimkiler nuh diyor peygamber deniyor babama söylemeye cesaret dahi edemem
Benden daha iyi durumdasın bi destekçin var ben sırf ablalarımın annemin sözlerinden bıktığım için ayrıldım dedim herkes bitti sanıyorbenimde annem aynı şekilde. babama söylesek belki daha anlayışlı olur ama annem.
tek korkum o
Canim ailen ne derse onu yap .bir insan icin anne babasindan daha derin dusunen kimse olamaz.enisten icin is kolay tabi onun kizi degilsin.kalbine soz gecirebilirsin onu gorme arama emin ol gozden irak olan gonuldende irak olur.eger aileni dinlemeyip evlenirseni ve sorunlar olursa z falan ailenden yeteri destek goremeyebilirsin.ve aileni cok uzmus olursun yasin kucuk sanirim abla tavsiyesi dinle.ana gibi yar olmaz derler...karsina daha iyileri cikar mutlaka anne baba sozu dinlemenin mukafatini verir sana Allah...
bıraktım diyince de bırakılmıyor. halime binlerce şükür. eğer kaderimizde varsa rabbim bir kapı açacaktır. gönlünü ferah tut.Benden daha iyi durumdasın bi destekçin var ben sırf ablalarımın annemin sözlerinden bıktığım için ayrıldım dedim herkes bitti sanıyor