Allah inancı olmayan hayatım boyunca evimde namaz kılan bir kişi bile görmemiş biri olarak hiçbir sıkıntılı durum yaşamadım. Evimdeki huzursuz ortamdan sonra bana ilaç gibi gelmişti. Çok da iyi insanlar hocaların hepsi. Benim problemim de böyle büyük değildi. Ne biliyim boşanmış anne baba. Eve gelen sevgili çok büyük sorun bence. Benimki babamın her haltıma karışması ergenlik dönemimdeki kavgalarımız falandı..
Yanıma alamam demedim..
Alırım .. BEn her türlü de lafını veririm ama o bunlara şahit oldukca dışlanmışlık pskolojıne gırermı ..
Aynı seyleri yasadım bende teyzemde kaldım ama eniştemin bütce yaparkenki konuşmaları bıle benı gunlerce bunalıma sokardı . Lise yıllarım hep ağlamakla geçti ..
Yanımda mutlu olur mı ki asla kalmam dıye bu kadar diretirken.
Bi arkadar sosyal hizmetler yurdundan falan bahsetmış asla öyle bı yere vermem .. Benım dusundugum yurt ücretli özel yurtlar disiplinli ilgili hocaların bulundugu cemaat veya devlet değil ... Ama hangisi mantıklı işin içinden çıkamıyorum sorunda burda başlıyor
çok ama çok üzüldüm kardeşinizin durumuna içim parçalandı psikolojileri böyle mahvoluyo ve sorunlar başlıyo.
annenize okadar kızıyorumki allahın gücüne gitmesin ama evlat nedir bilmeyecek insanlara nasip etmesin allah evlat sahibi olmayı çok sinirlendim yaa kusura bakmayın.
ama alın kardeşinizi yanına siz sevginizle ona hissettirmeyebilirsiniz kayınvalde sorunlarını kayınvalde kapıyı kapatınca dışarda kalmıyomu boşver eşin razıysa kendinide ezdirme zaten ne demek ortada kalmış bi insana kapı açmamak. yurt değil sizin yanınızda olmalı bence
Çok gurulu bi çocuk .. Ben daha evli değilken şuanki eşim için ağlarken şahıt olduğundan beri eşimin yüzüne bakmıyor bana cok düşkün ..
Eşimde tamam dese de yarım ağızla diyecek buna da eminim sırf ben kızmayayım dıye evet diyecek .. İleriyi görebiliyorum Ben eşimle veya annesiyle kardesım için tartstıgımı veya bana laf soktuklarınıı kardesım gördüğü an durmaz evde anneme de dönmez cok gururlu .. İşler sarpa sarar .. Yurtta kalsa terkesilmişlik pskolojısı yaşar mı offffffffffffffffffffff Delircemm !!!
Yatılı okul var gerekirse özel yurda da yazdırırım ama daha da bunalıma girip yanlş cevre edinmesinden korkuyorum .. Nasıl güvenicem o benim canım , evladım gibi ..
Merhaba Kızlar ...
Ailevi bi takım sorunlar yaşıyorum. Annem ve babam yaklaşık 10 yıl önce boşandılar . Babamla hiç görüşmüyoruz zaten akıl saglıgı ve mantıgı yerınde olan birisi değil bencil antisosyal ve evlat nedir bilmeyen biri . Kardeşim var annemle yaşıyorlar ve başka bi şehirde . annemin uzun zamandır beraber olduğu bi adam var arada sırada annemin evınde kalıyormus tabi kardeşim de bunlara şahit .. Yaşanan tüm özeli ister istemez görüyor ve bundan çok rahatsız .Benim yaşadığım ile gelip burada kalmak istiyormus beni yurda ver ama yine de burda kalmam diyor . Bende kal diyorum istemıyor eşim epey soğuk biri ve kayınvalidemlerle aynı binadayım huzur vermeyecekler bize biiliyorum Gelip gidip anası bakmadı oğlumun üstüne yıktı diyecekler kaynanamı tanıyan herkes benımle aynı fikirde . 3 yıl var Liseyi bitirmesine .. Erkek cocugu gurur yapıp yanlış bişey yapmasından korkuyorum Yaşadığı yerde sosyal hayatı da yokmuş cok bunalıyorum abla diyor . Ne yapacağımı bilmiyorum
Gelen bazı yorumlar üzerine bu yorumumu burada paylaşma ihtiyacı duyuyorum :
Yanıma alamam demedim..
Alırım .. BEn her türlü de lafını veririm ama o bunlara şahit oldukca dışlanmışlık pskolojıne gırermı ..
Aynı seyleri yasadım bende teyzemde kaldım ama eniştemin bütce yaparkenki konuşmaları bıle benı gunlerce bunalıma sokardı . Lise yıllarım hep ağlamakla geçti ..
Bi arkadar sosyal hizmetler yurdundan falan bahsetmış asla öyle bı yere vermem .. Benım dusundugum yurt ücretli özel yurtlar disiplinli ilgili hocaların bulundugu cemaat veya devlet değil ... Ama hangisi mantıklı işin içinden çıkamıyorum sorunda burda başlıyor
Merhaba Kızlar ...
Ailevi bi takım sorunlar yaşıyorum. Annem ve babam yaklaşık 10 yıl önce boşandılar . Babamla hiç görüşmüyoruz zaten akıl saglıgı ve mantıgı yerınde olan birisi değil bencil antisosyal ve evlat nedir bilmeyen biri . Kardeşim var annemle yaşıyorlar ve başka bi şehirde . annemin uzun zamandır beraber olduğu bi adam var arada sırada annemin evınde kalıyormus tabi kardeşim de bunlara şahit .. Yaşanan tüm özeli ister istemez görüyor ve bundan çok rahatsız .Benim yaşadığım ile gelip burada kalmak istiyormus beni yurda ver ama yine de burda kalmam diyor . Bende kal diyorum istemıyor eşim epey soğuk biri ve kayınvalidemlerle aynı binadayım huzur vermeyecekler bize biiliyorum Gelip gidip anası bakmadı oğlumun üstüne yıktı diyecekler kaynanamı tanıyan herkes benımle aynı fikirde . 3 yıl var Liseyi bitirmesine .. Erkek cocugu gurur yapıp yanlış bişey yapmasından korkuyorum Yaşadığı yerde sosyal hayatı da yokmuş cok bunalıyorum abla diyor . Ne yapacağımı bilmiyorum
Gelen bazı yorumlar üzerine bu yorumumu burada paylaşma ihtiyacı duyuyorum :
Yanıma alamam demedim..
3 yıl bir şey değil. Kardeşinizi herşeye rağmen yanınızda tutmalısınız bence. Siz biraz zorlanırsınız ama kardeşiniz için yapılabilecek bir fedakarlık. Daha küçük. Üniversiteyi inşallah kazanır ve zaten kendi yolunu elbette bulur.
Çok güzel olur benim için de ..
Kullanmadığım şirin bi odam var oraya onun için bi genc odası alırım bir de calışma masası dızaynını bıle yaptım kafamda ..
ama istemiyor .. Daha önceki yorumlarda da bıraz bahsettım olabıleceklerden ..
Kullanmadığım şirin bi odam var oraya onun için bi genc odası alırım bir de calışma masası dızaynını bıle yaptım kafamda ..
Açıkcası zor bir durumdasınız. Eşinizin çok gönlü yok ise evinize almanız biraz zor. O yaşlardaki erkek çocukları zordur
Eşiniz bu sorumluluğu almakda istemeyebilir onuda anlayışla karşılamak lazım. Yine size yakın bir okul ve yurda yerleştirmeniz
en mantıklısı gibi geliyor. Biraz disiplinli bir yurda yerleştirseniz ve yurttakiler ile devamlı görüşüp irtibat halinde olsanız çözüm olmazmı
acaba..Sonuçta anneniz de kardeşinizin hayatı ile ilgileniyormuş gibi bir durumu yok sanırm. kötü arkadaş bulacak ise onun yanındada bulur
Yurttan kastım devlet kurtları ,kimsesiz çocuklar yurdu değil. özel yurtlar anlıyorsundur sanırım tatlm. Allah yardımcınız olsun ..
bence yanına almalısın. bak ne güzel bir boş odan varmış.
eşin de kardeşin de rahatsız olurlarsa birbirlerinden gerekirse kardeşin çoğunlukla odasında oturur.
zaten okula gidicek ders çalışıcak ne derece eşinle vakit geçirecek ki?
derslerine odaklansın. yurtta nasıl bir ortam olur bilemeyiz.
bence sen ısrar et kardeşine sen odanda oturursun birbirinizi çok görmezsiniz de.
kardeşini de kaynananlarla falan aynı ortama çok sokma laflarını duymasın.
Ben bekarken de aynı sorunları yaşadık defalarca evi terkettim kavga ettım yeri geldi güzelce konustum anlamadı .
Bu benim hayatım benim evim sizi ilgilendirmez deyip geçti herseferinde . ..Suan kardesımın ne yaşadıgını tam olarak bildiğim için içim cok huzursuz .
bence yurt ya da benzeri bişey ayarlayıp hafta sonları ve tatillerde de sana gelerek de ayarlayabilirsiniz. kardeşine vermen gereken mesaj hep yanında olacağın birbirinize destek olacağın yönünde olmalı. güçlü durmalısınız. kızgınlık duygularınızı çok belli etmemeye çalışın her şey de vardır bir hayır deyin ki kardeşiniz hayatına normal devam edebilsin Allah yardımcınız olsun
Hepsi tamam da aynı ortama sokmamak gibi bi şansım yok aynı apartmandayz hemen hemen hergun bızde ..
Peki sen ne düşünüyorsun?
Yanına alamazsın geçerli sebeplerin var zaten ailen yüzündne sen yeterince eziliyorsun bir de kardeşine yaşatmak istemiyorsun bunu anlıyorum.
Sosyal hizmetler, devlet yurdu, cemaat yurdu istemiyorsun yine sebeplerin var tamam. Ne kaldı geriye?
Ama sen bu konuyu bize ilk açtığından bu yana aylar geçti. Bu çocuk hala aynı şeye maruz kalıyor. Sen sadece gelip konu açıyorsun. E bir şey yap artık.
Zaten yapılabilecek tavsiyeler belli ve sana daha önce de sayfalarca şey söylendi. Sanırım yine hiçbir şey yapmayacaksın.
Tamam tüm çareler kötü ama sana sunulan her şey o evden daha iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?