İşin içinden çıkamıyorum

Allah inancı olmayan hayatım boyunca evimde namaz kılan bir kişi bile görmemiş biri olarak hiçbir sıkıntılı durum yaşamadım. Evimdeki huzursuz ortamdan sonra bana ilaç gibi gelmişti. Çok da iyi insanlar hocaların hepsi. Benim problemim de böyle büyük değildi. Ne biliyim boşanmış anne baba. Eve gelen sevgili çok büyük sorun bence. Benimki babamın her haltıma karışması ergenlik dönemimdeki kavgalarımız falandı..

ne bileyim canm neler duyuyoruz işte tabiki o ortamdan çok daha iyidir ama çocuğun meslek seçiminde falan problem olur diye düşünmeden de edemiyor insan. ama eminimki o problemli ortamdan bin kat daha iyidir en azından çocuk o edepsiz manzaraya şahit olmayacak o çocuk nelere şahit oluyordur zaten annede azıcık vicdan olsa yapar mı ya da o eve gelen adamda azıcık vicdan olsa o eve gelirde o çocuğun önünde onları yapar mı ? yazık ya çok yazık o iki insana

Babanız değil de anneniz daha sorunlu gibi geldi. Boşandım diye hayatımı yaşarım diyor evladı ikinci planda yatılı olarak bir yere yazdırım sık sık yine ilgilenin erkek çocuğu ve ergenliğe geçiyor bir anlık öfke patlaması ile yanlışlar yapabilir sığınmak ister arkadaşlarına yanlış insanlar çıkabilir.

Yanıma alamam demedim..
Alırım .. BEn her türlü de lafını veririm ama o bunlara şahit oldukca dışlanmışlık pskolojıne gırermı ..
Aynı seyleri yasadım bende teyzemde kaldım ama eniştemin bütce yaparkenki konuşmaları bıle benı gunlerce bunalıma sokardı . Lise yıllarım hep ağlamakla geçti ..
Yanımda mutlu olur mı ki asla kalmam dıye bu kadar diretirken.

Bi arkadar sosyal hizmetler yurdundan falan bahsetmış asla öyle bı yere vermem .. Benım dusundugum yurt ücretli özel yurtlar disiplinli ilgili hocaların bulundugu cemaat veya devlet değil ... Ama hangisi mantıklı işin içinden çıkamıyorum sorunda burda başlıyor

çok ama çok üzüldüm kardeşinizin durumuna içim parçalandı psikolojileri böyle mahvoluyo ve sorunlar başlıyo.

annenize okadar kızıyorumki allahın gücüne gitmesin ama evlat nedir bilmeyecek insanlara nasip etmesin allah evlat sahibi olmayı çok sinirlendim yaa kusura bakmayın.
ama alın kardeşinizi yanına siz sevginizle ona hissettirmeyebilirsiniz kayınvalde sorunlarını kayınvalde kapıyı kapatınca dışarda kalmıyomu boşver eşin razıysa kendinide ezdirme zaten ne demek ortada kalmış bi insana kapı açmamak. yurt değil sizin yanınızda olmalı bence

çok ama çok üzüldüm kardeşinizin durumuna içim parçalandı psikolojileri böyle mahvoluyo ve sorunlar başlıyo.

annenize okadar kızıyorumki allahın gücüne gitmesin ama evlat nedir bilmeyecek insanlara nasip etmesin allah evlat sahibi olmayı çok sinirlendim yaa kusura bakmayın.
ama alın kardeşinizi yanına siz sevginizle ona hissettirmeyebilirsiniz kayınvalde sorunlarını kayınvalde kapıyı kapatınca dışarda kalmıyomu boşver eşin razıysa kendinide ezdirme zaten ne demek ortada kalmış bi insana kapı açmamak. yurt değil sizin yanınızda olmalı bence

Çok gurulu bi çocuk .. Ben daha evli değilken şuanki eşim için ağlarken şahıt olduğundan beri eşimin yüzüne bakmıyor bana cok düşkün ..
Eşimde tamam dese de yarım ağızla diyecek buna da eminim sırf ben kızmayayım dıye evet diyecek .. İleriyi görebiliyorum Ben eşimle veya annesiyle kardesım için tartstıgımı veya bana laf soktuklarınıı kardesım gördüğü an durmaz evde anneme de dönmez cok gururlu .. İşler sarpa sarar .. Yurtta kalsa terkesilmişlik pskolojısı yaşar mı offffffffffffffffffffff Delircemm !!!

Çok gurulu bi çocuk .. Ben daha evli değilken şuanki eşim için ağlarken şahıt olduğundan beri eşimin yüzüne bakmıyor bana cok düşkün ..
Eşimde tamam dese de yarım ağızla diyecek buna da eminim sırf ben kızmayayım dıye evet diyecek .. İleriyi görebiliyorum Ben eşimle veya annesiyle kardesım için tartstıgımı veya bana laf soktuklarınıı kardesım gördüğü an durmaz evde anneme de dönmez cok gururlu .. İşler sarpa sarar .. Yurtta kalsa terkesilmişlik pskolojısı yaşar mı offffffffffffffffffffff Delircemm !!!

bu yaşta birinin ailesinin yanında yaşaması lazım yurtta yaşarsa dediğiniz gibi terkedilmişlik psikolojisi içinde olcak yalnızlık kimsesizlik duygusu......

yaşadığı bu durumu ömrü boyunca atlatamıycak çok kötü içim parçalandı :14:

Yatılı okul var gerekirse özel yurda da yazdırırım ama daha da bunalıma girip yanlş cevre edinmesinden korkuyorum .. Nasıl güvenicem o benim canım , evladım gibi ..

canım kardeş çok önemliiiii nasıl bir çıkmazda olduğunu anlıyorum bence özel bir yurda yerleştir çünkü annenin yanında daha beter olacak erkek çocuğu sonuçta çok özür dilerim ama annen gerçekten sorumsuz biri hiçmi düşünmez oğlunu elin adamını eve alırken

Merhaba Kızlar ...
Ailevi bi takım sorunlar yaşıyorum. Annem ve babam yaklaşık 10 yıl önce boşandılar . Babamla hiç görüşmüyoruz zaten akıl saglıgı ve mantıgı yerınde olan birisi değil bencil antisosyal ve evlat nedir bilmeyen biri . Kardeşim var annemle yaşıyorlar ve başka bi şehirde . annemin uzun zamandır beraber olduğu bi adam var arada sırada annemin evınde kalıyormus tabi kardeşim de bunlara şahit .. Yaşanan tüm özeli ister istemez görüyor ve bundan çok rahatsız .Benim yaşadığım ile gelip burada kalmak istiyormus beni yurda ver ama yine de burda kalmam diyor . Bende kal diyorum istemıyor eşim epey soğuk biri ve kayınvalidemlerle aynı binadayım huzur vermeyecekler bize biiliyorum Gelip gidip anası bakmadı oğlumun üstüne yıktı diyecekler kaynanamı tanıyan herkes benımle aynı fikirde . 3 yıl var Liseyi bitirmesine .. Erkek cocugu gurur yapıp yanlış bişey yapmasından korkuyorum Yaşadığı yerde sosyal hayatı da yokmuş cok bunalıyorum abla diyor . Ne yapacağımı bilmiyorum

Gelen bazı yorumlar üzerine bu yorumumu burada paylaşma ihtiyacı duyuyorum :

Yanıma alamam demedim..
Alırım .. BEn her türlü de lafını veririm ama o bunlara şahit oldukca dışlanmışlık pskolojıne gırermı ..
Aynı seyleri yasadım bende teyzemde kaldım ama eniştemin bütce yaparkenki konuşmaları bıle benı gunlerce bunalıma sokardı . Lise yıllarım hep ağlamakla geçti ..

Bi arkadar sosyal hizmetler yurdundan falan bahsetmış asla öyle bı yere vermem .. Benım dusundugum yurt ücretli özel yurtlar disiplinli ilgili hocaların bulundugu cemaat veya devlet değil ... Ama hangisi mantıklı işin içinden çıkamıyorum sorunda burda başlıyor

3 yıl bir şey değil. Kardeşinizi herşeye rağmen yanınızda tutmalısınız bence. Siz biraz zorlanırsınız ama kardeşiniz için yapılabilecek bir fedakarlık. Daha küçük. Üniversiteyi inşallah kazanır ve zaten kendi yolunu elbette bulur.

Merhaba Kızlar ...
Ailevi bi takım sorunlar yaşıyorum. Annem ve babam yaklaşık 10 yıl önce boşandılar . Babamla hiç görüşmüyoruz zaten akıl saglıgı ve mantıgı yerınde olan birisi değil bencil antisosyal ve evlat nedir bilmeyen biri . Kardeşim var annemle yaşıyorlar ve başka bi şehirde . annemin uzun zamandır beraber olduğu bi adam var arada sırada annemin evınde kalıyormus tabi kardeşim de bunlara şahit .. Yaşanan tüm özeli ister istemez görüyor ve bundan çok rahatsız .Benim yaşadığım ile gelip burada kalmak istiyormus beni yurda ver ama yine de burda kalmam diyor . Bende kal diyorum istemıyor eşim epey soğuk biri ve kayınvalidemlerle aynı binadayım huzur vermeyecekler bize biiliyorum Gelip gidip anası bakmadı oğlumun üstüne yıktı diyecekler kaynanamı tanıyan herkes benımle aynı fikirde . 3 yıl var Liseyi bitirmesine .. Erkek cocugu gurur yapıp yanlış bişey yapmasından korkuyorum Yaşadığı yerde sosyal hayatı da yokmuş cok bunalıyorum abla diyor . Ne yapacağımı bilmiyorum

Gelen bazı yorumlar üzerine bu yorumumu burada paylaşma ihtiyacı duyuyorum :

Yanıma alamam demedim..

Benim de sizinkiyle aynı yaşta bir kardeşim var. Ve canım o benimm, sanki kardeşim değil de çocuğum gibi görüyorum bazen. Bu yaşlar en tehlikeli yaşlar, yurtta nasıl arkadaşlıklar edineceğini neler olacağını bilemezsiniz. İkileminizi de çok iyi anlıyorum fakat o sizin canınız. Yerinizde olsam ne olursa olsun yanıma alırdım. Ha kayınvalidem laf mı sokuyor kocam laf mı sokuyor veririm cevaplarını oturturum ikisini de. Böyle zamanda aileme kucak açamayacak adamdan da bana hayır gelmez zaten. Biliyorum bekara koca boşamak kolay da cidden mantıklı olan ne olursa olsun kardeşinizi yanınıza almanız. Ona sadece siz iyi gelebilirsiniz, bi yurt köşesi değil. Ki o yurtların bi kısmında neler var. O kadar küçük bir çocuğun neye bulaşacağını asla hesap edemezsiniz. O yüzden alın yanınıza. Eşinize durumu anlatıp işine gelirse diyin. Gelmiyorsa da alın kardeşinizi çıkın gidin valla. Çok gururlu diyorsunuz, o kadar gururlu çocuk kimbilir ne çekiyor ki gelip size diyebiliyor beni burada bırakma abla diye. Kıyamam yaa ona ben, kusura bakmayın da allah annenizi ıslah etsin. Kınamıyorum da annemi düşünüyorum bu yaşında her şeyi kardeşime göre ayarlıyor. Anneniz çok problemli gerçekten, ama siz çok iyi bir insansınız diye düşünüyorum, hissedebiliyorum hissettiğiniz şeyi. Beni dinleyin lütfen bu konuda. Yurda vermeyin.

3 yıl bir şey değil. Kardeşinizi herşeye rağmen yanınızda tutmalısınız bence. Siz biraz zorlanırsınız ama kardeşiniz için yapılabilecek bir fedakarlık. Daha küçük. Üniversiteyi inşallah kazanır ve zaten kendi yolunu elbette bulur.

Çok güzel olur benim için de ..
Kullanmadığım şirin bi odam var oraya onun için bi genc odası alırım bir de calışma masası dızaynını bıle yaptım kafamda ..
ama istemiyor .. Daha önceki yorumlarda da bıraz bahsettım olabıleceklerden ..

Kullanmadığım şirin bi odam var oraya onun için bi genc odası alırım bir de calışma masası dızaynını bıle yaptım kafamda ..

İstemiyor demeyin. Size yük olmamak için öyle diyordur ama herkes ailesinin yanında bir yuvada olmak ister. Annenizin yanından kurtulmak için yurtta kalmaya razı bir çocuk. Yazık olur. Eminim böyle iyi bir çocuk size zaten sorun çıkartmaz yük olmaz.
Yurtta vs Allah korusun kötü arkadaşlıklar kötü psikolojiye düşerse vs bu sefer siz onu oraya getirerek ilerde pişmanlık duyabilirsiniz.
Kardeşinize güzelce anlatın. Doğrusunun bu olduğunu anlatın elbette anlayacaktır.

Diğer yorumumda da belirttim aynı yaşta erkek kardeşim olduğunu. O yaştaki çocuklar tatlı dille çok kolay ikna ediliyor açıkçası. Gurur meselesi değil bu, ben seninleyken mutlu olucam seni oraya bırakırsam aklım sende kalacak diye açıklama yapsanız emin olun gelir. O sizi zor durumda bırakmamak için öyle diyor. Bana siz eşinizden çekiniyorsunuz sorun çıkmasın istiyorsunuz gibi geliyor daha çok. Niyetim sizi suçlamak değil kocanız da önemlidir elbette. Ama alın kardeşinizi çok rica ediyorum. Yurtta yanlış bi alışkanlığa falan başlasa vicdanınız hiç rahat etmeyecek ömür boyu. Üç sene yahu üç sene. Kocanız üç sene tahammül edemeyecekse zor durumda olan kardeşinize, canınıza, allah kocanızı da ıslah etsin. Allah korusun yarın bi gün ailenizden biri yatağa düşse size muhtaç olsa onu da mı alamayacaksınız yanınıza?

Açıkcası zor bir durumdasınız. Eşinizin çok gönlü yok ise evinize almanız biraz zor. O yaşlardaki erkek çocukları zordur
Eşiniz bu sorumluluğu almakda istemeyebilir onuda anlayışla karşılamak lazım. Yine size yakın bir okul ve yurda yerleştirmeniz
en mantıklısı gibi geliyor. Biraz disiplinli bir yurda yerleştirseniz ve yurttakiler ile devamlı görüşüp irtibat halinde olsanız çözüm olmazmı
acaba..Sonuçta anneniz de kardeşinizin hayatı ile ilgileniyormuş gibi bir durumu yok sanırm. kötü arkadaş bulacak ise onun yanındada bulur
Yurttan kastım devlet kurtları ,kimsesiz çocuklar yurdu değil. özel yurtlar anlıyorsundur sanırım tatlm. Allah yardımcınız olsun ..

Açıkcası zor bir durumdasınız. Eşinizin çok gönlü yok ise evinize almanız biraz zor. O yaşlardaki erkek çocukları zordur
Eşiniz bu sorumluluğu almakda istemeyebilir onuda anlayışla karşılamak lazım. Yine size yakın bir okul ve yurda yerleştirmeniz
en mantıklısı gibi geliyor. Biraz disiplinli bir yurda yerleştirseniz ve yurttakiler ile devamlı görüşüp irtibat halinde olsanız çözüm olmazmı
acaba..Sonuçta anneniz de kardeşinizin hayatı ile ilgileniyormuş gibi bir durumu yok sanırm. kötü arkadaş bulacak ise onun yanındada bulur
Yurttan kastım devlet kurtları ,kimsesiz çocuklar yurdu değil. özel yurtlar anlıyorsundur sanırım tatlm. Allah yardımcınız olsun ..

Beni iyi anlamşsın ilk başta özel yurtlar bana da mantıklı geldi ama kardeşimi basımdan savıyormusun gibi vicdan azabına kapıldım ..
Yanıma alsam tabiki eşim rahatsz olucak bunu en basta da söylemiştim ki ben 1 ay sonra işi bırakıyorum 6 ay gıbı bi süre için eğitim almak için bu da buyuk bı etken olacak dısarıdan konusmalara maddı manevı oğlumun üstüne cullandılar dıyerek gezecek kv.

E ister istemez o da bu laflara kulak asacak ..

bence yurt ya da benzeri bişey ayarlayıp hafta sonları ve tatillerde de sana gelerek de ayarlayabilirsiniz. kardeşine vermen gereken mesaj hep yanında olacağın birbirinize destek olacağın yönünde olmalı. güçlü durmalısınız. kızgınlık duygularınızı çok belli etmemeye çalışın her şey de vardır bir hayır deyin ki kardeşiniz hayatına normal devam edebilsin Allah yardımcınız olsun

bence yanına almalısın. bak ne güzel bir boş odan varmış.

eşin de kardeşin de rahatsız olurlarsa birbirlerinden gerekirse kardeşin çoğunlukla odasında oturur.

zaten okula gidicek ders çalışıcak ne derece eşinle vakit geçirecek ki?

derslerine odaklansın. yurtta nasıl bir ortam olur bilemeyiz.

bence sen ısrar et kardeşine sen odanda oturursun birbirinizi çok görmezsiniz de.

kardeşini de kaynananlarla falan aynı ortama çok sokma laflarını duymasın.

bence yanına almalısın. bak ne güzel bir boş odan varmış.

eşin de kardeşin de rahatsız olurlarsa birbirlerinden gerekirse kardeşin çoğunlukla odasında oturur.

zaten okula gidicek ders çalışıcak ne derece eşinle vakit geçirecek ki?

derslerine odaklansın. yurtta nasıl bir ortam olur bilemeyiz.

bence sen ısrar et kardeşine sen odanda oturursun birbirinizi çok görmezsiniz de.

kardeşini de kaynananlarla falan aynı ortama çok sokma laflarını duymasın.

Hepsi tamam da aynı ortama sokmamak gibi bi şansım yok aynı apartmandayz hemen hemen hergun bızde ..

Ben bekarken de aynı sorunları yaşadık defalarca evi terkettim kavga ettım yeri geldi güzelce konustum anlamadı .
Bu benim hayatım benim evim sizi ilgilendirmez deyip geçti herseferinde . ..Suan kardesımın ne yaşadıgını tam olarak bildiğim için içim cok huzursuz .

iyide cnm erkek o gurur yapar tabiii. delikanlı oğlunun gözüne soka soka nasıl yapar aklım almıyor. çok düşüncesiz bir insanmış.

kusura bakma ama dışarıda ne b..k yiyosa yesin terbiyesiz:47:

bence yurt ya da benzeri bişey ayarlayıp hafta sonları ve tatillerde de sana gelerek de ayarlayabilirsiniz. kardeşine vermen gereken mesaj hep yanında olacağın birbirinize destek olacağın yönünde olmalı. güçlü durmalısınız. kızgınlık duygularınızı çok belli etmemeye çalışın her şey de vardır bir hayır deyin ki kardeşiniz hayatına normal devam edebilsin Allah yardımcınız olsun

evet olabilir yazık anası yüzünde yurtlarda ablada kalcak acıdım

Hepsi tamam da aynı ortama sokmamak gibi bi şansım yok aynı apartmandayz hemen hemen hergun bızde ..

Peki sen ne düşünüyorsun?

Yanına alamazsın geçerli sebeplerin var zaten ailen yüzündne sen yeterince eziliyorsun bir de kardeşine yaşatmak istemiyorsun bunu anlıyorum.

Sosyal hizmetler, devlet yurdu, cemaat yurdu istemiyorsun yine sebeplerin var tamam. Ne kaldı geriye?

Ama sen bu konuyu bize ilk açtığından bu yana aylar geçti. Bu çocuk hala aynı şeye maruz kalıyor. Sen sadece gelip konu açıyorsun. E bir şey yap artık.

Zaten yapılabilecek tavsiyeler belli ve sana daha önce de sayfalarca şey söylendi. Sanırım yine hiçbir şey yapmayacaksın.

Tamam tüm çareler kötü ama sana sunulan her şey o evden daha iyi.

Peki sen ne düşünüyorsun?

Yanına alamazsın geçerli sebeplerin var zaten ailen yüzündne sen yeterince eziliyorsun bir de kardeşine yaşatmak istemiyorsun bunu anlıyorum.

Sosyal hizmetler, devlet yurdu, cemaat yurdu istemiyorsun yine sebeplerin var tamam. Ne kaldı geriye?

Ama sen bu konuyu bize ilk açtığından bu yana aylar geçti. Bu çocuk hala aynı şeye maruz kalıyor. Sen sadece gelip konu açıyorsun. E bir şey yap artık.

Zaten yapılabilecek tavsiyeler belli ve sana daha önce de sayfalarca şey söylendi. Sanırım yine hiçbir şey yapmayacaksın.

Tamam tüm çareler kötü ama sana sunulan her şey o evden daha iyi.

Bi çözüm bulunmuştu yani ben öyle sanıyordum annem burdan tasınınca o adam bulundugu yere gelemez dıye dusunmustum en azından annem bu kadar rahat olamaz ailesi var demiştim ama hiçbişi umdugum gibi olmadı ..
Yurda karsı değilim özel yurt olablır ama bilemıyorum işte .. Cıkmazdayım ..

Back