İşin içinden çıkamıyorum

Olabilir tabiki hemde ne güzel olur ama 40ını geçmiş kadını saçından tutup nikah masasına annesi bile oturtamaz ki ..

yani evlenmeyi tercih etmiyor daha rahat bir hayat mı istiyor? birlikte olduğu adamla neden evlenmiyor ki gerçi özel bi sebebi vardır mutlaka canım bunu irdelemek istemem ama.

haklısın etrafa güvenmek zor ama iyice gurur yapıp annene yada birlikte olduğu adama zarar vermesinden korktum açıkçası ben..
en azından kontrol etme sansın olur yine de annenle konuş derim ben hatta bir mektup yaz aile olmayı çok özledim annem gibi hissetmeyi özledim yapma ben anne kardeşimi düşün falan dolu suçlayıcı değil ama duygu dolu..:26::26::26::25:

Abisi yani benim bi küçük kardeşim bıçaklamaya kalktı zaten ..
Ama suclu yıne kardesım oldu annem onunla küstü aylarca . Hiç kendısınde hata aramadı .

haklısın etrafa güvenmek zor ama iyice gurur yapıp annene yada birlikte olduğu adama zarar vermesinden korktum açıkçası ben..
en azından kontrol etme sansın olur yine de annenle konuş derim ben hatta bir mektup yaz aile olmayı çok özledim annem gibi hissetmeyi özledim yapma ben anne kardeşimi düşün falan dolu suçlayıcı değil ama duygu dolu..:26::26::26::25:

güzel fikir bence....

Annenizin ve sizin maddi imkanınız var ise erkek kardeşinizi dediği gibi bir yurda verin. İstediği zaman da gelip sizde kalsın ?

Merhaba Kızlar ...
Ailevi bi takım sorunlar yaşıyorum. Annem ve babam yaklaşık 10 yıl önce boşandılar . Babamla hiç görüşmüyoruz zaten akıl saglıgı ve mantıgı yerınde olan birisi değil bencil antisosyal ve evlat nedir bilmeyen biri . Kardeşim var annemle yaşıyorlar ve başka bi şehirde . annemin uzun zamandır beraber olduğu bi adam var arada sırada annemin evınde kalıyormus tabi kardeşim de bunlara şahit .. Yaşanan tüm özeli ister istemez görüyor ve bundan çok rahatsız .Benim yaşadığım ile gelip burada kalmak istiyormus beni yurda ver ama yine de burda kalmam diyor . Bende kal diyorum istemıyor eşim epey soğuk biri ve kayınvalidemlerle aynı binadayım huzur vermeyecekler bize biiliyorum Gelip gidip anası bakmadı oğlumun üstüne yıktı diyecekler kaynanamı tanıyan herkes benımle aynı fikirde . 3 yıl var Liseyi bitirmesine .. Erkek cocugu gurur yapıp yanlış bişey yapmasından korkuyorum Yaşadığı yerde sosyal hayatı da yokmuş cok bunalıyorum abla diyor . Ne yapacağımı bilmiyorum

Kardeşinize sahip çıkacaksınız tabi ki, istese de istemese de en uygun yer sizin yanınız. Bırakın kim ne konuşursa konuşsun, eşinize de durumu anlattın güzelce. O sizin kardeşiniz ne yapmam gerek demeniz bile hata. Ben olsam hiç düşünmem kolundan tuttuğum gibi getiririm evime. Eşimin olduğu kadar benim de evim. Kimseye de laf söyletmem kardeşime. Koca çok bulursunuz ama, aynı kandan aynı candan kardeşi bulamazsınız bir daha, kıymetini bilin.

Benim de kız kardeşim var, onun tek göz yaşına dünyayı yıkarım ben, ne kaynanası ne kocası.

Merhaba Kızlar ...
Ailevi bi takım sorunlar yaşıyorum. Annem ve babam yaklaşık 10 yıl önce boşandılar . Babamla hiç görüşmüyoruz zaten akıl saglıgı ve mantıgı yerınde olan birisi değil bencil antisosyal ve evlat nedir bilmeyen biri . Kardeşim var annemle yaşıyorlar ve başka bi şehirde . annemin uzun zamandır beraber olduğu bi adam var arada sırada annemin evınde kalıyormus tabi kardeşim de bunlara şahit .. Yaşanan tüm özeli ister istemez görüyor ve bundan çok rahatsız .Benim yaşadığım ile gelip burada kalmak istiyormus beni yurda ver ama yine de burda kalmam diyor . Bende kal diyorum istemıyor eşim epey soğuk biri ve kayınvalidemlerle aynı binadayım huzur vermeyecekler bize biiliyorum Gelip gidip anası bakmadı oğlumun üstüne yıktı diyecekler kaynanamı tanıyan herkes benımle aynı fikirde . 3 yıl var Liseyi bitirmesine .. Erkek cocugu gurur yapıp yanlış bişey yapmasından korkuyorum Yaşadığı yerde sosyal hayatı da yokmuş cok bunalıyorum abla diyor . Ne yapacağımı bilmiyorum

gerçekten çokk üzüldüm... ama annenizin evladına sahip çıkması lazım böyle şeyleri göz önünde yaşamaması lazım o bir genç delikanlı... annenizle konuşsanız olmaz mı ??? yazık yani çocuğun tüm psikolojisi alt üst olmuştur bence lkimseye aldırmayın alın yanınıza ne olcaak kardeşiniz tabiki alacaksınız öyle şey olur mu ne derlerse desinler

Annenizin ve sizin maddi imkanınız var ise erkek kardeşinizi dediği gibi bir yurda verin. İstediği zaman da gelip sizde kalsın ?

çocuğun dediği sanırım çocuk esirgeme kurumu yani öyle apart pansiyon değil

Ben bu konuyu hatırladım ama o başka bir üyeydi. Hadi bakalım. İnşallah 2. üyelik değildir. :26:

Yok , normal yatılı okul diyorum ben.

evet anladım da ben sanmıyorum maddi durumun yeterli olduğunu öyle olmuş olsa o çocuk neden bunlara katlansın yerleştirilir bir yatılı okula tamm okulunu bitirir üniversitesine gider ne güzel olur ama inşallah ablası sahip çıkar dik durur ezdirmez çocuğu yazık yani

Erkek kardeşinizi yanınıza alın yani güvendiğiniz bir yurda ve okula yazdırabilirsiniz . İnsanın kardeşini kendi evi varken yurda yazdırması kötü bişey ama işte imkanlar umarım herşey istedğiniz gibi olur kardeşiniz mutlu bir çocuk olur

neden böyle bişey için 2.üyelik açılsın kii ??? normal bir konu

2. sayfada bahsetmiş zaten. 2. üyeliği olduğunu söylemiş. Muhtemelen muneden izin almıştır. Görmüş olsaydım yazmazdım ben de böyle..

O zaman arkadaşa cemaat yurtlarını önermiştim ama olmadı mı acaba? Ben lisedeyken cemaat yurtlarında kaldım. Ailemle problemler yaşadığım için. MAddi durumu olmayan birkaç arkadaş ücret ödemiyordu oralara. Cemaat bu gibi durumlarda destek çıkıyor. İlinizde ilçenizde bulunan yurda gidip en azından bir görüşmenizi tavsiye ederim.

Bence babanızın sorunları değil de annenizin sorunları var gibi geldi bana... Kardeşiniz kaç yaşında olursa olsun sonuçta bir erkek ve olanları kaldıramaz aynı evde yaşananları gözüne sokması çok ayıp ve kaldırılabilir bir durum değil... Annenizin bunu biliyor olması lazım...

evet anladım da ben sanmıyorum maddi durumun yeterli olduğunu öyle olmuş olsa o çocuk neden bunlara katlansın yerleştirilir bir yatılı okula tamm okulunu bitirir üniversitesine gider ne güzel olur ama inşallah ablası sahip çıkar dik durur ezdirmez çocuğu yazık yani

Bazı çocuklar annelerinin ve babalarının hatalarının bedelini öder işte ...

2. sayfada bahsetmiş zaten. 2. üyeliği olduğunu söylemiş. Muhtemelen muneden izin almıştır. Görmüş olsaydım yazmazdım ben de böyle..

O zaman arkadaşa cemaat yurtlarını önermiştim ama olmadı mı acaba? Ben lisedeyken cemaat yurtlarında kaldım. Ailemle problemler yaşadığım için. MAddi durumu olmayan birkaç arkadaş ücret ödemiyordu oralara. Cemaat bu gibi durumlarda destek çıkıyor. İlinizde ilçenizde bulunan yurda gidip en azından bir görüşmenizi tavsiye ederim.

hımm anladım canm ...cemaat yurtları artık sıkıntılı ya ne bileyimm neyle karşılaşacak orda kim bilir ??? birde erkek çocuğu allah yardımcısı olsun bu çocuğun gerçekten çok üzüldüm

Merhaba Kızlar ...

gerçekten doğrumu bunlar:53:

insanlar evladı olsun diye kendini paralar bulanlar kıymet bilmez bu dünya böyle.

babaların sorumsuz ve soğuk olduğunu duyuyoruz anneye nazaran ama annenize çok şaşırdım bi anne nasıl evladına bunu yaşatabilir tüylerim diken diken oldu gerçekten o çocuğun psikollojisi ne halde allah bilir çok üzüldüm kardeşinize allah yardımcızı olsun. yanıma alamam demişsin neolcak o çocuğun hali kayınvaldeni susturamazmısın kardeş bu yaaa nasıl dayancaksın

hımm anladım canm ...cemaat yurtları artık sıkıntılı ya ne bileyimm neyle karşılaşacak orda kim bilir ??? birde erkek çocuğu allah yardımcısı olsun bu çocuğun gerçekten çok üzüldüm

Allah inancı olmayan hayatım boyunca evimde namaz kılan bir kişi bile görmemiş biri olarak hiçbir sıkıntılı durum yaşamadım. Evimdeki huzursuz ortamdan sonra bana ilaç gibi gelmişti. Çok da iyi insanlar hocaların hepsi. Benim problemim de böyle büyük değildi. Ne biliyim boşanmış anne baba. Eve gelen sevgili çok büyük sorun bence. Benimki babamın her haltıma karışması ergenlik dönemimdeki kavgalarımız falandı..

gerçekten doğrumu bunlar:53:

insanlar evladı olsun diye kendini paralar bulanlar kıymet bilmez bu dünya böyle.

babaların sorumsuz ve soğuk olduğunu duyuyoruz anneye nazaran ama annenize çok şaşırdım bi anne nasıl evladına bunu yaşatabilir tüylerim diken diken oldu gerçekten o çocuğun psikollojisi ne halde allah bilir çok üzüldüm kardeşinize allah yardımcızı olsun. yanıma alamam demişsin neolcak o çocuğun hali kayınvaldeni susturamazmısın kardeş bu yaaa nasıl dayancaksın

Yanıma alamam demedim..
Alırım .. BEn her türlü de lafını veririm ama o bunlara şahit oldukca dışlanmışlık pskolojıne gırermı ..
Aynı seyleri yasadım bende teyzemde kaldım ama eniştemin bütce yaparkenki konuşmaları bıle benı gunlerce bunalıma sokardı . Lise yıllarım hep ağlamakla geçti ..
Yanımda mutlu olur mı ki asla kalmam dıye bu kadar diretirken.

Bi arkadar sosyal hizmetler yurdundan falan bahsetmış asla öyle bı yere vermem .. Benım dusundugum yurt ücretli özel yurtlar disiplinli ilgili hocaların bulundugu cemaat veya devlet değil ... Ama hangisi mantıklı işin içinden çıkamıyorum sorunda burda başlıyor

Back