arkadaşlar ben bi markette 2 haftadır kasiyerlik yapıyorum işten ayrılmak istiyorum çalışma şartları dayanılmaz halde yeni açıldığı için herleyi düzensiz ve ben kasiyerlğide yeni öğrendim o yüzden çok stresliyim. ben işten ayrılacağımı yarın söylemek sitiyorum fakat bişey sorucam sizlere bu çalıştığım günlerin parasını alabilir miyim böyle bi kanun var mı 1 ay dolmadı çünkü tam 16 gün oldu ve nasıl söylemeliyim ayrılacağımı ?
arkadaşlar ben bi markette 2 haftadır kasiyerlik yapıyorum işten ayrılmak istiyorum çalışma şartları dayanılmaz halde yeni açıldığı için herleyi düzensiz ve ben kasiyerlğide yeni öğrendim o yüzden çok stresliyim. ben işten ayrılacağımı yarın söylemek sitiyorum fakat bişey sorucam sizlere bu çalıştığım günlerin parasını alabilir miyim böyle bi kanun var mı 1 ay dolmadı çünkü tam 16 gün oldu ve nasıl söylemeliyim ayrılacağımı ?
Sana işe girerken bir sözleşme imzalattılar mı?
Bazı sözleşmelerde, 6 aydan önce ayrılırsan tazminat ödemen gerektiği yazar.
Yani bu durumda borçlu dahi çıkabilirsin.
Ayrıca 8 hafta ihbar süresi vardır, ben gidiyorum eyvallah diyemezsin.
Ayrılmadan 8 hafta öncesinde haber vermek zorundasın. Patronun isterse "tamam bekleme, hemen git" diyebilir, o ayrı.
Kayıtsız çalışıyorsan, 16 gün işe gitmiş olduğunu kanıtlayamazsın ve kurumsal bir market değilse zaten para falan vermez.
Peki biraz zaman tanısan kendine, işe alışmaya çalışsan?
İşi öğrenirken zordur, ama öğrendikten sonra belki de seversin.
arkadaşlar çok stresli dayanamıyorum ben insanlar yüzünden çok ters müşteriler oluyo ne yaparsan yap nekadar kibar olursan ol karşındaki hayvan olunca olmuyo işte tabi iyilerde oluyo ama ama kaba insanları çekemiyorum kaldıramıyorum ben hem çalıştığım market akrabalarımn yoğunlukta olduğu bi yerde tanıdııklardanda çekiniyorum böyle durumlarda. müşterilkerin iyileride oluyo tabiki mesela bugün bi bayan gördüğüm en güler yüzlü kasiyersiniz dedi bana :) ama böyle olmama rağmen bazı insanlara yaramıyo çok zoruma gidiyo artı işte çok stresli sorunlar çıkıyo sürekli. peki arkadaşlar istifa dilekçesi yazsam olur mu konuşmadan direk dilekçeyimi veriyim müdüre napiyim ?
yarın söylücem ayrılacağımı arkadaşlar. benden önce bi elaman ayrıldı ona sordum çıkış kağıdını imzalatmış müdüre 23ünde vercez demişler parayı. şimdi ben ayrılcağımı söyleyince ya o kağıdı vermezlerse ne diyeyim