İşimden kendi isteğimle ayrılmak istiyorum.16 günlük paramı alabilir miyim?

Liar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
625
9
arkadaşlar ben bi markette 2 haftadır kasiyerlik yapıyorum işten ayrılmak istiyorum çalışma şartları dayanılmaz halde yeni açıldığı için herleyi düzensiz ve ben kasiyerlğide yeni öğrendim o yüzden çok stresliyim. ben işten ayrılacağımı yarın söylemek sitiyorum fakat bişey sorucam sizlere bu çalıştığım günlerin parasını alabilir miyim böyle bi kanun var mı 1 ay dolmadı çünkü tam 16 gün oldu ve nasıl söylemeliyim ayrılacağımı ?

tabikide alırsın ama bazı marketler kanunen calıstıgın gunlerın parasını alman gerekırken sorun cıkarabılıyolar ... yapamıyorum zor geldi dersin cıkarsın

:KK49:
arkadaşlar ben bi markette 2 haftadır kasiyerlik yapıyorum işten ayrılmak istiyorum çalışma şartları dayanılmaz halde yeni açıldığı için herleyi düzensiz ve ben kasiyerlğide yeni öğrendim o yüzden çok stresliyim. ben işten ayrılacağımı yarın söylemek sitiyorum fakat bişey sorucam sizlere bu çalıştığım günlerin parasını alabilir miyim böyle bi kanun var mı 1 ay dolmadı çünkü tam 16 gün oldu ve nasıl söylemeliyim ayrılacağımı ?

İşten ayrılmak istediğini söyle sebebini sorarlarsa sebeplerinide söyle, çalıştığın günlerin parasınıda alırsın bence hiç bir sorun olmaz merak etme, onlar verirler zaten bence ama söylemezlerse sen iste ayıp bişey değil emeğinin karşılığını alıyorsun sonuçta:KK66: sıkma canını..:KK71:

bence odemeleri gerekir ama belkide yeni ogreniyorum demissin ya deneme sureci diyipte odemeyebilirler...bazi yerlerde oyle ya bi kac hafta deneme suresi diorlar sanada baslamadan once oyle bisey soyledilermi soylemedilerse mecbur odemeleri lazim...INSALLAH ODERLER sonucta calismissin yani emeginin karsiligini odemeleri lazim odemezlerse bence hakkini yemis olurlar...:KK51::82:

nasil ayrilacaginida artik muduremi soyluyorsun basinizda patronmu var bilemiyorum stres yapma arkadasim is sartlari agir ben yapamiyorum isi birakiyorum de calistigim gunlerini ucretinide oderseniz sewinirim de birak yapamiorsan mecbur degilsinki kendini zora sokma :) bilirim zordur isi birakiyorum demek parayida istemek ama mecbur:)

Son düzenleyen: Moderatör:
sen çıktığın için taznimat vs haketmiyorsun ki zaten çok az bir süre çalışmışsın.paranı her türlü alırsın.sakın hakkını yedirme.:KK15:

hakkını alırsın. deneme süresi bile olsa çalıştığın sürenin parasını vermek zorunda
Nasıl işveren 15 gün sonra bile olsa işçiyi çıkartırken hakkını vermek zorunda ise, işçide çıktığında çalıştığı sürenin ödemesini yapmak zorunda.

Yapamayacağını düşünüyorsan patronlarına durumu ilet. yüzyüze söyleyemiyorsan istifa dilekçesi yazabilirsin. Onlarda ödemeyi yaparlar.

verirler,vermek zorundalar..sigortan yapılmışmıydı..

Sana işe girerken bir sözleşme imzalattılar mı?
Bazı sözleşmelerde, 6 aydan önce ayrılırsan tazminat ödemen gerektiği yazar.
Yani bu durumda borçlu dahi çıkabilirsin.
Ayrıca 8 hafta ihbar süresi vardır, ben gidiyorum eyvallah diyemezsin.
Ayrılmadan 8 hafta öncesinde haber vermek zorundasın. Patronun isterse "tamam bekleme, hemen git" diyebilir, o ayrı.
Kayıtsız çalışıyorsan, 16 gün işe gitmiş olduğunu kanıtlayamazsın ve kurumsal bir market değilse zaten para falan vermez.

Peki biraz zaman tanısan kendine, işe alışmaya çalışsan?
İşi öğrenirken zordur, ama öğrendikten sonra belki de seversin.

Son düzenleme:
Sana işe girerken bir sözleşme imzalattılar mı?
Bazı sözleşmelerde, 6 aydan önce ayrılırsan tazminat ödemen gerektiği yazar.
Yani bu durumda borçlu dahi çıkabilirsin.
Ayrıca 8 hafta ihbar süresi vardır, ben gidiyorum eyvallah diyemezsin.
Ayrılmadan 8 hafta öncesinde haber vermek zorundasın. Patronun isterse "tamam bekleme, hemen git" diyebilir, o ayrı.
Kayıtsız çalışıyorsan, 16 gün işe gitmiş olduğunu kanıtlayamazsın ve kurumsal bir market değilse zaten para falan vermez.

Peki biraz zaman tanısan kendine, işe alışmaya çalışsan?
İşi öğrenirken zordur, ama öğrendikten sonra belki de seversin.

İhbar süresi çalışma süresi 1 aydan az olduğu için işlemiyor. dolayısıyla ihbar tazminatı da ödenmez.
ben zannetmiyorum sözleşme imzalanmış olabileceğini hatta sigorta yapılmış olduğunu bile zannetmiyorum.

bence de ilk iş deneyiminde hatta yeni bir işyerinde bile adaptasyon süresi vardır. o süre içinde çok gelgitler yaşanır. beceremeyeceğini düşünür insan. ama zaman geçtikçe alıştıkça bu korkuların yersiz olduğunu görürsün. ama bu iş yana yük oluyorsa denecek birşey yok.

öncelikle işletmelerde zaten en az 15 gün en fazla 2 ay deneme süresi vardır ve bu süre içerisinde işveren işçiyi yetersiz görürse yada işçi görevinden memnun olmayıp işten ayrılırsa sözleşmeler fesih edilerek çalıştığınız gün kadar olan tutar (ssk ödeneği var ise banka yoluyla yokse ise elden) ödenmek zorundadır.

16 gun calısmıssın az daha sık dısınıde 1 aya tamamla sende tam al maasını ya vermezlerse oda var bosuna calısmısım dersın.

arkadaşlar çok stresli dayanamıyorum ben insanlar yüzünden çok ters müşteriler oluyo ne yaparsan yap nekadar kibar olursan ol karşındaki hayvan olunca olmuyo işte tabi iyilerde oluyo ama ama kaba insanları çekemiyorum kaldıramıyorum ben hem çalıştığım market akrabalarımn yoğunlukta olduğu bi yerde tanıdııklardanda çekiniyorum böyle durumlarda. müşterilkerin iyileride oluyo tabiki mesela bugün bi bayan gördüğüm en güler yüzlü kasiyersiniz dedi bana :) ama böyle olmama rağmen bazı insanlara yaramıyo çok zoruma gidiyo artı işte çok stresli sorunlar çıkıyo sürekli. peki arkadaşlar istifa dilekçesi yazsam olur mu konuşmadan direk dilekçeyimi veriyim müdüre napiyim ?

arkadaşlar çok stresli dayanamıyorum ben insanlar yüzünden çok ters müşteriler oluyo ne yaparsan yap nekadar kibar olursan ol karşındaki hayvan olunca olmuyo işte tabi iyilerde oluyo ama ama kaba insanları çekemiyorum kaldıramıyorum ben hem çalıştığım market akrabalarımn yoğunlukta olduğu bi yerde tanıdııklardanda çekiniyorum böyle durumlarda. müşterilkerin iyileride oluyo tabiki mesela bugün bi bayan gördüğüm en güler yüzlü kasiyersiniz dedi bana :) ama böyle olmama rağmen bazı insanlara yaramıyo çok zoruma gidiyo artı işte çok stresli sorunlar çıkıyo sürekli. peki arkadaşlar istifa dilekçesi yazsam olur mu konuşmadan direk dilekçeyimi veriyim müdüre napiyim ?

canim neden bu kadar cekiniyorsunki olmuyorsa birak git kendin direk soyle mudurune dilekceyle felan uzatma hem simdiden soyle deki ayim dolunca isi birakiyorumm onlarrda eleman arasin o zamana kadar...hicte cekinme kendini stresede sokma istemedigin bi iste calismaya mecbur degilsin...:nazar:

Valla arkadaşım, veririz derler, şu gün gel derler gidersin bugün gel derler gidersin o gün gel derler, allem ederler kallem ederler vermezler. Hakkımı savunayım dersin, savunurken yaptığın masraf kaç tane 16 günü aşar. Keşke alabilsen ama çok isim yapmış büyük bir market değilse zor. Çok ümitlenme.

yarın söylücem ayrılacağımı arkadaşlar. benden önce bi elaman ayrıldı ona sordum çıkış kağıdını imzalatmış müdüre 23ünde vercez demişler parayı. şimdi ben ayrılcağımı söyleyince ya o kağıdı vermezlerse ne diyeyim

yarın söylücem ayrılacağımı arkadaşlar. benden önce bi elaman ayrıldı ona sordum çıkış kağıdını imzalatmış müdüre 23ünde vercez demişler parayı. şimdi ben ayrılcağımı söyleyince ya o kağıdı vermezlerse ne diyeyim

canim biraz bekle 23unde arkadasin parasini veriyolarmi bi bak hele vermiolarsa o zaman ayini doldur oyle cik...

X