• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim ve kişilik bağlantısı

emirhan ve efe ler çok yaramaz oluyor çevremde herkes böyle söylüyor

ipek benim kızımın ismi baştan zordu ama şimdi uyumlu sayılır akıllı bilmiş kırılgan narin kendi işii yapar iyiki ipek koymuşum ismini yanii:69:

Merhaba arkadaşlar oğluşuma Bilal emre ismini koymayı düşünüyorum sizce nasıl?Bu isim hakkında ne dersiniz nasıl olur acep???

benim kuzenimin adı bilal di.çok efendi ve ağırbaşlı biraz da içine kapanık bir yapısı vardı.genç yaşta vefat etti.emreler için yaramaz derler ama benim öğrencilerimden yaramaz olanlar da var,sakin olanlar da.fakat genelde çok başarılı olduklarını söyleyemem..alp,utku ve okan ismindekilerle ilgili fikri olan var mı aranızda?bu arada kaanlar için genelde iyi yorumlar yapılmış ama tersini düşünenler var mı?

hiç bu konuda araştırma yapıp düşünmemiştim
bir daha çocuğum olursa düşünürüm arık :)

oğlumun adı HAKAN ; çok akıllı beyenfendi bir çocuk,gezmeye gitsek oturur yanımızda,
hiç öyle oraya buraya uzanıp ellemez,çocuklar hoplasa zıplasa onlara kızar çok ayıp yaramazlık yapmayın der..
görenler ay bu çocuk çok akıllı böyle napıyorsunuz buna böyle der takılırlar
ama bu yetiştirilmeden mi kişiliktenmi isminin özelliğindenmi bilemiyorum.

ömer faruk isimliler zeki oluyor,ilkerler yakışıklı ve başarılı,kaderler kadersiz oluyor.Ayşeler sinir bozucu ve iğneleyici,Fatmalar biraz cahil,Esralar çok sabırsız,Tuğbalar çok güzel ama kaprisli,Mineler sosyetik,Cemler dalgacı ve asi,Duygular hareketli ve neşeli.aklıma geldikçe yazarım daha..

kızımın ismi Ecrin ela yorum bekliyorum,teşekkürler:)

öğretmenim,öğrencilerimin isimlerine bakarak bu yorumları yapmıştım ben de,sizinle de paylaşayım,
emreler zeki ve yaramaz,
tuğçeler,süslü hafif saf.(ders çalışan ama belli bir başarının ötesine geçemeyen)
ezgiler ,akılları biraz havada,gezme tozma,karşı cins gibi...
elifler hem hanım efendi hem inatçı

çağla isimliler nasıl oluyorlar acaba fikri olan var mı? bu ismi koymayı düşünüyoruz kızımıza

Benim kızımın adı Yaren Ecem.
Yaren dost arkadaş demek. Kızım kendi gibi ufakları görünce çıldırıyor resmen sevinçten. Gidip el ele tutuşmak istiyor. Suratlarına bakıp gülüyor. Herkes ne kadar sıcak kanlı diyor herkes. Galiba dost canlısı olacak.
Ecem ismine görede kaprisli olacak. Şimdiden 17 aylık çok kaprisli. Bazen sabahtan akşama kadar kaprislerinden geçilmiyor.

Duyduğum kadarıyla Fatih isminde olanlar da yerlerinde duramazmış. Ama yanına bir isim alınca aksine daha sakin yapıda oluyorlar. Abimin adı Mehmet Fatih çok sakindir, ağırbaşlıdır. Ama eşimin kuzeninin eşinin adı sadece fatih oda dedikleri gibi yerinde duramaz, gevezedir.

birde nagihanlar ağzına geleni söylermiş.azcık patavatsız olurlarmış..

acaba benm ismim de var mıdır bu yorumlar arasında derken buldum işte :D benimki nagehan ama farketmez heralde.

diğer nagehanları bilmem ama ben lafımı sakınmam yani. bazen başkalarının söylemekten çekindikleri şeyleri söyleyebiliyorum. ama kesinlikle patavatsızlık değil :D

çağla isimliler nasıl oluyorlar acaba fikri olan var mı? bu ismi koymayı düşünüyoruz kızımıza

çağla bence çok güzel bir isim. ama bugüne kadar bu ismi taşıyan bir kişi tanıdım sadece o da çok açıkgöz ve sinsi bir kızdı :D tabi bütün çağlalar böyle olcak diye bir kural yok :)

çağla bence çok güzel bir isim. ama bugüne kadar bu ismi taşıyan bir kişi tanıdım sadece o da çok açıkgöz ve sinsi bir kızdı :D tabi bütün çağlalar böyle olcak diye bir kural yok :)
eyvah eyvah :D sanki böyle belli yaşa kadar herşeyi dalgaya alan, özgürlüğü seven, genç yaşlarda hoppa zıppa eğlenceli ama çalışkan bi kız geliyo aklıma hep çağla diyince ama bunlar tamamen benim önyargılarım :D

benim kızımın adı bilge nas

adı gibi bilgili ,akıllı ağırbaşlı olgun bi insan olması için koydum
niyetim buydu inş allah ta gönlüme göre verir

nas ı da nas suresinden yardımcı yardım eden anlamlarna geldiği için koydum :)

Merhaba hanımefendi. Sizi bir konuda aydınlatmak isterim.
Kızınıza Nas ismini, Nas Suresinde gectiğinden dolayı koyduğunuzu söylemişsiniz. Fakat Arapçadaki "Nas" kelimesinin Türkçe karşılığı sizin sandığınız gibi "yardım eden" değil insan kelimesinin çoğul hali yani "insanlar"dır.
Bir sure daha var Nasr Suresi. Burada geçen "Nasr" kelimesi "yardım" anlamındadır.
Rabbim sağlıklı hayırlı uzun bir ömür nasip etsin kızınıza...

çevremdeki fatmalara dayanarakkk çok gzl kaderleri oluyorr şanslı oluyorlar :))

ayşe cilekeş
fatma şanslı
yusuf ve murat yakışıklı
furkan yaramaz ve sevimli

benim kızım da Filiz Erin-adı gibi narin vucutlu ama beklenmeyecek kadar guclu direncli masallah

konu ilgimi çekti baştan sona okudum
ancak derya ve öykü hakkında bir bilgi göremedim merak ettim bilen varsa...:12:

Arkadaslar 3 yasinda bir kizim var ve onunla tum yasadiklarimi blogumda paylasiyorum. Okursaniz sevinirim. xxxxxxxxxxxx

Son düzenleyen: Moderatör:
Back