• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim ve kişilik bağlantısı

kesinlikle kabul edilmesi gereken en önemli nokta isim insan kaderini ancak bir oranda etkileyebilir. Kaderin tamamen isimden etkilendiğini düşünmek son derece yanlış bir inanış olacaktır. Eğer öyle bir durum söz konusu olsa bütün Alilerin, Ahmetlerin veya Ayşelerin kaderi aynı olurdu. Bu durumda kesinlikle söz konusu olamaz. Cifir metoduyla kişinin isminin yorumlanması isimdeki harflerin frekansının vereceği etkinin yorumlanması olan AKROFONOLOJı ile ilgisi yoktur. Cifir metodunda harflerin sayısal değerleri, noktalı noktasız olması,nur veya zulmet harfi olması, harflerin kameri ayların günlerine tekabül etmesi gibi özelliklerinden faydalanılarak yapılır. Ayrıca aynen burçlarda olduğu gibi harflerde de su, hava, toprak ve ateş grubu mevcut olup, harflerin bir diğer özelliği ise hayvan karakterleriyle özdeş olmalarıdır. ışte cifir metoduyla insanın kaderiyle ismi arasındaki bağ yorumlanırken bu kriterler kullanılır. ışaretli harfler dediğimiz Ç, Ş, Ğ gibi harflerinde olumsuz harfler olduğu kabul edilirken noktalı harflerde(Ö;Ü;ı) çeşitli olumsuz olaylara işaret eder. Ç,Ş ve Ğ harflerinin özellikle bir insanın soyadında olması o kişiye çok ilginç bir güç kazandırmaktadır. Bu kişiler grup çalışmalarında çok başarılı olmakta ve çok büyük riskleri alabilecek kadar gözü kara davranmaktadırlar. Bu yetenekleri onların yükselmelerine yardımcı olduğu gibi başlarının da çok sık derde girmesine neden olabilmektedir. Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden SUSURLUK olayını düşünecek olursak o olayda şu veya bu şekilde ismi geçen kişilerin hemen hepsinin soyadında başta Ç olmak üzere Ş ve Ğ harflerine rastlanmaktadır. Ayrıca yine Türk mafyasının ileri gelen babalarının çoğunun soyadında bu harflere rastlamak mümkün
isimlerinin içinde GÜL hecesi olan kişileri en dikkat çekici örnek olarak göstermek mümkündür. Çevrenizde yaşayan ve isimleri Gülşen, Gülten veya Gülay olan veya benzeri isim taşıyan bayanların yaşamlarına dikkat ediniz. Bu kişilerin yaşamları boyunca pek gülmedikleri aksine mutsuz bir yaşama sahip olduklarını göreceksiniz. Bu mutsuzluk genellikle ailevi kökenli olmakta bazen eşlerden çoğu zamanda evlatlardan kaynaklanmaktadır. Bu kişilerin parasal sorunları olmasa bile yaşamları boyunca ailevi açıdan oldukça gergin bir çizgiye sahip oldukları görülür. GÜL hecesinin yorumunu yapacak olursak... Bu hecede ki en sorunlu harf Ü harfidir. Çift noktalı bir harf olan Ü harfi mutsuzluk ve sorun getiren bir harfdir. Hecenin ilk harfi ise G olmasından dolayı bu etki artmaktadır. Çünkü G harfinin sayısal değeri 1000 e eşit olup EBCET sıralamasının en yüksek sayısına eşittir. Dolayısıyla G harfinin etkisiyle Ü harfinin verdiği sorunlu ve sıkıntılı yaşam çizgisi daha yoğun olarak yaşanmaktadır. ısim içindeki bazı harflerin insan kaderi ve karakterini nasıl etkilediğinde hepsinin anlatılması bu kadar sınırlı bir alanda imkansız olmasına rağmen ismin içindeki bazı harflerin kaderimizi nasıl etkilediğine bazı örnekler vermek konunun daha iyi anlaşılmasına yardımcı olacaktır... Fakat unutmayın ki aşağıda anlatacağımız bazı harflerin etkileri isimdeki diğer harflerle azalır veya çoğalır.
ALINTI
 
ısim ya da lakaplar kişiliğimizi etkiler mi ?
ısimden karakter analizi yapan Kuantum koçu Nilda Ferhan Efeçınar anlatıyor...
18 Ocak 2010 Pazartesi 11:53:00

Herkes sizin için “ınatçı” diyor. Ya da yıllardır çalışıyorsunuz ama bir türlü işlerinizi toparlayamıyorsunuz. Bir karar alıyor ama bunu uygulayamıyorsunuz. Kimbilir belki bütün bunlar sizin değil isminizin suçudur.

ısimden karakter analizi yapan Kuantum koçu Nilda Ferhan Efeçınar “ısminiz hatta lakabınız bile kişiliğinizi etkiler” diyor

Bilirsiniz, bazı insanlar için ismiyle müsemma derler. Onların karakteri, davranışları adlarıyla uyumludur. Geçtiğimiz hafta gazetelerde adeta bu iddiaya gönderme yapan ilginç bir araştırmanın sonuçları yer aldı: ABD’de bulunan Wayne Eyalet Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre ismi A ile başlayan çocukların başarıya daha yatkın . A harfinin, çok küçük istisnalar dışında ‘mükemmellik’ anlamına geldiğini ortaya koyan araştırma, ismi D harfi ile başlayanların ise ağırlıklı olarak mutsuz ve başarısız bir hayat sürdüklerini iddia ediyordu. Acaba bu durum ne kadar gerçekçi? Harfler, isimler insanın kişiliğini ne kadar etkiler? Kuantum koçu Nilda Ferhan Efeçınar’a sorduk.

Nilda Ferhan Efeçınar isimlerin hatta soyadı ve lakapların insanın kişiliğini de etkilediğini düşünenlerden. Efeçınar koçluk yaptığı süre boyunca yaptığı gözlemler sonucu isimden karakter analizi yapmaya başlamış. Bu analizinin bilimsel bir temele dayanmadığının altını çizen Efeçınar kullanmış olduğumuz her harfin, sesin bir frekans yaydığını ve bu durumun bizin elektromanyetik alanımızı etkilediğini söylüyor. ısimlerin baş harfinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Efeçınar şöyle devam ediyor: “A harfiyle başlıyorsa, kişinin algılaması yüksek, atılgan bir enerjiye sahip. B harfiyle başlıyorsa mücadeleci ve önsezileri güçlüdür. ısmi F ile başlayanlar güvenilir yapıya sahip olur. G ile başlıyorsa kıskanç ya da inatçı bir kişilik söz konusu. V harfi olan isimler başına buyruktur, bildiğini okur, dikkafalıdır. N sağduyu, P saygınlık, L ve S sanatçı, yaratıcı kişilik, T ticari yetenek ve kültürel birikimdir.”

ACUN ıSMı PARA GETıRıR

Yaygın isimlerden biri olan Mehmet ile ilgili yorumunu soruyoruz. Şöyle yanıtlıyor: “M harfi mal ve mülk getirir ancak Mehmet yaşamda hayal kırıklıklarıyla karşılaşır. Üzüntüyle sevinci bir arada yaşar. Asiyelerin genelde hayatları hüsranla geçiyor. Füsunlar ya evlenemiyor ya da evlilikte sıkıntı yaşıyor. Acun ismi para getiren bir isim. Bir ismin içinde gül geçiyorsa, Güler, Nilgün, Gülay gibi bir türlü gülemiyor.”

Peki, ismimizin getirdiği olumsuzluklardan kurtulmak mümkün mü? Efeçınar’a göre mümkün. Ferhan isminin olumsuz etkilerinden dolayı bir de Nilda adını alan Efeçınar “Kişiye soyağacı da incelenerek isim analizi yapıyoruz. Sonra ulaşmak istediği şeylere bağlı olarak yeni bir isimle olumlu etkileri ortaya çıkarabiliriz” diyor.

ıbrahim Tatlıses yükselemezdi

ıbrahim Tatlıses, ıbrahim Tatlı olarak kalsaydı yükselemezdi. Soyadına iki S birden eklenince proje üretme, sanatçılık geldi. Bu Seda Sayan için de geçerli, bir sanatçı için çok ideal bir isim.

Hayata üreterek başlamış

ıçinde S harfi ve dolayısıyla proje üretme var. Üstelik S başta. Yani Sezen hayata proje üreterek başlıyor. Üzüntü ve sevinci beraber yaşıyor, duyguları inişli çıkışlı. ısminde Z harfi olanlar hep öğrenmek ister. S ve U harfleriyle evren proje konusunda sürekli onu destekliyor. Bu, içinde su geçen bütün isimler için geçerli.

Deniz Baykal duygusal

D harfi aslında özel yetenekleri olan kişilerde bulunur ancak hemen akabinden gelen E harfi nedeniyle başladığı işi tam olarak bitirmek konusunda engellerle karşılaşıyor. Sağduyulu ancak duygusal tepkileri oluşuyor. Z harfi kültürel ve bilgi birikimini gösterir. Ancak Deniz’de onu yukarıya taşıyacak bir harf yok. Baykal ise kariyer yaptırır. Önsezileri, cesareti, algılaması yüksek, dirayetli, düşer yine kalkar.

Başbakan Erdoğan ‘doğal’ otorite

Recep ismi üzüntüyle sevinci beraber yaşamak, saygınlık ve önü açıklık gibi özellikleri beraberinde getiriyor. ‘Tayyip’ adında ticaret ve parayla ilgili yetenek, algılama ve atılganlık yüksek. P harfi saygınlık getiriyor. Eğer aile içinde bu ismi kullanıyorsa ailevi konularda çok duygusal. Erdoğan soyadı istikrarlı, inatçı ve tuttuğunu koparan bir yapıya sahip. Başbakan Erdoğan’ı zirveye getiren harf P. Bu harf nedeniyle doğal otorite, doğal idareci. Başbakanlıkta değil özel bir şirkette de görev alıyor olsaydı yine başta olurdu.

Abdullah Gül’ün önsezileri yüksek

Abdullah çok güzel bir isim. Üstelik ismindeki U, soyadındaki Ü harfinin olumsuz enerjisini ortadan kaldırdığı için gülmeme durumu yok. Algılaması, önsezileri, dirayeti çok yüksek. Bir olayı başlatıp devam ettirme gücü yüksek. ıki L var, bu sanat yeteneği, yaratıcılık özelliği katıyor. Sona H harfi geldiği için başarıyı yakalayabiliyor. Cumhurbaşkanı’nın soyadından Ü’yü çıkarırsak geriye inatçılık ve sanatçı yanı kalıyor.

Star Gazete / Berrin Haberveren
 
doğrumudur bilmem ama ben pek inanmıyorum .........herkesin yaşamı ,şartları yetiştirilmesi ayrı sonuçta
 
ezine77 bu konuda bilgilisin galiba.acaba banada Janset ismiyle ilgili bilgi verebilirmisin?
ya da konuyla ilgisi olan arkadaşlar kızıma bu ismi verdik.eşim çerkez olduğu için verildi.nüfus cüzdanı tek isim ama ben Ayşe diye kulağına da okuttum.ayşe yi okuyuncada pişman oldum.bilgisi olanlar yazarsa çok sevinirim.teşekkürler
 
isimin kişileri etkilediğine inanıyorum ama aşağıdaki alıntılardaki şekilde değil. sonuçta çocuğa verilen eğitim, edep, haya, sevgi ve diper sayılabilecek faktörleri bir kenara atamazsınız. Şimdi isminin içinde x ve y harflerinin geçtiği 2 ayrı kişi olsun. Birini edeple büyütün, birini edepsiz şekilde büyütün, biri büyüyünce edepli, diğeri büyüyünce edepsiz olacaktır. Ağaç yaşken eğilir ve ne ekersen onu biçersin gibi atasözleri de bizlere bunları anlatmak için söylenmiştir.


birde nagihanlar ağzına geleni söylermiş.azcık patavatsız olurlarmış..



İsminin içinde Ş S ve Z harfi olanlar: insanlara her türlü yardimi; yapar ve zorda kalmis insanlar özellikle sevdiklerine bütün gücüyle korur. ama kizdigi zaman çok acimasizca konusarak son derece kirici olacakdir
isim ve kader
İsminin başında veya ilk hecesinde B ve P harfi olanlar :karsi cinsten devamli kaçmak mecburiyetinde kalirlar. Çünkü karsi cinsle olan iliskileri onlari çok üzecektir. Erken evlenirlerse muhtemelen ayrilarlar. Ama evlilik geç olursa bu tehlike ortadan kalkacakir.

İsminin içinde Ü harfi olanlar :Ailevi sorunlar hiç peslerini birakmicakdir

İsminin içinde R L ve N harfi olanlar :Genellikle ekonomik sorunlari olmayacaktir

İsmin içinde (K D S ve Z) harflerinin araya sesli harf gelmeden bir başka sessiz harfle sırt sırta gelmesi:Mesela YÜKSEL ERKAN ÖZDEN ve OKTAY gibi dizilimlere sahip olanlar.......
Yasamlarini alt üst edebilecek saglik sorunlarini çok ani yasayabilirler. Özellikle kirk yasindan sonra sagliklarina çok dikkat etmelidirler

İsminin içinde G ve K harfi olanlar: isminin içinde SÞve Z harfi olanlarla iliskilerine dikkat etmelidirler Çünkü yasamlarini; alt üst edecek olan sorunlari ya onlar yaratacak veya onlarla beraber yasarlar

İsminin içinde V ve U harfi ile RE ve RA heceleri olanlar :Yasamlarinin hiç bir döneminde para tutmayi beceremeyecek ve genellikle ekonomik sIkIntI çekecekler. Çok para kazansalar bile paranin kiymetini bilemeyecekler ve para tren onlar istasyon olacak

İsminin içinde Y harfi olanlar :Yasamlarinin sekillendigi ve en önemli gelismelerin onlari etkilemege basladigi dönem bulugçagi olacaktir. On yasindan itibaren yasayacaklari olaylar onlarin gelecegini sekillendirecek yasami; tanimalarina yardimci olacak en önemlisi güçlü bir kisilik sahibi olmalarini saglayacaktir.

İsminin içinde F harfi olanlar :Onlar sevdigi zaman sevgiyi aptalca yasayacak ve deli gibi sevecektir. Merakli kisiligi basini *** *** agritacak. Eger ilk sevdigi kisiyle evlenirse çok mutlu olacak.aksi halde mutluluk onun için Kaf daginin ardinda kalacak.

İsminin içinde H harfi olanlar :Karsi cinsten yana çok sanslidirlar. Hareketli ve canli bir yasam onlari bekler. Eger H harfi ismin basinda ise genellikle basarili bir çizgileri olur.

İsminin içinde ŞÇ ve Ğ gibi işaretli harfler olanlar :Onlar gözü kara ve risk almaktan hoslanan kisilerdir. Bu harfler eger soyadinda geçecek olursa bu kisiler kariyerleri için her türlü risk alarak çok yüksek mevkilere gelebilirler. Ancak bu kisilerin gözlerinin kara olmasi onlarin basini çok *** agritacaktir. Onlarin içinden büyük politikacilar ve is adamlari çiktigi gibi ünlü mafya babalari da çikacaktir...

İsminin içinde İ harfi olanlar :Bu harf ciddi boyutta bir kaza ve agir hastaliklara isarettir

İsminin içinde Ö harfi olanlar isaretli harfler kisinin yas***** genel olarak ekonomik sorunlar ailevi mutsuzluklar ve olumsuzluk getirecektir.

İsminin içinde D ve T harfi olanlar :Bu iki harf timsaha karsilik olup büyük ve güçlü bir kisilik isaretidir. Önemli mevkilere gelmis veya basarili insanlarin isminde genellikle bu iki harf görülür. Ama bu kisiler öfkelendigi zaman çok sert tepkiler verir ve ortaligi kirip geçirecek kadar agresif davranirlar

İsminin içinde L harfi olanlar :Ebcette L=30 oldugu için astrolojide Satürn yapilanmasi denilen dönemi çok yogun olarak yasarlar. O dönemde (29 ila 31 yaslari arasinda) çok önemli ve yasamlarini çok derinden etkileyecek olaylar olacaktir. Bu olaylar onlarin yasamlarinin otuz yasindan sonraki dönemini sekillendirecektir.

İsminin içinde C harfi olanlar :iyi niyetli ve insanlara olumlu yaklasim sergileyen kisilerdir.

İsminin içerisinde M ve son hecesi MET olanlar... :MEHMET'ler ve AHMET'ler yasamlarinin ilk kirk yilinda çok kosustursalar bile basari ve imkan onlara kirk yasindan sonra gelecektir. Servet ve güç özellikle elli yasindan sonra artarak devam edecek. Ama Mehmet'ler duygusal olarak hep bir arayis içinde olacaklar
ALINTI
 
çok merak ediyorum (yusuf burak) ve ( nadire nisa) bunlar birer kişiye ait isimler peki bunların karakteri nasıl olur yorumlarınızı merakla bekliyorum
 
benim oğluşumun ismi efe ve şimdiden efeleniyor vallahi hakikatten asi ve dediğim dedik

bahadırlar, enesler de çok yaramz oluyorlar mertler söz dinlemiyor yakın çevremde gördüğüm bunlar
 
benim kızımın adı bilge nas

adı gibi bilgili ,akıllı ağırbaşlı olgun bi insan olması için koydum
niyetim buydu inş allah ta gönlüme göre verir

nas ı da nas suresinden yardımcı yardım eden anlamlarna geldiği için koydum :)
 
ömer farukların bazıları çok zeki oluyor.muhammetler çok efendi,sercanlar alaycı,hilebaz.kaanlar çok efendi ve tam bir beyefendi.mustafalar çok konuşuyor,tatlı şımarıklar,eneslerde vurdumduymaz alaycı.benim öğrecilerimde gözlemlediklerim bunlar şimdilik.aklıma geldikçe yazarım.
 
Back