• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isim ve kişilik bağlantısı

ben çok inanıyorum kızımın adı reyyan naz reyyan oruçluların gireceği cennet kapısının ismi kızım resmen oruç gibi yaşıyor gündüz zorla yemek yediriyorum ama akşam daha iyi ve çok nazlıı

Merhabalar bende etrafımdakılerı yazayım
Ada ve denız ıkı ısımlı arkadasımızın kızı ona hep Ada dendıgınden cocuk gercekden tek basına yasayabılıyor 1.5 yasında ve gıkı cıkmıyopr ne desen yapar felan :)
Egehan bıldıgın ucarı kacarı atar kırar delı bı oglusumuz var bınamızda :D
İlayda Su diye yegenımız var hep ilayda denılıyor ve kız tam bır hıperaktıf
Aklıma geldıkce yazarım kesınlıkle
ama dınımızdede gecıyor bu ısım manası tasımayı

ben de isimle kişilik arasındaki ilişkiye inanıyorum. öğrencilerimin arasından seçtiğim birkaç isim var mesela içinde can olanlar çok yaramaz, hakan lar çok efendi oluyor. oğlumun ismini de bunu düşünerek koydum zaten. melih güleryüzlü, berk sağlam demek. oğlumda umarım güçlü ve güleç olur.

kızlar kızımın adı azra ipek daha çok ipek diyoruz.su an hamileyim oğlum olucak onuda mustafa kağan koymayı düşünüyoruz var mı bu isimlerle ilgili bi bilginiz

kızlar kızımın adı azra ipek daha çok ipek diyoruz.su an hamileyim oğlum olucak onuda mustafa kağan koymayı düşünüyoruz var mı bu isimlerle ilgili bi bilginiz
mustafa lar şanslı oluyorlar bildiğim kadarıyla..kağan yerine kaan koy.ğ arapçada yok ve çengelli harflar ismne ağırlık veriyor...kaan çok güzel bir isim...

Reyhanlar ve Ümranlar gururlu ve kendini begenmis
Gülsahlar narin, cit kirildim, utangac, cabuk alinan
Buraklar kiskanc
Ayseler igneleyici
Yasinler zorluklarla bas edemeyen
Mücahitler her zaman savas icindeler, durduklari yerde duramayanlar
Nisalar güzel, kibar ama cabuk kirilganlar
Nazanlar cok zeki, caliskan ve güzeller
Kübralar zeki ama kibirli
Semalar güzel akilli ama yerinde duramayanlar

benim tanidiklarimda isimleri ayni olanlar genellikle ayni özelligi tasiyorlar :44:

benim kızımın adı bilge nas

adı gibi bilgili ,akıllı ağırbaşlı olgun bi insan olması için koydum
niyetim buydu inş allah ta gönlüme göre verir

nas ı da nas suresinden yardımcı yardım eden anlamlarna geldiği için koydum :)
canım nas yardımcı demek değil ki insan demek hani ''iza caae nasrullahi ve feth'' diye başlyan suredeki nasr kelimesi var ya senin dediğin o işte, nasara kökünden gelir ve yardım etmek anlamındadır.

adım özlem anlamı hasret demek..gerçektende hayatım boyunca hep bir şeylere özlem duymuşumdur..bu yüzden kimse çocuğuna özlem adı koymasın:50:

oğlumun ismi kemal efe... aman yarabbim ne sinir ne dediğim dedik bi çocuk... bide efeler şımarık olur derler o da tam isabet. başında da 4 tane döner(bazıları sakar diyo bazıları saç dönmesi) var. döneri olan çocuklar inat olur diyolar. biri tam alnının ortasında saçı bile güzel kesim yapılmıyo,biri tepesinde ikisi ensesinde... kıyamam bi de sinirli yaşına bakmaz(4 yaş). babası sakin ben sakin ama o konuşması bile bize benzemiyo böyle bi ağzından değişik çıkıyo kelimeler..kısacası efe baya kişilik sahibi ve özgüven bakımından kendine güvenen kimseye müdanesi yok..

güzel bir konu olmuş,ben de bir süredir erkek için isim arıyorum.gözlemlerime dayanarak gamze ve gizemler çalışkan ve başarılı,sametler yaramaz oluyor.

Back