• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim değiştirme

kaderaysma01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2025
20
30
3
27
Merhaba ismim kader ve bu yaşıma kadar bir kere yüzüm gülmedi gerçekten . İlk okul zamanında da pazarda annem bana seslenince yanımızdan geçen yaşlı teyzenin “ benim torunumun ismi de kader hç yüzü gülmedi demişti “ onu da unutmuyorum . Pazartesi isim değişme için adliyeye gideceğim . Enerjisi yüksek anlamı güzel isim arıyorum çok klasık olmayan bir türlü bulamadım da . Aslında hayalim hep melisti keşke adım olsa derdim küçükten Buse , duru vs de olabilir siz ne düşünüyorsunuz

Merhaba ismim kader ve bu yaşıma kadar bir kere yüzüm gülmedi gerçekten . İlk okul zamanında da pazarda annem bana seslenince yanımızdan geçen yaşlı teyzenin “ benim torunumun ismi de kader hç yüzü gülmedi demişti “ onu da unutmuyorum . Pazartesi isim değişme için adliyeye gideceğim . Enerjisi yüksek anlamı güzel isim arıyorum çok klasık olmayan bir türlü bulamadım da . Aslında hayalim hep melisti keşke adım olsa derdim küçükten Buse , duru vs de olabilir siz ne düşünüyorsunuz
Kader kederden mı geliyor acaba. Benim tanıdığım bir kader vardı ilkokulda kız neler çekti on üçünde mı ne evlendirildi vs vs

İnci, Zeynep benim sevdiğim isimler.
Söylemesi kolay ve yumuşak.

Adını hiç sevmeyen bir Şeyma vardı. Bütün kötü şeyler Ş ile başlıyormuş.
Şer, şeytan, şirret, şehvet.
Ş ile başlayan isimler bende hoş bir his uyandırmıyor. Belki Şermin dışında.

Melis te kulakta hoş kalıyor.

Ben ismin metafizik etkilerine inanırım. Kaldı ki kelimelerin beyin sinyalleri ile ölçülebilen etki alanları vardır.
Bunun bilimsel yönü de var yani.
Kelime bir mana, kavram veya olgunun netleşip, yazılıp okunarak var olduğu yer.
Ne ile isimlendiğimiz -ve bir yönde özdeşleştiğimiz- uzun vadede bizi etkileyen birşey.

Back