Teşekkür ederim ben de seviyorum ismimi bakalım kimliğime de yazdırabilirsem çok da güzel olacakAaa güzel isim Eda Seda Selda çok severim :)
Komşunun kızının iki ismi var birini sildirmek istiyorlar dı. Onlarda nüfus Müdürlüğü ne başvurdular ilk olarak artık mahkeme ilgilenmiyor. Avukata bir yazı yazdirip nüfus müdürlüğüne belli bir miktar para yatırıp değiştiriyor lar miş. Mahkemeler yoğun olduğu için sanırım. Ama isim değişikliği için aynı şey söz konusu mu bilemiycem. Siz en yakın bir nüfus müdürlüğüne gidin onlar size ne yapılacağını anlatırMerhaba bir konuda yine sizlerden akıl almak,fikir alışverişi yapmak için konu açtım.Nüfus cüzdanında hiç isim değiştireniniz ya da tanıdığınız var mı bilmiyorum ama bu konuda fikir sahibi olanlar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Küçüklüğümden beli resmi yerler haricinde aile,akraba,sosyal hayat içerisinde farklı bir isim kullanıyorum.24 yaşıma geldim artık bu konuda bocalamaya başladım.O yüzden nüfus cüzdanıma ismini ekletmek istiyorom.
Şimdi gelelim asıl sorularıma;
1) Nüfuz cüzdanında isim değiştirme olayında illa bir avukata ihtiyaç var mı ?
2) İsim değiştirme işlemleri nasıl ilerliyor ve maliyeti ne kadara mal oluyor?
3) İsim değiştirme işleminden sonra karşıma çıkabilecek sorunlar olur mu ?
4) Ben bir de henüz mezun değilim bir yerden de sertifika alacağım belge almadan değişiklik yapmam mı yoksa aldıktan sonra mı değişiklik yapmam benim için daha iyi olur ?
5) Mahkeme süreci ve ismimizin değişmesi ne kadar sürer ?
Çok soru sordum ama merakımı mazur görün yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese
Komşunun kızının iki ismi var birini sildirmek istiyorlar dı. Onlarda nüfus Müdürlüğü ne başvurdular ilk olarak artık mahkeme ilgilenmiyor. Avukata bir yazı yazdirip nüfus müdürlüğüne belli bir miktar para yatırıp değiştiriyor lar miş. Mahkemeler yoğun olduğu için sanırım. Ama isim değişikliği için aynı şey söz konusu mu bilemiycem. Siz en yakın bir nüfus müdürlüğüne gidin onlar size ne yapılacağını anlatır
Ya öyle anlattı ama kaç para hiç hatırlamıyorum ama öyle ayyy çok pahalıymış demedim. Daha 1 ay olmadı konuşalı bizBende bir ismimi sildirmek istiyorum. seçimlerden önceydi sanırım nufus müdürlüğüne gittim bunun için yasa geçmedi hala mahkemeye başvurman gerekir dediler uğraşmadım bende. Acaba sizin komşunuz yeni mi başvurdu ve ne kadar ücret gerekiyor?
Ya öyle anlattı ama kaç para hiç hatırlamıyorum ama öyle ayyy çok pahalıymış demedim. Daha 1 ay olmadı konuşalı biz
ya avukata gerek yok boşuna masraf bulunduğun yerin adliyesine gidip başvuruda bulun seni çağırdıkları zaman 2 3 tane tanıkla git yeter zaten en fazla 5 ay sürüyor. bu arada ben birşey sorabilirmiyim? resmiyette isminiz farklı yazıyormuş bu sizin bazı işleri yapmanızda zorluklara yol açmadımı mesela lisede yazılı olduğunuz kağıda farklı isim yazmak yoklama listesinde isminizin farklı olması sonra başka bi isim kullanmanız bu sosyal hayatta zorluklara çok sebeb oluyormu çünkü bende isim ile alakalı dava açtım sayılır resmiyette yazmıyor 2.isim ama yeni tanıştıklarıma falan söylüyorum ismimi o yüzden sizede sorayım dedimMerhaba bir konuda yine sizlerden akıl almak,fikir alışverişi yapmak için konu açtım.Nüfus cüzdanında hiç isim değiştireniniz ya da tanıdığınız var mı bilmiyorum ama bu konuda fikir sahibi olanlar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Küçüklüğümden beli resmi yerler haricinde aile,akraba,sosyal hayat içerisinde farklı bir isim kullanıyorum.24 yaşıma geldim artık bu konuda bocalamaya başladım.O yüzden nüfus cüzdanıma ismini ekletmek istiyorom.
4) Ben bir de henüz mezun değilim bir yerden de sertifika alacağım belge almadan değişiklik yapmam mı yoksa aldıktan sonra mı değişiklik yapmam benim için daha iyi olur ?
Çok soru sordum ama merakımı mazur görün yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese
Resmi yerlerde nüfus cüzdanımda yazan ismimi kullandım sadece üniversiteye baladığımda ve sosyal çevremde kimliğimdeki adımı değil de şu an yazdırmak istediğim ismimi kullandım.ya avukata gerek yok boşuna masraf bulunduğun yerin adliyesine gidip başvuruda bulun seni çağırdıkları zaman 2 3 tane tanıkla git yeter zaten en fazla 5 ay sürüyor. bu arada ben birşey sorabilirmiyim? resmiyette isminiz farklı yazıyormuş bu sizin bazı işleri yapmanızda zorluklara yol açmadımı mesela lisede yazılı olduğunuz kağıda farklı isim yazmak yoklama listesinde isminizin farklı olması sonra başka bi isim kullanmanız bu sosyal hayatta zorluklara çok sebeb oluyormu çünkü bende isim ile alakalı dava açtım sayılır resmiyette yazmıyor 2.isim ama yeni tanıştıklarıma falan söylüyorum ismimi o yüzden sizede sorayım dedim
Konudan istifade edebilmenize sevindim :)Arkadaslar benim mahkemem olacak.. Bosanma icin.. Bu sırada ismimi degistirmem icin ne yapmalıyım ? Konuya tanık oldum. Guzel bır konu acılmıs gercekten...
Anladım belki dediğiniz gibi oluyordur haklısınız sormakta fayda varKomşunun kızının iki ismi var birini sildirmek istiyorlar dı. Onlarda nüfus Müdürlüğü ne başvurdular ilk olarak artık mahkeme ilgilenmiyor. Avukata bir yazı yazdirip nüfus müdürlüğüne belli bir miktar para yatırıp değiştiriyor lar miş. Mahkemeler yoğun olduğu için sanırım. Ama isim değişikliği için aynı şey söz konusu mu bilemiycem. Siz en yakın bir nüfus müdürlüğüne gidin onlar size ne yapılacağını anlatır
avukata gerek yok .gidip dava acıcaksın dilekcenle .dilekceyi adliye cevresindeki arzuhalciler bile yazıyo .dilekcede degisitrme sebebin olcak .daha sonra o dava acınca sana bir kagr elcek postayla davanın nezamn görülmesi ile ilgili .cok yakın akraba olmayan bi sahit yeter.Merhaba bir konuda yine sizlerden akıl almak,fikir alışverişi yapmak için konu açtım.Nüfus cüzdanında hiç isim değiştireniniz ya da tanıdığınız var mı bilmiyorum ama bu konuda fikir sahibi olanlar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Küçüklüğümden beli resmi yerler haricinde aile,akraba,sosyal hayat içerisinde farklı bir isim kullanıyorum.24 yaşıma geldim artık bu konuda bocalamaya başladım.O yüzden nüfus cüzdanıma ismini ekletmek istiyorom.
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :)avukata gerek yok .gidip dava acıcaksın dilekcenle .dilekceyi adliye cevresindeki arzuhalciler bile yazıyo .dilekcede degisitrme sebebin olcak .daha sonra o dava acınca sana bir kagr elcek postayla davanın nezamn görülmesi ile ilgili .cok yakın akraba olmayan bi sahit yeter.
Maalesef değiştiremedim başvuramadım çünkü aslında çok istiyordum ama okul ve kpss olduğu için bu yıl baya yoğunluk yaşıyorum o yüzden başvuramadım ama değiştirmeyi düşünüyorum halen.Seda naptin değiştirdin mi ismini?
Bende isim ekleyecegim
Bende ekleme yapacağım isim düşünüyorum :)Maalesef değiştiremedim başvuramadım çünkü aslında çok istiyordum ama okul ve kpss olduğu için bu yıl baya yoğunluk yaşıyorum o yüzden başvuramadım ama değiştirmeyi düşünüyorum halen.
İnşallah kolaylıkla halledersin bu süreci :)Bende ekleme yapacağım isim düşünüyorum :)
Bende merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?