İsim Değişikliği

Arkadaslar benim mahkemem olacak.. Bosanma icin.. Bu sırada ismimi degistirmem icin ne yapmalıyım ? Konuya tanık oldum. Guzel bır konu acılmıs gercekten...

Komşunun kızının iki ismi var birini sildirmek istiyorlar dı. Onlarda nüfus Müdürlüğü ne başvurdular ilk olarak artık mahkeme ilgilenmiyor. Avukata bir yazı yazdirip nüfus müdürlüğüne belli bir miktar para yatırıp değiştiriyor lar miş. Mahkemeler yoğun olduğu için sanırım. Ama isim değişikliği için aynı şey söz konusu mu bilemiycem. Siz en yakın bir nüfus müdürlüğüne gidin onlar size ne yapılacağını anlatır

Bende bir ismimi sildirmek istiyorum. seçimlerden önceydi sanırım nufus müdürlüğüne gittim bunun için yasa geçmedi hala mahkemeye başvurman gerekir dediler uğraşmadım bende. Acaba sizin komşunuz yeni mi başvurdu ve ne kadar ücret gerekiyor?

Ya öyle anlattı ama kaç para hiç hatırlamıyorum ama öyle ayyy çok pahalıymış demedim. Daha 1 ay olmadı konuşalı biz

Isim değiştirmek çok zor. Eski isminizin yanına kullandığınızı ekletin daha kolay olur. Bir şahidiniz olursa işiniz kolaylaşır. Avukat şart değil.

ya avukata gerek yok boşuna masraf bulunduğun yerin adliyesine gidip başvuruda bulun seni çağırdıkları zaman 2 3 tane tanıkla git yeter zaten en fazla 5 ay sürüyor. bu arada ben birşey sorabilirmiyim? resmiyette isminiz farklı yazıyormuş bu sizin bazı işleri yapmanızda zorluklara yol açmadımı mesela lisede yazılı olduğunuz kağıda farklı isim yazmak yoklama listesinde isminizin farklı olması sonra başka bi isim kullanmanız bu sosyal hayatta zorluklara çok sebeb oluyormu çünkü bende isim ile alakalı dava açtım sayılır resmiyette yazmıyor 2.isim ama yeni tanıştıklarıma falan söylüyorum ismimi o yüzden sizede sorayım dedim

Bende ikinci ismimi bildirmek istiyorum. Gerçekten kolay mi bu işler?

Resmi yerlerde nüfus cüzdanımda yazan ismimi kullandım sadece üniversiteye baladığımda ve sosyal çevremde kimliğimdeki adımı değil de şu an yazdırmak istediğim ismimi kullandım.

Anladım belki dediğiniz gibi oluyordur haklısınız sormakta fayda var

avukata gerek yok .gidip dava acıcaksın dilekcenle .dilekceyi adliye cevresindeki arzuhalciler bile yazıyo .dilekcede degisitrme sebebin olcak .daha sonra o dava acınca sana bir kagr elcek postayla davanın nezamn görülmesi ile ilgili .cok yakın akraba olmayan bi sahit yeter.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :)

Seda naptin değiştirdin mi ismini?
Bende isim ekleyecegim
Maalesef değiştiremedim başvuramadım çünkü aslında çok istiyordum ama okul ve kpss olduğu için bu yıl baya yoğunluk yaşıyorum o yüzden başvuramadım ama değiştirmeyi düşünüyorum halen.

Bende ekleme yapacağım isim düşünüyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…