Çok açıklayıcı olmu gerçekten teşekkür ederim.1) Nüfuz cüzdanında isim değiştirme olayında illa bir avukata ihtiyaç var mı ?
illa avukatın olması gerekmio, gerekçelerini dilekçeye döküp, kendin hakim karşısında anlatabilecek kapasitede olman yeterli
2) İsim değiştirme işlemleri nasıl ilerliyor ve maliyeti ne kadara mal oluyor?
çok cüzi bir miktar, evrak kayıt kuyut parası gider sadece o da çok az bi miktar
3) İsim değiştirme işleminden sonra karşıma çıkabilecek sorunlar olur mu ?
artık bilgisayarlı sistem olduğu için bir sorun yaşamazsın zaten tüm kurumların sisteminde yenisi görünecek, ki zaten mahkeme kararı elinde olucaa için sorun çıksa bile göstermen yeterli
4) Ben bir de henüz mezun değilim bir yerden de sertifika alacağım belge almadan değişiklik yapmam mı yoksa aldıktan sonra mı değişiklik yapmam benim için daha iyi olur ?
almadan yapsan daha kolay, sonradan git düzelttir vs uğraşmazsın belgeleri
5) Mahkeme süreci ve ismimizin değişmesi ne kadar sürer ?
çok sürmez. zaten hakim duruşmada karar verir, sadece kararın sana tebliğ edilmesi 1-2 ay sürebilir
kısacası baya kolay bi işlem yani kolay gele
İsmin o zamana kadar değişirse nüfus kayıt örneği alırsın açıklamalar bölümünde isminin hangi tarihte hangi mahkeme kararıyla değiştiği yazılır sorun çıkarmazlar.Çok açıklayıcı olmu gerçekten teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak bir fikrin varsa yardımcı olabilirsen sevinirim.
Mart ayında KPSS'ye başvuru yapacağım kimlikte adım değişmemiş olursa muhtemelen şu anki adım ile başvuru yapacağım. Sınava ise muhtemelen mayıs ve temmuz ayında değişmiş olursa yeni adımla başvuru yapacağım. Sınava girerken veya sınav sürecinde beni b isim değiikliği zorlar mı yani sınava alınmazsam diye tedirgin oluyorum.
Tamam o zaman içim rahatladı çok teşekkür ederim :)İsmin o zamana kadar değişirse nüfus kayıt örneği alırsın açıklamalar bölümünde isminin hangi tarihte hangi mahkeme kararıyla değiştiği yazılır sorun çıkarmazlar.
Rica ederim.Tamam o zaman içim rahatladı çok teşekkür ederim :)
Tabi ki bir bilgim olursa seve seve yardımcı olurum :)nüfus memrlugunda oldugunu haberlerde duymustur umarım boyle bısey vardr bende degıstırmeyı dusunuyorum.. bir blgın falan olursa paylasırsan sevınırım =)
zaten mahkeme kararı gelmeden ismin değişmez, elinde de mahkeme kararı olduktan sonra sorun olmaz, sadece sınava giderken mahkeme kararını da götürmen gerekebilir ama onu da düşünÇok açıklayıcı olmu gerçekten teşekkür ederim.
Bir sorum daha olacak bir fikrin varsa yardımcı olabilirsen sevinirim.
Mart ayında KPSS'ye başvuru yapacağım kimlikte adım değişmemiş olursa muhtemelen şu anki adım ile başvuru yapacağım. Sınava ise muhtemelen mayıs ve temmuz ayında değişmiş olursa yeni adımla başvuru yapacağım. Sınava girerken veya sınav sürecinde beni b isim değiikliği zorlar mı yani sınava alınmazsam diye tedirgin oluyorum.
bu konuyu açtığınız iyi oldu ya bende merak ediyodumMerhaba bir konuda yine sizlerden akıl almak,fikir alışverişi yapmak için konu açtım.Nüfus cüzdanında hiç isim değiştireniniz ya da tanıdığınız var mı bilmiyorum ama bu konuda fikir sahibi olanlar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Küçüklüğümden beli resmi yerler haricinde aile,akraba,sosyal hayat içerisinde farklı bir isim kullanıyorum.24 yaşıma geldim artık bu konuda bocalamaya başladım.O yüzden nüfus cüzdanıma ismini ekletmek istiyorom.
Şimdi gelelim asıl sorularıma;
1) Nüfuz cüzdanında isim değiştirme olayında illa bir avukata ihtiyaç var mı ?
4) Ben bir de henüz mezun değilim bir yerden de sertifika alacağım belge almadan değişiklik yapmam mı yoksa aldıktan sonra mı değişiklik yapmam benim için daha iyi olur ?
Çok soru sordum ama merakımı mazur görün yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese
Karışıklığa yol açarsa tek korkum o da yoksa değiştirmek mesele değil iyice araştırmak lazım.zaten mahkeme kararı gelmeden ismin değişmez, elinde de mahkeme kararı olduktan sonra sorun olmaz, sadece sınava giderken mahkeme kararını da götürmen gerekebilir ama onu da düşün
Yardımcı olduysa konu ne güzel :)bu konuyu açtığınız iyi oldu ya bende merak ediyodum
Doğru söylüyorsunuz aslında değişen sadece isim tc numarası aynı olduktan sonra sorun olmayabilir.İnsan yine de sınav felan gibi önemli işler olunca evham yapıyorResmi kurumlarda sıkıntı olacağını sanmıyorum tc niz aynı sonuçta evlenince de soyad değişiyor sıkıntı olmuyor eski evraklar onun gibi düşünüyorum
Bir arkadaşım ismine ekleme yaptirmisti 2 yıl falan önce oda babasını mahkemeye vermiş sanırım öyle olmuş
Çok açıklayıcı anlatmışsınız çok teşekkür ederim şöyle bakınca çok da kolay gözüküyor. :)İsim degisikligi davasi icin nufus mudurlugunuz davali olacak sekilde bir dilekce hazirlatirsiniz arzuhalciden.
Daha sonra bunu adliyenin tevzi burosuna goturerek girisini yaptirip harclarini yatirirsiniz. Harclari 50-60 vs. Bisey tutar birde yapilacak masraflar icin 100-200 ne kadar gerekirse gider avansi alinir sizden.
Daha sonra ilgili asliye hukuk mahkemesine dosyanizi verirsiniz. Onlar mahkemenin yogunluguna gore gun verirler. Tebligatla evinize tensip zaptiyla gonderirler.
Durusmaniz olur. Karar olumluysa gerekceli karar yazilinca teblig edilmesini talep edersiniz. Bu arada ilan icin basin ilana yazi gonderilir. Bunun icinde gerekli tutar 170,45 tldir. Bu islemler yapilinca isminiz degismis oluyo :) karar kesinlestikten sonra basta yatirdiginiz gider avansinin kalan tutarini da geri alabilirsiniz.
Merhaba bir konuda yine sizlerden akıl almak,fikir alışverişi yapmak için konu açtım.Nüfus cüzdanında hiç isim değiştireniniz ya da tanıdığınız var mı bilmiyorum ama bu konuda fikir sahibi olanlar varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.Küçüklüğümden beli resmi yerler haricinde aile,akraba,sosyal hayat içerisinde farklı bir isim kullanıyorum.24 yaşıma geldim artık bu konuda bocalamaya başladım.O yüzden nüfus cüzdanıma ismini ekletmek istiyorom.
Şimdi gelelim asıl sorularıma;
1) Nüfuz cüzdanında isim değiştirme olayında illa bir avukata ihtiyaç var mı ?
Çok soru sordum ama merakımı mazur görün yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim herkese
Çok teşekkür ederim evet kesinlikle ben de zaten en çok kullandığım ismin yazılması taraftarındayım.Iki isimliydim,kullanamadığım ismi sildirdim,tanidik hakim vardi ve bilerek yasadigim sehrin ilcesinde hallettim,cunku buyuk yerlerde uzayabiliyor..avukata ihtiyac yok, benimki 1 ayda filan halloldu Allah'in izniyle..belgelerini almadan halletmen kesinlikle daha iyi olur, bir de onlari değiştirmekle ugrasmazsin, bazi yerler cok uzatip zorluyo cunku ikinci belge icin.. Bir de mumkunse sadece kullandigin ismi yazdir bence, iki isim yerine..
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için inşallah ben de kolaylıkla hallederim :)yakin bir dostumuz adini degistirmisti, bunu yapabilmek icin mahkemeye basvurmaniz gerekiyor, tek celselik bir sey. sonra mahkeme tutanagi ile nufus idaresine gidip yeni kimliginizi aliyorsunuz. daha sonra butun belgelerinizi bu yeni kimlige gore guncelletiyorsunuz.
Kısmetse Seda olacak diyeyim o haldeİsmin Seda ya da Ecrin değil sanırım bu isimler olsa değiştirmezdin diye düşünüyorum :)
Gerçekten ismini merak ettim çok
Aaa güzel isim Eda Seda Selda çok severim :)Kısmetse Seda olacak diyeyim o halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?