- 21 Aralık 2011
- 7.800
- 1.834
- 398
Çok açıklayıcı olmu gerçekten teşekkür ederim.1) Nüfuz cüzdanında isim değiştirme olayında illa bir avukata ihtiyaç var mı ?
illa avukatın olması gerekmio, gerekçelerini dilekçeye döküp, kendin hakim karşısında anlatabilecek kapasitede olman yeterli
2) İsim değiştirme işlemleri nasıl ilerliyor ve maliyeti ne kadara mal oluyor?
çok cüzi bir miktar, evrak kayıt kuyut parası gider sadece o da çok az bi miktar
3) İsim değiştirme işleminden sonra karşıma çıkabilecek sorunlar olur mu ?
artık bilgisayarlı sistem olduğu için bir sorun yaşamazsın zaten tüm kurumların sisteminde yenisi görünecek, ki zaten mahkeme kararı elinde olucaa için sorun çıksa bile göstermen yeterli
4) Ben bir de henüz mezun değilim bir yerden de sertifika alacağım belge almadan değişiklik yapmam mı yoksa aldıktan sonra mı değişiklik yapmam benim için daha iyi olur ?
almadan yapsan daha kolay, sonradan git düzelttir vs uğraşmazsın belgeleri
5) Mahkeme süreci ve ismimizin değişmesi ne kadar sürer ?
çok sürmez. zaten hakim duruşmada karar verir, sadece kararın sana tebliğ edilmesi 1-2 ay sürebilir
kısacası baya kolay bi işlem yani kolay gele
Bir sorum daha olacak bir fikrin varsa yardımcı olabilirsen sevinirim.
Mart ayında KPSS'ye başvuru yapacağım kimlikte adım değişmemiş olursa muhtemelen şu anki adım ile başvuru yapacağım. Sınava ise muhtemelen mayıs ve temmuz ayında değişmiş olursa yeni adımla başvuru yapacağım. Sınava girerken veya sınav sürecinde beni b isim değiikliği zorlar mı yani sınava alınmazsam diye tedirgin oluyorum.