Çok teşekkür ederim peki şimdiye kadar hiç bir sorun yaşadınız mı isim değişikliğinden dolayı ?Zamanın da ben de değiştirmiştim.
Avukata gerek yok.
Direkt başvurup değiştirebilirsin.
6 ayda falan halledilir, çok uzun sürmez.
Gazetede yayınlanacağı için resmi kurumlarda bir aksilik yaşamazsın yinede mezuniyetinden önce hallet derim.
Ben onu yaşamam heralde sosyal hayatta herkes şu an kullandığım ismi kullanıyor. :)İsmimi değiştirdiğimi bilmeyen insanlarla karşılaştığımda eski ismimle anılmamı garipsemem dışında hiç bir sorun yaşamadım.
Hayırlı olsun şimdiden.
Evet benim durumumda olanlar için yani kimlikte farklı sosyal hayatta farklı geçerli bir sebepmiş onu öğrendim.Avukata gerek yok. Isim degisiktirmek icin basvuru yapmalisin. Turkiye'de prosedurun tam nasil isledigini bilmedigim icin detayli bilgi veremicem. Soy isim degisikligi daha zor. Iyi bi gerekcen olmasi sart.
İsmimi şimdi burada söylemeyim belki tanıyanlar vardır :)İsminiz neydi ki merak ettim
Süpermiş o zaman teşekkür ederim :)Eskiye göre daha kolay. .
Aynen annemler de ekletmek istemişler sonradan ama bir türlü yapamamışlar onlarda şimdi yanımdalar bu konuda. 2 ay çok güzel bir zaman inşallah benimde öyle kısa sürede hallolur.Arkadasim degistirmeye karar verince annesi de ben de zaten degistirmek istiyordum demis. Birlikte basvurdular 2 ayda falan halloldu. Avukata falan gerek yok.
Öyle bir şey ben de duydum varsa o şekilde yaparız.Mahkemeye gerek yok mu peki bu durumda ?Hayır, son yasa değişikliğiyle artık nüfus cüzdanı değiştirirken dilekçe verilerek yapılabiliyor diye biliyorum
Öyle bir şey ben de duydum varsa o şekilde yaparız.Mahkemeye gerek yok mu peki bu durumda ?
Öyle bir şey ben de duydum varsa o şekilde yaparız.Mahkemeye gerek yok mu peki bu durumda ?
Öyle mi doğrudur ben de fazla bilmediğim için.yok yok zaten kolaylık olsun diye böyle bir uygulama başlatılmıştı
Kolay bir süreç gibi gözüküyor o zaman inşalalh kolayca da hallederim :)Ben Belcika'dayim ve burada ne mahkemeye ne avukatada gerek yok. Türkiye'deki yasalarda cogunlukla ayni asagi yukari. Oyüzden ordada gerekmiyordur kanaatindayim :) Sadece ilgili makama gitmelisin. Birde resmi gazetede yayinlaniyor iste degisiklik olduktan sonra.
Bendeİsminiz neydi ki merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?