• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsim Değişikliği

aaa bu konu uzn süredir benimde aklımda peki istediğimiz ismi seçebiliyor muyuz ve kimse maliyetten bahsetmemiş maaliyeti nedir

Biz soyadımızı değiştirmiştik bundan bi 10 yıl önce bi miktar para vermiştik..
İyikide degiştirmiş canım babam:KK36:

Benim arkadasimda iki ayda degistirdim universitwye baslamadan önce degistirdigi için sertifiklarda vs cok sıkinti yasamadi. Sadece biz eski ismiyle kazara hitap edince insanlar bize gario bakıyorlardi, bizde o küçüklükten bir espiri deyip gecistirirdik :D

aaa bu konu uzn süredir benimde aklımda peki istediğimiz ismi seçebiliyor muyuz ve kimse maliyetten bahsetmemiş maaliyeti nedir
Maliyeti ne ben de merak ediyorum ama sadece öğrendiğim kadarıyla mahkeme sonuçlanınca pul evrak vs parası gibisinden az bir miktar para veriliyormuş. Bir de resmi gazetede yayınlamak gerekli ya onun için para veriliyormuş.

Benim arkadasimda iki ayda degistirdim universitwye baslamadan önce degistirdigi için sertifiklarda vs cok sıkinti yasamadi. Sadece biz eski ismiyle kazara hitap edince insanlar bize gario bakıyorlardi, bizde o küçüklükten bir espiri deyip gecistirirdik :KK70:
İki ay süre hiçbir şeymiş benim de bir an önce halletmem lazım o zaman :)

Hayırlı olsun yeni soyadınız :) Ne kadar sürmüştü peki hatırlıyor musunuz ?
Baya oldu dedom gibi hafırlamıyorum tam ama çok izun sürmemisti babam mahmeye bildirmişti soyadımızı değiştirmek istediğimizi sanırım 2-3 ay içinde hepimizin soyadı paralı değişti :)

Baya oldu dedom gibi hafırlamıyorum tam ama çok izun sürmemisti babam mahmeye bildirmişti soyadımızı değiştirmek istediğimizi sanırım 2-3 ay içinde hepimizin soyadı paralı değişti :)
Fazla uzun sürmemiş sizinki de o zaman genel larak 2-3 ay gibi değişiyor hayırlı olsun tekrardan darısı benim ismime :)

Fazla uzun sürmemiş sizinki de o zaman genel larak 2-3 ay gibi değişiyor hayırlı olsun tekrardan darısı benim ismime :)
Nüfus müdürlüğüne bir sor istersen dilekçe ile halledebilir mi diye bir ara haberlerde çıkmıştı.

Nüfus müdürlüğüne bir sor istersen dilekçe ile halledebilir mi diye bir ara haberlerde çıkmıştı.
Öyle bir durum varsa esasen süer olur belki daha kısa sürede de hallolur. Sınavlarım bitsin ilk işim zaten daha detaylı şekilde bu işlere girişmek olacak olmazsa ilk nüfus memurluğuna giderim belki dediğiniz gibi dilekçe ile halloluyordur.

Öyle bir durum varsa esasen süer olur belki daha kısa sürede de hallolur. Sınavlarım bitsin ilk işim zaten daha detaylı şekilde bu işlere girişmek olacak olmazsa ilk nüfus memurluğuna giderim belki dediğiniz gibi dilekçe ile halloluyordur.

nüfus memrlugunda oldugunu haberlerde duymustur umarım boyle bısey vardr bende degıstırmeyı dusunuyorum.. bir blgın falan olursa paylasırsan sevınırım =)

1) Nüfuz cüzdanında isim değiştirme olayında illa bir avukata ihtiyaç var mı ?
illa avukatın olması gerekmio, gerekçelerini dilekçeye döküp, kendin hakim karşısında anlatabilecek kapasitede olman yeterli:KK66:

2) İsim değiştirme işlemleri nasıl ilerliyor ve maliyeti ne kadara mal oluyor?
çok cüzi bir miktar, evrak kayıt kuyut parası gider sadece o da çok az bi miktar

3) İsim değiştirme işleminden sonra karşıma çıkabilecek sorunlar olur mu ?

artık bilgisayarlı sistem olduğu için bir sorun yaşamazsın zaten tüm kurumların sisteminde yenisi görünecek, ki zaten mahkeme kararı elinde olucaa için sorun çıksa bile göstermen yeterli

4) Ben bir de henüz mezun değilim bir yerden de sertifika alacağım belge almadan değişiklik yapmam mı yoksa aldıktan sonra mı değişiklik yapmam benim için daha iyi olur ?

almadan yapsan daha kolay, sonradan git düzelttir vs uğraşmazsın belgeleri

5) Mahkeme süreci ve ismimizin değişmesi ne kadar sürer ?

çok sürmez. zaten hakim duruşmada karar verir, sadece kararın sana tebliğ edilmesi 1-2 ay sürebilir
kısacası baya kolay bi işlem yani kolay gele:KK54:

Back