İsim Değişikliği

Kızlar selam,

Uzun yıllardır ismimden nefret ediyorum. Babam anneme danışmadan gitmiş babaannemin adını koymuş bana. Çok fazla kullanılan bir isim değil, fakat anlamı güzel. Yine de kullanmak istemiyorum çocukluğumdan beri.

Şimdi ise artık hiç tahammülüm kalmadı bu isme. Babamın ailesi yıllarca evimizde huzur bırakmadı. Sonuç olarak bizimkilerde ayrıldı. O kadar çok kötü anılarım var ki onlarla, bu ismi sırtımda yük gibi hissediyorum.

Okulum bitti, yakında işe başlayacağım. Gireceğim ortamda yeni ismimi kullanmak istiyorum. Sonra da dava açıp resmi evraklarda da ismimi değiştireceğim. Ama hiçbir fikrim yok. Lütfen benimle aklınızdaki güzel isimleri paylaşın ve bende bir karar vereyim. :)

Teşekkürler hepinize şimdiden.
erkek olsan kurtulus olsun derdim

İsim ve soyisim değiştirmek kolaylaştı artık. Dilekçe ile hallolacak. Eskiden mahkeme filan oluyordu..

ben de yillar once kendime isim koydum. ekletmek istiyorum. bu konuyu takip edeyim surec nasil isliyor :D

ben de yillar once kendime isim koydum. ekletmek istiyorum. bu konuyu takip edeyim surec nasil isliyor :D

Sanırım bir kere isim değişikliği yapınca, tekrar yapılamıyormuş. Ekletme için farklı bir prosedür vardır belki.

Alışma sürecinde sorun yaşadınız mı?

Benim yakın bir tanıdığımda değiştirdi adını ve çok çabuk alıştı ama sizinde fikrinizi merak ettim ben şimdi. :)

Benim kizim olsaydi adini sare koymayi dusunuyodum a nin ustunde sapka var:KK14:

Benim kizim olsaydi adini sare koymayi dusunuyodum a nin ustunde sapka var:KK14:

Tuba Ünsal'ın kızının adı. :) Benimde kendi kızım için düşündüğüm bir isimdi. Eliz, Sare ve Eylül. İnşallah evlenip anne olduğumda bu 3 isimden birini koymayı düşünüyorum kızıma.

Tuba Ünsal'ın kızının adı. :) Benimde kendi kızım için düşündüğüm bir isimdi. Eliz, Sare ve Eylül. İnşallah evlenip anne olduğumda bu 3 isimden birini koymayı düşünüyorum kızıma.
Bilmiyodum yanlis bilmiyosam hz Ibrahimin esinin adiydi

Sanırım bir kere isim değişikliği yapınca, tekrar yapılamıyormuş. Ekletme için farklı bir prosedür vardır belki.

Alışma sürecinde sorun yaşadınız mı?

Benim yakın bir tanıdığımda değiştirdi adını ve çok çabuk alıştı ama sizinde fikrinizi merak ettim ben şimdi. :)
ikisini de kullaniyorum.
ailem akillarina hangisi gelirse onu soyluyor.
akrabalar ilk adimi.
diger arkadaslardan kime hangisiyle tanittiysam onu kullaniyorlar.
resmi yerlerde ilk adim kullaniliyor haliyle. bir de yurt disindayim ilk ismimin telafuzunu igrenc soyluyorlar. o sebeple ekletmek istiyorum.

ikisini de kullaniyorum.
ailem akillarina hangisi gelirse onu soyluyor.
akrabalar ilk adimi.
diger arkadaslardan kime hangisiyle tanittiysam onu kullaniyorlar.
resmi yerlerde ilk adim kullaniliyor haliyle. bir de yurt disindayim ilk ismimin telafuzunu igrenc soyluyorlar. o sebeple ekletmek istiyorum.

Anladım canım. Alıştıysan sorun yok, bende alışırım hemen. Zaten anneannemler falan ilk ismimi söylerler kesin. 2.yi unuturlar sürekli. Ama yeni tanıştığım insanlar, çevremdekiler yeni ismimi kullansınlar benim için yeterli. :) Zaten git gide eski isim unutulacaktır.

Valla sekerim bence en iyi kedin bilirsin, sana en cok yakisan isim nedir sence ? Insnalar sana ne olarak seslense yadirgamazsin?

Anladım canım. Alıştıysan sorun yok, bende alışırım hemen. Zaten anneannemler falan ilk ismimi söylerler kesin. 2.yi unuturlar sürekli. Ama yeni tanıştığım insanlar, çevremdekiler yeni ismimi kullansınlar benim için yeterli. :) Zaten git gide eski isim unutulacaktır.
ya ismimi koyali 14 yil oldu. artik benim icin ilk ismimden farki yok. esimin butun cevresi ailesi beni ikinci ismimle cagiriyor

Back