Doğuma Hazırlık İsim arayışı

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Merhaba hanımlar Allah nasip ederse bir bebeğim olacak.Kız olursa isim belirledik fakat erkek olursa ilk çocuğumla uyumlu bir isim arıyoruz.Ilkinin adi Duru.Erkek olursa Utku,Batu,Doru ve Doğu aklımda olanlar ama bazılarını eledim ileriyi düşünerek.Degerli fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Batu , Doru , Doğu pek güzel gelmedi bana Utku güzel ama ..

Merhaba hanımlar Allah nasip ederse bir bebeğim olacak.Kız olursa isim belirledik fakat erkek olursa ilk çocuğumla uyumlu bir isim arıyoruz.Ilkinin adi Duru.Erkek olursa Utku,Batu,Doru ve Doğu aklımda olanlar ama bazılarını eledim ileriyi düşünerek.Degerli fikirlerinize ihtiyacım var şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
batu en uyumlusu bence

Herkes Doru'ya takılmış ama Doru öz Türkçe bir kelime. Uyduruk değil yani. ;)

Ha benim tercihim de olmazdı ama uyduruk bir isim değil. Sarp, Doruk, Kuzey gibi isimlere alıştıysak Doru'ya da alışırız.

Bi tek bu yorumu anlamadım
Neden ilkinin adı diyince daha güzel olmadı? prensesim falan yazanlar çocuğunu daha çok mu seviyor?
Sadece meraktan soruyorum lütfen eleştirdiğimi düşünmeyin.

İsim konusuna gelince sizin içinize sinen ama lütfen uydurmasyon olmayan birşey tercih edin
Deniz iyidir

sizce güzel bir cümlemi diyesormak istiyorum
ilkinin adı demek ,

ben biraz kız erkek ayrımı var gibi hissettim ,

sizce güzel bir cümlemi diyesormak istiyorum
ilkinin adı demek ,

ben biraz kız erkek ayrımı var gibi hissettim ,
yani ne zararı var ki?
İlk çocuğun adı = ilkinin adı anlamına geliyor diye düşündüm
Zamir kullanmış
Bana normal geldi

Gerçi ben yanlışlıkla kendi bebeğimden bahsederken diğer insanların yanında "hayvancağız" diye ağzımdan kaçırdım 3-4 kere.
İlki bi kedi de :D

Uras anlamı şanslı demek

Ilkinin kelimesinden nasıl kız erkek ayrımı anlamı çıkartabiliyorsunuz.Ikinci hamileligimin cinsiyeti de kız olabilir.Isim konusunu açarken açıp açmamak konusunda düşündüm ama kafamdaki düşüncelerin netleşmeye ihtiyacı vardı.Sevgimi dışarıya göstermelik değil kendi evimin icin de göstermeyi seviyorum.

Bir oğlum var adı utku maşallah o kadar akıllı uslu bir bebekti nasıl büyüdü anlamadım bir kızım olsa adı kesin duru olacaktı ama Rabbim nasip etmedi bir oğlum daha olacak bende isim bulamadım hala sağlıkla kucağına al inşallah.

Dorunun kelime anlamı at. TRT çocuk’ta bir çizgi filmdeki baş rol atın ismi ve filmin adı da Doru hatta. Bence de Doruk olmalı. Değilse de seçeneklerinizden Batu en güzeli.

Malesef hepsi klasik donup dolasilip konan isimlerden ve biraz anlamsiz . Uymak zorunda deil baska isim dusunun modern olmak zorunda deil konan isim

Back
X