Isid Kobani ' ye saldırdı Türkiye karıştı

"körü körüne "kelimesini sadece sizin için kulllanmamışım dikkat ederseniz eğer,içersinde bizde dahil demişim,gazetelerden okuduklarım sadece fikir edinmemi sağlar cevreden duyduklarımda aynı şekilde,bildiklerimi anlatsam coğusuyok daha neler der.sizce kendinizce haklısınız herkesin fikrî ayrıdır.
özür ,o kısma dikkat etmemişim. tabi haklısınız

din üzerinden siyaset yapma olayı artık bitmelidir..ışıdı inceleyin facede..hep arap harfleri ile yazılmış..din iman kuran..birde küfürlerine bakın iğrenç ötesi..bunlarda islam için yapıyormuş..islam popiler oldu demkki çok peşine giden var..
Mustafa Kemal Atatürk, Laik Türkiye Cumhuriyetini kurmakla din üzerinden siyaset yapma
kanallarını kapatmayı hedeflediği halde dini yasakladığı vurgusu yapılıyor yıllardır.
İnanılır gibi değil ama inanılıyor işte. :KK51:

elbet fazlası var ben çok detaylı makaleler okuyarak takip ettim. emperyalist güçlerin oyunu deyip kapatılacak bir konu değil bu çünkü nerden bakarsan bak sorun rte keyfiyeti.

abd ve batı bunu anlayalı daha bir yıl falan oldu.
O emperyalist güçlerin oyunu, yok o lobisi yok bu lobisi laflarına inananları da cidden anlamıyorum. Adamın ağzından ne çıkarsa inanıyorlar ya şaka gibi millet olduk.
Bunları hepimiz konusuyoruz buralarda ama işte dediğim gibi yapan yine yapıyor istediğini. Biz ancak ömrümüzü çürütüyoruz düşünmekle.

2016 yı bekleyin

2016 yı beklemeye gerek yok.

kürdistan kurulacak evet bu emperyal güçlerin planı. onların kürdistan felan umurlarında değil. onlar petrolü bu şekilde ele geçirecekleri için desteklediler pkkyı.

ama işler artık dünyada umulduğu gibi gitmedi ve gitmiyor. internete şükür.

abd ırak'a girdiği gibi elini kolunu sallayarak rte ile elele verip suriye'ye dalacaktı ne oldu?

twiterda bir hashtag: biz dünyanın polisi miyiz?

obama kongreye sordu

rusya tavır aldı.

öyle artık eskisi gibi kolay değil her şey.

şimdi ne diyor abd ve batı: müslümanlar zaten birbirini öldürüyor biz karışmayalım ama bir tarafta da milyarlarca dolarlık petrol var.

bakalım neler olacak.

bir şekilde o bölgede kürdistan kurulursa da, kürtler sam amcanın kölesi olacak. türkiye'yi mumla arayacak.

konu kavga gürültü mesele sadece bu!

kürdistan kurulacak evet bu emperyal güçlerin planı. onların kürdistan felan umurlarında değil. onlar petrolü bu şekilde ele geçirecekleri için desteklediler pkkyı.

abd ırak'a girdiği gibi elini kolunu sallayarak rte ile elele verip suriye'ye dalacaktı ne oldu?

obama kongreye sordu

rusya tavır aldı.

şimdi ne diyor abd ve batı: müslümanlar zaten birbirini öldürüyor biz karışmayalım ama bir tarafta da milyarlarca dolarlık petrol var.

bakalım neler olacak.

bir şekilde o bölgede kürdistan kurulursa da, kürtler sam amcanın kölesi olacak. türkiye'yi mumla arayacak.

Ağzınıza sağlık,anlatmak istediğim i özetlemişşiniz. :)

öyle bir şey demediler.

rte ile masaya oturdular. rte dedi ki, ben sizin teröristlere güzel davranayım bunun karşılığında sizin burlarda da bana oy çıksın.
ben burda kaçakçılığa felan göz yumayım, elektriktir vs dir kaçak kullanın fark etmez ben diğer bölgelerde açığı kapatırım, fakaaaaaaaaaaaat siz de bunun karşılığında asker felan öldürmeyin de millet barış olsun diye düşünsün.

böyle böyle benim hatırladığım beş altı yıllık masal bu. en az iki seçim oy topladı bu masalla.

şimdi de dönecek uyuyan seçmenine diyecek ki, bakın terörist bunlar ülkeyi yakıp yıkıyorlar benim polisim benim askerimi öldürüyorlar.

bazıları da alkışlamaya devam edecek.
Koşulları fırsata çevirme konusunda üzerine yoktur. :KK14:

obama kongreye sordu

rusya tavır aldı.

bakalım neler olacak.

bak şimdi kendin diyorsun kürdistan kurdurmak istiyorlar diye , ve bu yüzden beslediler pkk yı diyorsun değil mi ?
sorun burda zaten , birileri yıllarca besledi ve beslemeye de devam edecekti !!
işte biz çözüm süreci ile bunun önüne geçiyoruz aslında , yoksa biz neden kürditana evet deyip birilerinin ekmeğine yağ sürelim ki ? sebep ne yani
kürdistan istemiyorlar zaten, şimdi aynı şeyleri yazıyorsun diye kızacaklar ama mecbur yani ,

bana kalkıyor şu gazeteyi bu gazeteyi okuyun diyor dış basın çok tarafsız ya !
ben olayın içindeyim deyince aman ne bilcen sen diyor bir de gülüyor ! sen evinin içinde olan bitenleri başkasından dinleyince mi inanıyorsun evinde gördüklerine mi ? senin durumun daha gülünç aman kimlerle yazışıyormuşum ya boşver bankız benden bu kadar

cemaat ne zaman kuruldu ne zaman devleti ele geçirdi ? bunlar on yılda olmadı , ne kadar süre önce başladılar adamlarını sokmaya ?
Cemaat AKP hükümetinden yıllar önce Türkiye'de varlığını göstermeye başlamıştı.
Militanları da gençlik kollarında eğitiliyordu. RT. Erdoğan da teşkilatın gençlik kollarından birinde faaliyet gösteriyordu.
Cemaat elini güçlendirirken Gençlik kollarındaki faaliyetleriyle öne çıkan isimler Ülkenin önemli noktalarına yerleştirilirdi. R.T. Erdoğana da Belediye Başkanlığı kanalıyla Halkın gönlünü kazanma görevi verildi.
O dönemdeki iktidar zafiyetinden bezmiş olan halk tek altarnatif olan AKP ye iktidarı vermiş oldu.

Son düzenleme:
ben olayın içindeyim deyince aman ne bilcen sen diyor bir de gülüyor ! sen evinin içinde olan bitenleri başkasından dinleyince mi inanıyorsun evinde gördüklerine mi ? senin durumun daha gülünç aman kimlerle yazışıyormuşum ya boşver bankız benden bu kadar

bu alınganlığınızı fikir tartışması yapamamanıza bağlıyorum.

savınızı oturttuğunuz temel o kadar çürük ki, sizin mantığınıza göre olayların bulunduğu yerde yaşayan kişi en iyisini bilir.

bu noktada şöyle bir sorun var: orada yaşayan insanların "tek bir şey" anlatması gerekir.

fakat sizin savunduğunuzu savunmayan, sizin gördüğünü gibi görmeyen tam tersini söyleyen bir çok insan var.

şimdi söyleyin hangi taraf doğru söylüyor?

ayrıca ben size gazete değil "makale"den bahsettim. dünya üzerinde hangi ülkeden olursa olsun bir çok objektif "gazeteci" var. gerçek gazeteciler. Abdülkadir Selvi Nagehan Alçı gibi iktidar düdüğü çalmayan, gerçekten ömrünü araştırmacılığa vermiş gazeteciler. onları okumalısınız.

ben burda yaşıyorum bütün ortadoğu sorunları benden sorulur bakışıyla tartışma yapılmaz.

bu konunun tartışılacak tarafı da yok zaten. her şey açık. kavga gürültünün sebebi petrol üzerine konmak için bir ülkede, pek okumayan, sevdiği lideri sorgulamadan ona tapanların olduğu ülkede etnik olaylar, din gözlüğüyle hayata bakanların olduğu ülkede mümkünse mezhep kavgaları falan çıkararak petrole konmak.

makale okuyorsunuz da anlıyor musunuz ondan şüphe ettim şimdi
ben doğuda ki bir olaydan bahsettim ve doğuda yaşıyorum dedim , siz ise ortadoğu diyorsunuz , ortadoğudan bahsetmedim o yorumumda bizim ülkenin doğusundan bahsettim , ortadğuyu nerden çıkardınız acaba ?
walla güzel makale okuyormuşunuz helal olsun :)

makale okuyorsunuz da anlıyor musunuz ondan şüphe ettim şimdi
ben doğuda ki bir olaydan bahsettim ve doğuda yaşıyorum dedim , siz ise ortadoğu diyorsunuz , ortadoğudan bahsetmedim o yorumumda bizim ülkenin doğusundan bahsettim , ortadğuyu nerden çıkardınız acaba ?
walla güzel makale okuyormuşunuz helal olsun :)
Dünyada doğu da yaşayan tek insan sen değilsin. Bende yaşadım 1 sene öncesine kadar

Dünyada doğu da yaşayan tek insan sen değilsin. Bende yaşadım 1 sene öncesine kadar
ne güzel
tamam siz anlatın o halde burada neler oluyor ? buranın nabzını sizden dinlesinler olan biteni anlatın ?
beni anlamıyorlar görüşlerine ters olduğum için sizi anlarlar bundan eminim .

ne güzel
tamam siz anlatın o halde burada neler oluyor ? buranın nabzını sizden dinlesinler olan biteni anlatın ?
beni anlamıyorlar görüşlerine ters olduğum için sizi anlarlar bundan eminim .

Görüşünüzün ters veya düz olması değil. Bir söz vardır: Elinizdeki tek alet çekiç olursa bütün sorunları çivi gibi görmeye başlarsınız. Elimizdeki tek alet çekiç olmamalı. Herkes diyor ki benim doğrum mutlak doğrudur. Herşeyin en doğrusunu ben bilirim. Bu hatayı bütün 3 harfliler (AKP MHP CHP HDP...) ve onların destekcileri yapıyor.
Bu olaylar yıllardır gerçekleşirken bir kısım insan cebini doldururken, oyunu artırırken; bir kısım insan cehennem içinde yaşıyorlar. Bu olayların mağduru Saymayın Öcalan değildir. Mağdur köylü çiftçi insanlardır.
Bu olaylarda yıların hatası var. Öğrenimin gitmememesi, yanlış toprak reformları en büyük etkendir. Olayların ekonomik, siyasi sosyolojik psikolojik, birçok faktörleri vardır.
Burada birbirimize kızarak hakaret ederek bir yere varamayız.

X