- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.625
- Konu Sahibi yercekimli karanfil
kendi halkından çok başkasını düşünen başlarımız var sağolsunlar.al işte açılımda açılım,iyi açıldılar.kendi ülkemde korkuyla yaşıyorum.başkaları benden rahat valla.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Suriyelilere nüfus cüzdanıda çıkarılacakmış..kendi halkının bu günlerini düşün önce millet bayrak asmaya korkuyor..kendi halkından çok başkasını düşünen başlarımız var sağolsunlar.al işte açılımda açılım,iyi açıldılar.kendi ülkemde korkuyla yaşıyorum.başkaları benden rahat valla.
rabbim yardımcınız olsun dualarımız sizinle..dua ediyorum bende rabbim fırsat vermesin..Vahseti vahsetle protesto eden vahsi insanlar bunlar
Dertleri kobani bahanesyle ic savas cikarmak.asla esitszlk yok.en guzel hastaneyi en guzel okullari yaptilar buraya.doyumsuz ve nankor bunlar.gerckten partzanlk yapmiyorm ama burasi bu hukumetle adam oldu resmn.ama yok nankorluk diz boyu.van yeniden insa edildi resmn.yapilan herseyi yakip yikiyorlar resmen.bugun para cekmek icin bankamatk bulamadi esim.hepsini yakip yikmislar.ben de kürtüm ama bu nankorlugu vahseti anlayamiyorm yazklar olsun
Dertleri kobani bahanesyle ic savas cikarmak.asla esitszlk yok.en guzel hastaneyi en guzel okullari yaptilar buraya.doyumsuz ve nankor bunlar.gerckten partzanlk yapmiyorm ama burasi bu hukumetle adam oldu resmn.ama yok nankorluk diz boyu.van yeniden insa edildi resmn.yapilan herseyi yakip yikiyorlar resmen.bugun para cekmek icin bankamatk bulamadi esim.hepsini yakip yikmislar.ben de kürtüm ama bu nankorlugu vahseti anlayamiyorm yazklar olsun
benimde aslım kürt ama ben vatanımı bayrağımı bu toprağı seviyorum dedem dedemin babası dedeleri bu topraklar için yıllarca mücadele vermiş türk kardeşleriyle birlikte beraber savaşıp kazanmışlar birlik içinde yaşamışlar kız alıp vermişler birbirlerine ortak bir kültürde birleşmişler gelenek göreneklerimiz aynı yani bu vatan bizlerin hepimizin bu vatana ihanet eden bölmeye çalışanı affetmeyiz asla kaç gündür evde huzur yok bu karışıklık çıkaran pkklıların Müslüman kürtler olduğunu ben düşünmüyorum şahsen bunlar başka bir şey onlar polis asker şehit eder bizim içimiz yanar kan ağlar aradaki farkı görmeyip bütün kürtlere bölücü diyenleri anlayamıyorum ben gerçekten bir sürü iş yeri kamu binası özel ve şahsi araç yakıldı yazık gerçekten nankörler vana yapılan hizmetin haddi hesabı yok ya ama yarısından çoğu eylemde şuan Allah ıslah etsin büyümeden son bulsun bu olaylar inşallah
bak sagopam burada bende dahil kişisel olarak kürtlere karşı bir nefretimiz yok,olduğunu sanmıyorum,en azından benim yok.sorun şu aslında kürtleri sanki pkk lı gibi gösterip bizi bize düşman etmeye çalışan insanlar var,insanların kafasında öyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar,beceriyorlarda.
zaten öyle olmasa mesela dün haberde doğuda adamın dükkanını yakmış yıkmışlar adam ağlıyor ben de kürdüm,ben ne yaptım,benim suçum ne diyor,bunların derdi başka yani,anlatabildimmi.
facenin kobani ile ilgil, sayfalarında gençlerin yazışması..bazılarına hayret ediyorum.
birileri zamanında bir terör örgütünün başıyla "barış" konuşulmaz dediğinde onlara demediğini bırakmayan AKPliler, şimdi bakıyorum AKPyi devlet olarak görüp PKKya saydırıyor.
arkadaş bunları bu hale getiren ben miyim biz miyiz?
ben olayların tvlerden anlatıldığı gibi olduğuna inanmıyorum. dinlemedik mi tapeleri, mit başkanının türbeye bir füze fırlatırız dediğini duymadık mı?
orada kim bilir neler oluyor ve akp bu işin baş aktörü.
asla olamaz..en sevdiğim tarih hocam kürttü..corafya hocam hepsi kaliteli insanlardı..onların anlattıklarıyla bu gün vatansever olduk..bu pkk yanlıları başka..dertleride..bak sagopam burada bende dahil kişisel olarak kürtlere karşı bir nefretimiz yok,olduğunu sanmıyorum,en azından benim yok.sorun şu aslında kürtleri sanki pkk lı gibi gösterip bizi bize düşman etmeye çalışan insanlar var,insanların kafasında öyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar,beceriyorlarda.
zaten öyle olmasa mesela dün haberde doğuda adamın dükkanını yakmış yıkmışlar adam ağlıyor ben de kürdüm,ben ne yaptım,benim suçum ne diyor,bunların derdi başka yani,anlatabildimmi.
yazdıklarım burada yorum yapanlara değil yanlış anlaşılmasın lütfen ben her şeyin farkındayım ama dışarda bu genellemeyi yapan çok insan var benim sözüm onlara yoksa neyin ne olduğunu ne oyunlar döndüğünü biliyorum maalesef
facenin kobani ile ilgil, sayfalarında gençlerin yazışması..
_halkın ekmek yediği yerleri yakıp yıkarak vebal altında kalmıyormusunuz..
_oralar ya hizbullahındır ya akpnin hem sen ne diyorsun şu an iç savaştayız
topraklarımız bizim özümüz arkadaşım..bir avuç toprağına kurban olurunm ülkemin..onca şehti kanı bu toprağa biz özgür yaşayalım diye aktı terk edelim diye değil..Boşuna kızıyorsunuz bence.
İyi bir dersi hak ettik biz toplum olarak.Kimseye acımıyorum artık ben bu toplumda kime ne oluyorsa olsun.Ben kendime bakarım.Kimse için de kılımı kıpırdatmam da artık.
Nefret ettim şu topraklardan resmen.İleride yaşayacağım varsa da yaşamam artık.
Ablacim yollar kapali cogunlukla.arabalari yakiyorlar.enistem bugun ablasna giderken durdurmuslar arabasni yakmayla kalkmislar zor kurtulmus.markete bile zor gittim bugun.kepenk yere kadardi .ordan insanlar surunerek gecip ihtyaclarni aliyorlar.okul yok disari yok.cocuklar korkuyo elbet.helikopterler hic durmuyo zaten.ama esas catsma yrnden uzagm sadece silah seslerni duyuyorz kapi pencere acamiyorz gazdan ve dumandan.orda simdi ne oldu kac kisi öldu bilmiyorm...
Dogrudur abla ezbere bir nefret var devletten.bir ezilmisiz lafi var agzlarnda o kadar.evet inkar etmiyorm 90 larda burasi cok cekti yasim kucuktu ama hatrliyorm bircok seyi.tansu ciller az cektrmedi hizbullahla bir olup.faili mechullar baskilar neler neler..ama gecti kürtlere karsi su an tek bir ayirmcilk yok.diyorum ya burdaki degsmeyi gelismeyi bir gorsen..eskiden kurtce tek laf konusulamzdi simdi sokakta konusmayan yok.tabelalar hep kurtce.velhasil hain nankor bir irkiz maalesf.onun icin yuzyillar bir devlet kuramadi kurtler.doyumsz ve nankor bir kavim..verseler burayi birbirlerini yerler.ha cok iyi kurtler var pkk dan olmayan saf temiz..onlari ayiriyorm ama maalesf azinlk kaldi onlar.her aileden 10 cocuk..farrah,
senden iyi olmasın bir arkadaşım var yıllardır görüşürüz, o da Diyarbakır'lı senin gibi ama büyükşehre göç etmiş zamanında, birgün devlete sayıp sövüyordu, dedim hayırdır bacım nedir bu öfken, ah mune dedi biz yıllarca ezildik, işimiz aşımız olmadı, çocuklarımız okuyamadı, kısa keseyim sayıyorda sayıyor, dedim bacım bu nasıl ezilmek aynı sokakta birbirine eş değer evlerdeyiz senle, aşın çorban benle aynı, 2 yavrun devletten aldığın okuma parasıyla okuyup gidiyor, yavru aynı okulda, senin ne kadar dikili ağacın varsa benimde o kadar var, bak üstelik komşuyuzda benden birgün fenalık, dışlama gördün mü? Şöyle bir durdu dedi bacım doğru dersin imkanlarımız eşit, ee o zaman sorun ne dedim, kimi gerçekten neye isyan ettiğini bilmiyor, ki o arkadaşımı severim, iyi insandır ama işte zamanında ona devlet kötü demişler ona inanmış.
Şimdi böyle düşününce bir an onun karşıma dikilip bana düşman olacağını düşündümde yüreğim acıdı