- 8 Haziran 2009
- 14.782
- 11.186
- Konu Sahibi yercekimli karanfil
Bunun farkındayız tabii..ben bunların hepsine katılıyorum. savunduğum şu:
bu olaylar pkk'nın düşünüp de aaa çıkaralım hadi dediği olaylar değil. bunu görmemiz lazım diyorum.
bunların hepsi planlı programlı iç savaş çıksın diye yapılan şeyler.
burada öfke kusmanın zararı şudur ki toplumsal olaylar böyle öfkelenerek başlar ve birden olur. birden. sakin olmak lazım.
ayrıca şunu diyorum hdp'nin aptalca çağrısının karşılık bulmasıyla başlayan bu olayların altında o bölgede yaşanan insanlık dışı şeyler yaşayan masum insanlar da hdp dışındaki mecliste tabanı olan partiler de kınamaktan başka bir şey yapmıyor.
olan arada kalan masum insanlara oluyor diyorum.
olacak olan öyle belli ki a.b.d ve uygun gördükleri o bölgedeki petrolü istiyor. bu konuda kararlılar. bunu görmek gerek. bunu bir iç savaşla onlara sunmaktan kaçınmak gerek. istedikleri bu, ortalık karışsın ve o bölgeye girsinler. siyaset uzmanı değilim fakat ırak savaşında olanları hatırılıyorum.
Amaç iç savaş.
Bizler değil siyasilerin rolü büyük olayları yatıştırmada.
Hdp ten hiçbir beklentim yok,onlar zaten çıkar peşinde,hatta şuan pazarlıktalar hükümetle.
Ama Sayın Cumhurbaşkanımız ve özellikle Sayın Bahçeli henüz bir sağduyu mesajı vermiş değil.(yada benim haberim yok.)
Dün 3-4 şehirde ülkücülerde çıktı sokaklara,Bahçeliden gece bir basın toplamtısı bekledim , ama yapmadı.
Siyaset yapıcaz diye ülkenin halini görmezden gelmelerine katlanamıyorum.
Gelinen noktadan çok rahatsızım ben.
Çözüm süreci dedikleri martavalda PKK ve teröristbaşını adam yerine koyup,kürt halkının temsilcisi haline getirilmesine öfkem.Asla kürtlerle bir sorunum yok,,ama PKK ile var.