işi bırakıp devlet memurluğuna hazırlanmak doğrumu

frozen12345

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Mart 2014
583
376
arkadaşlar merhaba,

bu konuda gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var. ben 6 yıldır kurumsal bi özel şirkette çalışıyorum pozizyonum iyi bir kaç ay önce de uzmanlık kadrosuna geçtim ama yıllardır hep devlet memuru olmak istedim çok kez kpss ye girdim olmadı. şimdi acaba işi bırakıp evde bidahaki kpss ye sıkı bir şekilde hazırlansammı diye düşünüyorum ama ya kazanamazsam diye krkuyorum pirince giderken evdeki bulgurdan olma hesabı :) sizce ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız. burada maaşım 1700-1800 civarı çok kararsızım.

Calistiginiz sirkette ilerde daha da yukselirsiniz belki. Isinizi riske atmayin bir yandanda devlet memuru olsaniz maasiniz artar ve izinler cok. Hem kpss ye calisin hem isinize devam edin.

bence gunde verimli 1-2 saat çalışma yeterli olabilir ki işi bırakmaya gerek yok.ben de çalışırken girmiştim

1800 lira maaş riske atılıp ders çalışılmaz işteyken de hazırlanabilirsin sınav 2016 da zaten bu seneyi geç zaten.

maaşın ve işin iyi..çıkarsan kpss olmazsa geri dönemezsin sanırım..bence çalışarakta hazırlanabilirsin..zor olacak ama işinide kaybetmemiş olacaksın..arkadaşım yapmıştı aynısını..kpss olmadı ve şuan fabrikada çalışıyor..

ben işi bırakıp hazırlanmıştım kpssye ama eczanedeydim ben, sizin işiniz gayet güzelmiş, her gün iki saat çalışsanız aslında sınava kadar yapabilirsiniz

Ben işimi bıraktım kursa yazılayım çok çalışayım diye ama olmadı. Bir daha da o kadar iyi maaşımın olduğu ve önümün açık olduğu pozisyonum olmadı. Şu an da işsizim hatta görüşmelerde bile o aradaki uzun dönem işsizlik sorun oluyor benim için.

ben de özel bi şirkette çalışıyorum, pozisyonum da maaşım da çok iyi. ama izinler tatiller giriş çıkış saatleri çok sıkıntılı, ilerde çocuk olduğunda daha da zor olacak herşey. o yüzden ben ekimde işten çıkıp kpss kursuna gideceğim inşallah. çok arkadaşım hazırlandı, hem çalışan hem de kpss ye hazırlananların çoğu şubat mart gibi işi bıraktı beraber gitmiyor diye. çoğu da 90 üstü aldı, en düşük 87 alan oldu. ben de 2016da şansımı denemek istiyorum. umarım herşey herkesin gönlünce olur. ama hem iş hem ev -evliyseniz tabi- hem de kpss zor olur diye düşünüyorum.

evliyim canım ikide çocuk var

işte bende bundan çok korkuyorum ya olmazsa

geri dönme şansım olmaz şirket kuralları gereği kendin istifa etmişsen tekrar dönemiyosun

evliyim canım ikide çocuk var
o daha da zor bence hangisini daha çok istiyosunuz onun kararını vermelisiniz. işinizden memnunsanız sıkıntınız yoksa hiç de zorlamayın. ben çok bunaldım işimde, maaşı artırıyolar şikayet edince ama bi okadar da iş bekliyorlar nerdeyse pazar günü bile çağıracaklar utanmasalar. o yüzden ben maaşım az ama kafam rahat olsun istiyorum.

İşi neden bırakıyorsunuz? Ya da söyle sorayım maddi bir sıkıntınız daar boğazınız olmayacaksa bırakın, kpssye kanalize olun.

Bence işini bırakma. Bende bunu çok düşünürdüm. .Ama pirince giderken bulgurdan olmak istemedim.Kendimden örnek verirsem belki daha iyi olur.Çünkü benimkisi oldukça zordu.Özelde günlük 12 saat çalışıyordum haftada 6 gün pazar tatil.Saat 8 de çıkıyordum eve geldim derken 9 u bulurdu.Birde haftada 2 gün işimle ilgili kendimi geliştirmek için kursa gidiyordum .En azından olmazsa işimde ilerleyim diye.O günlerde de gece 11 de evde oluyordum. Aynı zamanda öğrenciydim ve okul derslerime de çalışmam gerekiyordu.Günlük bana kalan 2-3 saatti.Dinlenmem de dahil.Evliyken iş zor değilmi diyorlardı ama ;
Ben Evliliği , İşi, Okulu , Kursu hepsini bir arada götürdüm.Eşim destek oldu hep. Aynı evde 3 gün görüşmediğimiz oldu.Ve sonunda devlet memuru oldum.İsteyince oluyor

işte bende bundan çok korkuyorum ya olmazsa
ee memur olmak çok da iyi bişey değil ki. çoğu kurumda huzur yok.düz memursan zaten 1900 den başlıyor maaşlar.gidip hiç istemediğin bi kurum ve sehire atancan hayatının hatasını yapmış olcan.ee emeklilikte ikramiye ve maaşlar işçilere göre çok düşük.bence huzurun yerindeyse hiç kımıldama yerinden

İşi neden bırakıyorsunuz? Ya da söyle sorayım maddi bir sıkıntınız daar boğazınız olmayacaksa bırakın, kpssye kanalize olun.
canım hem ev hem iş hem çocuklar derken sınava çalışamıyorum hiç boş vaktim olmuyo o nedenle işi bırakmayı düşünüyorum

nasıl başardınız tebrik ederim bana karlı dağ gibi görünüyor.

kpss çok uzun ve zorlu bi sürec. sınavı atlatsan bi de atanma derdi var, ne mezunusunuz bilmiyorum ama iyi bir bölümden biraz düsük puanla atananlar olduğu giibi hiç alım yapmayan bölümden mezun olup yüksek puanla açıkta kalan da var. 2014 kpss nin etkilerini gördükçe 2016 için pek olumlu bakamıyorum bence neyin ne olacağı belli değilken işinizden olmayın. ama boş vakitlerinizde eksiklerinize göz gezdirebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…