- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
- Konu Sahibi ispanakliborek
-
Öncelikle hayırlı olsun,hemoğram,idrar tahlili,alt,ast,kan tahlili aile hekimliğinde yapılıyor.Diğer testlerinde devlette yaptırırsanız ücret gitmez sanırım.Kızlar merhaba,
Önce müjdemi vereyim. Bir süredir iş değiştirmek istiyordum. Sonunda oldu ta 1,5 ay önce gittiğim bir iş görüşmesinden olumlu yanıt aldım bugün :)
Amaa benden bir takım raporlar istediler ben hastaneleri arıyorum arıyorum hiçbir yer tamamını yapmıyor. Çok da vaktim yok. Yarın halletmem gerekiyor her şeyi. Belki bazılarını sağlık ocağında yapabiliyorumdur bilmiyorum da. Yakın zamanda işe gireniniz bu tarz evraklar toplayanınız veya hastanede çalışanınız var mı acaba?
Benden istedikleri raporlar şunlar:
Hemogram
Tam idrar tahlili
Akciğer grafi
Odyogram
Kan Grubu
HbsAg
Göz Muayene Testi
Renk ve Gece Körülüğü Testi
Solunum Testi
ALT
AST
GGT
Kafayı yicem ben bunlaırn hepsi bana zaten bayağı paray mal olucak sanırım, bir de bir sürü uğraşıcam oraya buraya. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Öncelikle hayırlı olsun,hemoğram,idrar tahlili,alt,ast,kan tahlili aile hekimliğinde yapılıyor.Diğer testlerinde devlette yaptırırsanız ücret gitmez sanırım.
Haseki'de yaptırabilirsin bu testleri çoğunu.
Şimdiden hayırlı olsun yeni işin =)
Kızlar merhaba,
Önce müjdemi vereyim. Bir süredir iş değiştirmek istiyordum. Sonunda oldu ta kaç gün önce gittiğim bir iş görüşmesinden olumlu yanıt aldım bugün :)
Amaa benden bir takım raporlar istediler ben hastaneleri arıyorum arıyorum hiçbir yer tamamını yapmıyor. Çok da vaktim yok. Yarın halletmem gerekiyor her şeyi. Belki bazılarını sağlık ocağında yapabiliyorumdur bilmiyorum da. Yakın zamanda işe gireniniz bu tarz evraklar toplayanınız veya hastanede çalışanınız var mı acaba?
Hemogram
Tam idrar tahlili
Akciğer grafi
Odyogram
Kan Grubu
HbsAg
Göz Muayene Testi
Solunum Testi
ALT
AST
GGT
Kafayı yicem ben bunlaırn hepsi bana zaten bayağı paray mal olucak sanırım, bir de bir sürü uğraşıcam oraya buraya. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kızlar merhaba,
Önce müjdemi vereyim. Bir süredir iş değiştirmek istiyordum. Sonunda oldu ta kaç gün önce gittiğim bir iş görüşmesinden olumlu yanıt aldım bugün :)
Hemogram
Tam idrar tahlili
Akciğer grafi
Odyogram
Kan Grubu
HbsAg
Göz Muayene Testi
Solunum Testi
ALT
AST
GGT
canım bunların hepsini herhangi bir devlet hastanesinde yaptırabilirsin. hiç br şekilde ücret ödemene gerek yok.
Sormasi ayip ne işine girdin acaba, gece korlugune solunum testine kadar istediklerine gore, merak ettim valla..
Oyle mi? Ben sorusturdum da keyfi yaptirdigim icin ucretli gibi bisey duydum. Eger her yerde oluyosa bi ailemin yanina gidicm ise baslamadan orda yaptirym. Ariyim bn onlarin ilcesindeki hastaneyi o zaman. Sagol canim :)
Ucak muhendisiyim canim. Hangarda calisicam
Oyle mi? Ben sorusturdum da keyfi yaptirdigim icin ucretli gibi bisey duydum. Eger her yerde oluyosa bi ailemin yanina gidicm ise baslamadan orda yaptirym. Ariyim bn onlarin ilcesindeki hastaneyi o zaman. Sagol canim :)
Kızlar merhaba,
Hemogram
Tam idrar tahlili
Akciğer grafi
Odyogram
Kan Grubu
HbsAg
Göz Muayene Testi
Solunum Testi
ALT
AST
GGT
Bunlarin hepsini yaptirman velevki prosedurleri astin diyelim ciddi vaktini alir. Herhangi bir poliklinige randevunu alip gitsen senden kan grubu hemogram als ast idrar tahlili gibi ricalarini kabul edebilirler, ama solunum testidir, gece korlugudur bilmemne bunlari her isteyene yapmazlar. Velevki yaptilar diyelim ayri ayrı birsuru poliklinige gitmen gerekecek, solunum testi icin göğüs hastaliklari, ,odyogram icin kbb, renk korlugu icin göz gibi. Hele haseki gibi bir yerde ciddi vakt8ni alabilir.
Ya sanirim ozel hastaneye gitmem gerekicek iste bu yuzden. Ama her ozelde de yapilmiyormus bunlar. Ariyorum o var bu yok diyolar. Devlette hepsine tek tek randevu gerekicek. Bilmiyorum. Yarin sabah bi saglik ocagina ugricam. Yapilanlar yapilsin orda. Ordan da ozel hastaneye ugricam. Raporlarini da yazicaklar mi onu da bilmiyorum ozelde. Testi yaptirip devlete gitmem gerekibilir. O yuzden kafam cok karisti zaten canim. Sen anladin beni :)
ya doktorla konuşursun dışarıda yaptıramıyorum filan gibi yardımcı olur. bunu herkes yapıyor sen mi yapamayacaksın :) ama ilaç almaya gittiğinde biraz muayene ücreti filan çıkabilir. o kadar da olur artık.
Hayırlı olsun işin tebrikler..
Bazılarını sağlık ocakları da yapıyor,kızımında bazı testlerini oradayaptırdım..
Kan grubu ALT,AST,hemogram yaptırabilşrsin..
Diğerleriiçinde devlet hastanesine gidip,önce göz bölümüne gideceksin muayene olacaksınsonuçları alırsın
Solunum testi içinde göğüs hastaıkları bölümübe gitmen lazım,akciğer röntgeninide istek yaptırıp çektiririsin
İşe başlarken hastanelerden heyet raporu gibi bir rapor alınıyor ya bu testlerin özellikle istendiğini belirterek o şekilde alabilirsiniz bence . Yoksa her bölümün doktoru ayrı ayrı çok zaman alır. Rapor almak icin tahlil yaptırınca ücreti kendin ödüyorsun normalde. Bu testler ildeki devlet hastanelerinin çoğunda vardır
Olur ins. Bakalim yarin bayagi kosturcam.:)
Tesekkur ettim hanim abla :) yarin once bi saglik ocagina gidicem. Ordan da bi hastaneye artik. Hatta simdiden kbb goz ve gogus hastaliklarina randevu bakayim ben.
Mühendis iseniz ve hangarda çalışacaksanız bu büyük ihtimalle ağır ve tehlikeli iş statüsündedir. Sizden istenenler çalışacağınız işyerinde yapılan risk analizi sonunda çalışanlarda oluşabilecek hastalık ve arazların başlangıç referansları ve o işe uygun olup olamdığınızı belirlemek için gereken tetkiklerdir. Bunun için tam teşekküllü devlet hastanesi yada eğitim araştırma hastanelerinin sağlık kuruluna başvuarak ağır ve tehlikeli iş raporu istemeniz gerekir. Bu zaten paket halinde extraları ekliyorlar. Yaklaşık 5 uzman muayene eder tetkik sonuçları kurulda değerlendirilir ve engel bir durum saptanmazsa çalışabilir raporu alırsınız. Sabah çok erken gidip hızlı olursanız genelde aynı gün en fazla 2 gün sonra alırsınız. Ben 2 yıl sağlık kurulunda hekimlik yaptım ordan alışık olduğum şeyler.Bazı özel hastanelerde veriyor ama işyeri bunu kabul edermi bir sorun isterseniz. Umarım yardımcı olmuşumdur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?