İşe Girdim Ama Kpss ?

Neydiney

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2017
875
626
Herkese merhaba.

Uzun zamandır iş arayışı içindeydim. Bir kaç gündür işe girdim. Henüz çok yeniyim. İşe girmeden önce evde KPSS çalışıyordum. Tarih- Coğrafya konularım bitti, matematiği de yarıladım( derslerde henüz konuları bitirme aşamasındayım. test çözme aşamasına yeni yeni gelebildim) bu süreçte işe alındım.

İşim 8-6 saatleri arasında ,arada bir mesaiye kalıyoruz. Hafta sonu çalışma yok ama zaman zaman iş yoğun olunca çalışabilirmişiz. Firma ve pozisyon iyi. Şu kriz döneminde bulabileceklerimin içinde en iyisi sayılır.

KPSS çalışmayı bırakmak istemiyorum. Bir bilgi birikimim var ve neticede burası da özel sektör. 2020 KPSS gireceğim. Yıllardır doğru düzgün bir işte çalışamadım ve yalnızca KPSS'ye bel bağlayıp daha fazla işsiz kalmak istemedim. Yaşım ilerledikçe az deneyimli halimle iş bulamıyorum. Bu nedenle bu iş fırsatını değerlendirdim.

İşe girdiğim için mutluyum. Maddi anlamda çok ihtiyacım vardı ayrıca işsizlik psikolojisinden harap olmuştum. Fakat sıkıntım şu ; KPSS'den tamamen kopmak istemiyorum. Başarabilir miyim bilmiyorum bu beni biraz tedirgin ediyor. İşten sonra ve hafta sonları çalışmalarımı devam ettirmek istiyorum ama başarabilir miyim ? Sınav iki yılda bir oluyor, bu nedenle iyi bir puan almam lazım yoksa bir daha ki sınavı iki yıl bekleyeceğim. Bu koşullarda olup başarmış olanlar var mıdır ya da beni motive edeceğiniz şeyler ?

Son düzenleme:
Ben 2019 kpss sandığım halde çok rahat yapılır diyecektim ki daha 2020 kpss millet çalışmaya başlamadı, sen yarısının fazlasını bitirmişsin.

çok çok çok rahat yaparsın
millet çalışıp, eve gelip temizlik yemek çocuk uğraşıp yine de kpss çalışıyor. Sen niye yapamayasın

Ben 2019 kpss sandığım halde çok rahat yapılır diyecektim ki daha 2020 kpss millet çalışmaya başlamadı, sen yarısının fazlasını bitirmişsin.

çok çok çok rahat yaparsın
millet çalışıp, eve gelip temizlik yemek çocuk uğraşıp yine de kpss çalışıyor. Sen niye yapamayasın
Ne güzel şeyler söylediniz. Çok umutsuzum. Sanki bir tercih yapmam gerekmiş de ben işe girerek artık Kpss hakkımı kaybetmişim gibi hissediyorum.

Çok şaşırıyorum bu şekilde ders çalışabilenlere. Onları gördükçe kendimden utanıyorum cidden
var etrafimda.
hem de 3 çocuk 40 yaşında memur olan bir tanıdık var, ben de ona şok oldum :KK70:

Matematiginizde iyiyse bu durumda bırakmadığıniz sürece yüzde doksan atanirsiniz.zaten çoğu Eylül'de başlayacak calismaya

Bölümünüz nedir, 2020 kpss için çok erken değil mi. Ben de o sınava gireceğim de sizin konuları yarılamış olmanız ve hala tedirgin oluşunuz beni korkuttu kendim açısından :)

Bölümünüz nedir, 2020 kpss için çok erken değil mi. Ben de o sınava gireceğim de sizin konuları yarılamış olmanız ve hala tedirgin oluşunuz beni korkuttu kendim açısından :)
Düz memurluktan gireceğim. Konuları yarılamadım esasen. Önceki sene girdim sınava ve oradan bir bilgi birikimim ve hazır notlarım var. Onları tekrar edip soru çözmem gerek. Matematikten de eksiklerim var onları tamamlayıp bol soru çözmem gerek. Bu nedenle korkmayın :) İşe girdim ve KPSS çalışmaya vaktim olmaz, matematiği istediğim düzeye getiremem diye tedirginim

Ben de çalışırken kpssden 89 aldım. Günlük 2,5-3 saat çalıştım. Haftaiçi akşamları. Haftasonu hiç çalışmadım hatta sevgilimle buluşcam diye, öyle başımda kavak yelleri vardı. Neyse ki sevgiliyle evlendim istediğim şehre de atandım,doğru atlara oynamışım:deli:
Ya sizin örneğiniz çok iyi oldu bana. Ben geçmiş yıl girdim ve istediğim puanı alamadım. Hazır notlarım var onlara bakacağım bu yılda. Matematikten bol soru çözmem lazım istediğim seviyeye gelmesi için. Ama çalışıyorken nasıl yapacağım diye düşünüp duruyorum. Umarım ben de doğru ata oynuyorumdur :)

Matematiginizde iyiyse bu durumda bırakmadığıniz sürece yüzde doksan atanirsiniz.zaten çoğu Eylül'de başlayacak calismaya
Matematiğim orta düzey. Yarıya yakın yapabiliyorum. İlerletmem , bol soru çözmem gerek. Zaten bu yüzden tedirginim. Ya vakit ayıramazsam, yarım yamalak olursa diye.

Esimden örnek vereyim. Ozel sektorde calisiyor .Mali musavirlik sinavina hazırlanıyor. Sabah 8 aksam 8 9 çalışıyor .Ustelik bebegimiz var .Gelince 1 saat oynayip hemen dersin başına geciyor .1 gun aksatmıyor. Bunu online kursa borçluyuz. Her sey moda mod oldugu icin esnek davranamıyor.
Eger konu eksiginiz veya yetersiz olduğunuz bir ders varsa boyle bir kurs sizi motive edebilir .
KPSS cok geniş bir yelpaze .Sık tekrar istiyor maalesef.Bol soru çözümü ile bilgilerinizi taze tutmaya bakın.
Ben 2015 KPSS ile atandim .O dönemde yanimda kitap taşıyamayacak durumda isem sorulari keser bir zarfa koyar firsat buldukca cozerdim .Boyle bir sey de yapabilirsiniz .

Baya iyi ilerlemissiniz. Temeliniz de varmış.
Bence 2020 ye kadar guzel bir program hazirlayin kendinize.
Hafta hafta hangi konulari bitireceginizi vs.planlayin.
Ben daha baslamadim bile ama baslayinca boyle yapacagim.
2018 e girdim ve bilgi birikimim var.
Kismet olursa eylul ekim gibi baslamak istiyorum.
Konulari kisaca tekrar edip bol bol test ve deneme agirlikli bir program hazirlamak gerek.

Esimden örnek vereyim. Ozel sektorde calisiyor .Mali musavirlik sinavina hazırlanıyor. Sabah 8 aksam 8 9 çalışıyor .Ustelik bebegimiz var .Gelince 1 saat oynayip hemen dersin başına geciyor .1 gun aksatmıyor. Bunu online kursa borçluyuz. Her sey moda mod oldugu icin esnek davranamıyor.
Eger konu eksiginiz veya yetersiz olduğunuz bir ders varsa boyle bir kurs sizi motive edebilir .
KPSS cok geniş bir yelpaze .Sık tekrar istiyor maalesef.Bol soru çözümü ile bilgilerinizi taze tutmaya bakın.
Ben 2015 KPSS ile atandim .O dönemde yanimda kitap taşıyamayacak durumda isem sorulari keser bir zarfa koyar firsat buldukca cozerdim .Boyle bir sey de yapabilirsiniz .
Eşiniz pek azimliymiş. Taktir ettim. Umarım ben de öyle olabilirim. Kpss gerçekten süreklilik istiyor.Tedirginim gerçekten ama bir düzende çalışmaya çalışacağım.

Eşiniz pek azimliymiş. Taktir ettim. Umarım ben de öyle olabilirim. Kpss gerçekten süreklilik istiyor.Tedirginim gerçekten ama bir düzende çalışmaya çalışacağım.
önemli olan sureklilik gercekten .Ben yurtta kalıyordum. Etüt salonundan çıkmayan arkadaşlarım vardi .Ama kendilerini cok kastiklari icin hedefledikleri puani alamamislardi .Ben gunde max 4 saat çalışırdım. Yorgunluktan ölsem de aman bugun de bakmayim demezdim.

Bir önceki puanınız kaç

Atama puanları ne civarda

Yapılmayacak bir şey yok haftasonu kurs tavsiye ederim eylül den sonra

Böylelikle disiplinli olursunuz düzenli çalışırsın

Kolay gelsin başarılar

Anladığım kadarı ile çoluk çocuk da yok çalışırsan olur

ıs cıkısı ve haftasonları kpss kursuna gıdersenız ısınız daha kolay olur

Bende sizin gibiydim özel sektörde çalışırken atandım yaparsınız yeterki isteyin ve kendinize program yapın bilği birikiminiz var ama kaytarmadan azimle çalışıcaksınız tembelliğe vurursanız zor

X