• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe başladım

Yahu herkes çalışıyor sen de çalış diye baskı yapanları niye dinlediniz :( beni de dinleyin madem. Her anne-çocuk 2 yıl birlikte geçirmeyi hakeder. Kimse açlıktan ölmez zaten açlıktan ölünecekse çocuk mocuk yapılmamalı. Yok para için değil, bırakırsam kariyerim mahvolacak diye çalışıyorsanız çok iyi kazanıyorsunuz demektir o zaman da profesyonel bakıcı tutarsınız. Cahil kayınvalideniz çocuğun şimdi sağlığı ile oynuyor. Hadi ikna ettiniz yedirmedi diyelim bu kadın çocuğunuza ne verecek? Nasıl yetiştirecek?

Eşiniz de zekasını annesinden almış. İnşallah sizin çocuğunuz da direk sizden alır. Eşinize haddini bildirin 2022 yılında bu kadar cahil olmaya hakkın yok deyin. Gerekirse zorla doktora götürün duysun çocuk doktorundan doğrusunu ve bilmediği işlere küçük aklıyla karışmasın. Valla sinirlendim delirmekte haklısınız.

Günaydın herkese..
Daha önceki konumda bahsetmiştim, işe başlasam iki ucunun b*klu değnek olacağını, bilmeyenler için özet geçeyim. Çalışmak istemiyordum, sebebi öncelik olarak kv nin bende kalması, savruk olması çok konuşuyor olması ( 5 sn bile susmuyor), vs vs vs.. Tabi en büyük etken bebeğimin küçük olması derken, millet nasıl yapıyor yorumları, buradaki pek çok arkadaşın alaycı yorumları, çevremdeki insanların "bak şöyle yaptık, böyle oldu" örnekleriyle ben işe başladım. Neyse....
Asıl sorun, aynı dediğim gibi oldu herşey.. Her gün evde çılgınlar gibi ağlamak istiyorum. İşten geliyorum kapıyı açmamla sinirlerim alt üst oluyor, bezler kapıdan salona kadar etrafa savrulmuş, yerler çöp, peçete, evin hiç olmadık yerlerinden bardak, kaşık çatal, bütün bardaklar tabaklar mutfak tezgahına inmiş, evin bütün ışıkları açık, bütün kapaklı herşey açık, kapalı küçük bi balkonumuz var sigara orda içiliyor, izmaritler ve küller küllükte değil.. Klozetin içi yumak yumak peçete, şimdi birde onla uğraşayım diye sabırla tıkanmasını bekliyorum.. Okadar yorgun geliyorum ki vücudum et kesiği oldu, bebeğim gündüz mis gibi, ama geceleri hiç uyumuyor.. Bir de uykusuzum. En son ne zaman deliksiz uyuduğumu hatırlamıyorum... En azından oturabildiğim evimde etraf toplamaktan kçım yer de görmüyor artık, üstelik buna bir de laf ediyorlar, ben titizlik hastasıymışım. Her insan evinin yüzünde çöplerle bezlerle yaşamak istemez bence, ya da mutfak tezgahına bir bardak koyacak yer kalmadıysa toparlamak ister. Kendi evimi gönül rahatlığıyla toparlayamıyorum, amerikan mutfak salonda yiyor içiyoruz yerlerin halini siz düşünün.... Daha önce bahsetmiştim konumda, aynı şeyleri bir bir yaşamakla beraber beni asıl delirten, sütüm bebeğime dokunuyormuş. Bu kv ile eşimin süper zekalarından fışkıran ortak kararları. Bebeğim 5. Ayında ve şimdiye kadar, daha doğrusu kv gelene kadar hiç mama vermedim, doktor kontrolü ile birlikte sadece emzirdim. Uyumaması açlığa bağlandı ek olarak mama veriyoruz. Kv yoğurt veriyor hergün, patates havuç soğan karışımı püre yapıyor onu yediriyor, gece bebeğim çok gaz sancısı çekiyor. Ama suç kimde biliyor musunuz BENİM SÜTÜMDE!!! SÜTÜM DOKUNUYORMUŞ. Süper zeka eşim dün işe gittiğimde kendi gözleriyle şahit olmuş, emziremeden gitmiştim uyuduğu için, mışıl mışıl uyuyormuş bebek ben emzirmeyince. Artık emzirmeyecekmişim. Tabi bunları eşimin aklına sokan parlak zekanın başı kim tahmin edin. Bebeğim gündüz hep aynı saatlerde uyur, gündüz hiç sesi çıkmaz hep güler, oyun muhabbet ister, gece içine bişey kaçar uyumaz sabaha kadar emziririm, uykusuzluktan bazen çıldırırım, bu aylardır böyle. Ama sanki bebeğimizin gündüz aynı saatte uyuduğuna ilk defa şahit olmuş gibi davranan eşime hayretler ettim. Ağzıma geleni de söylüyorum. Ama okadar umarsızlar ki, okadar herşeye b*k atmaya alışmışlarki, herkes gerizekalı onlar akıllı, her konu hakkında ultramantıklı fikirleri var, çıldıracağım... Uzun olduysa affola.. Çok doluyum...
walla bebege KV bakarsa bunların olması normal, zaten 5 aylık olmuş, saglikli yedikten sonra problem yok, eve geldikten sonra hep emzirin, o yeter zaten, mama kolaylık olsun diye vermek istiyor olabilir, o zaman sütten de puding, yogurt vs gibi seyler yapıp yedirebilir. imkanınız varsa çocuğa kendiniz bakin bence.

eski konunuza da merak ettim baktim.

aslinda insanlar size herkes calisiyor sen de calis dememisler tam olarak,
sadece siz bir cok endisenizi yazinca, onlar da calismaya mecbursan mecbur bir sekilde olur demek istemisler.

zira hem maddi yonden calismam zorunlu yazmissiniz, hem de burada yazdiginiz tum sorunlari aslinda o gunden ongormussunuz, beklenmeyen bir durum yasamiyorsunuz yani su anda.

bence su an yapmaniz gereken,
ya bir sekilde takmamayi basaracaksiniz,
ya da masraflari azaltip esiniz veya siz bebege bakmak uzere isten ayrilacaksiniz.

2 katli buyuk bir evde kiraciymissiniz mesela, daha kucuk bir eve gecebilir misiniz?
kayinvalideniz size gelip gidiyorsa, onun masraflari da vardir, onu da hesaplayip belki siz calismasaniz daha az mutfak/elektrik/... masrafi cikacak sekilde butce yapabilir misiniz?
veya baska sekilde masraflari azaltmak mumkun mudur?

Niye 5 aylik bebeginizi biraktiniz, buradakilerin akli veya arkadaşlarınızın akli ile hareket ettiniz? Herkes ayni hayati yasamiyor, benzer seyleri yapinca ayni tepkileri, etkileri almiyor. Kendinizi bilin, insanlarin sizi yonlendirmesine izin vermeyin. Agzi olan konusuyor, klavyesi olan yaziyor. Sizi sizden baska kimse daha iyi dusunemez lutfen bunu unutmayin ve buna gore bir karar alin.

eski konunuza da merak ettim baktim.

aslinda insanlar size herkes calisiyor sen de calis dememisler tam olarak,
sadece siz bir cok endisenizi yazinca, onlar da calismaya mecbursan mecbur bir sekilde olur demek istemisler.

zira hem maddi yonden calismam zorunlu yazmissiniz, hem de burada yazdiginiz tum sorunlari aslinda o gunden ongormussunuz, beklenmeyen bir durum yasamiyorsunuz yani su anda.

bence su an yapmaniz gereken,
ya bir sekilde takmamayi basaracaksiniz,
ya da masraflari azaltip esiniz veya siz bebege bakmak uzere isten ayrilacaksiniz.

2 katli buyuk bir evde kiraciymissiniz mesela, daha kucuk bir eve gecebilir misiniz?
kayinvalideniz size gelip gidiyorsa, onun masraflari da vardir, onu da hesaplayip belki siz calismasaniz daha az mutfak/elektrik/... masrafi cikacak sekilde butce yapabilir misiniz?
veya baska sekilde masraflari azaltmak mumkun mudur?
Zaten kendi adıma tek giderim içtiğim sigara başka bir masrafım yok aklıma gelirse yemek yerim, başka kısabileceğim hiç birşeyim yok, ev taşıma gündemimizde var zaten o da ancak yaza olur, kv nin masrafı yok şuanlık zaten masrafında da değilim sadece bu uykusuzluk bu yorgunluk, savrukluk, bebeğimin yemek yemesi, sütüme edilen laf, bunlara delirdim.

Günaydın herkese..
Daha önceki konumda bahsetmiştim, işe başlasam iki ucunun b*klu değnek olacağını, bilmeyenler için özet geçeyim. Çalışmak istemiyordum, sebebi öncelik olarak kv nin bende kalması, savruk olması çok konuşuyor olması ( 5 sn bile susmuyor), vs vs vs.. Tabi en büyük etken bebeğimin küçük olması derken, millet nasıl yapıyor yorumları, buradaki pek çok arkadaşın alaycı yorumları, çevremdeki insanların "bak şöyle yaptık, böyle oldu" örnekleriyle ben işe başladım. Neyse....
Asıl sorun, aynı dediğim gibi oldu herşey.. Her gün evde çılgınlar gibi ağlamak istiyorum. İşten geliyorum kapıyı açmamla sinirlerim alt üst oluyor, bezler kapıdan salona kadar etrafa savrulmuş, yerler çöp, peçete, evin hiç olmadık yerlerinden bardak, kaşık çatal, bütün bardaklar tabaklar mutfak tezgahına inmiş, evin bütün ışıkları açık, bütün kapaklı herşey açık, kapalı küçük bi balkonumuz var sigara orda içiliyor, izmaritler ve küller küllükte değil.. Klozetin içi yumak yumak peçete, şimdi birde onla uğraşayım diye sabırla tıkanmasını bekliyorum.. Okadar yorgun geliyorum ki vücudum et kesiği oldu, bebeğim gündüz mis gibi, ama geceleri hiç uyumuyor.. Bir de uykusuzum. En son ne zaman deliksiz uyuduğumu hatırlamıyorum... En azından oturabildiğim evimde etraf toplamaktan kçım yer de görmüyor artık, üstelik buna bir de laf ediyorlar, ben titizlik hastasıymışım. Her insan evinin yüzünde çöplerle bezlerle yaşamak istemez bence, ya da mutfak tezgahına bir bardak koyacak yer kalmadıysa toparlamak ister. Kendi evimi gönül rahatlığıyla toparlayamıyorum, amerikan mutfak salonda yiyor içiyoruz yerlerin halini siz düşünün.... Daha önce bahsetmiştim konumda, aynı şeyleri bir bir yaşamakla beraber beni asıl delirten, sütüm bebeğime dokunuyormuş. Bu kv ile eşimin süper zekalarından fışkıran ortak kararları. Bebeğim 5. Ayında ve şimdiye kadar, daha doğrusu kv gelene kadar hiç mama vermedim, doktor kontrolü ile birlikte sadece emzirdim. Uyumaması açlığa bağlandı ek olarak mama veriyoruz. Kv yoğurt veriyor hergün, patates havuç soğan karışımı püre yapıyor onu yediriyor, gece bebeğim çok gaz sancısı çekiyor. Ama suç kimde biliyor musunuz BENİM SÜTÜMDE!!! SÜTÜM DOKUNUYORMUŞ. Süper zeka eşim dün işe gittiğimde kendi gözleriyle şahit olmuş, emziremeden gitmiştim uyuduğu için, mışıl mışıl uyuyormuş bebek ben emzirmeyince. Artık emzirmeyecekmişim. Tabi bunları eşimin aklına sokan parlak zekanın başı kim tahmin edin. Bebeğim gündüz hep aynı saatlerde uyur, gündüz hiç sesi çıkmaz hep güler, oyun muhabbet ister, gece içine bişey kaçar uyumaz sabaha kadar emziririm, uykusuzluktan bazen çıldırırım, bu aylardır böyle. Ama sanki bebeğimizin gündüz aynı saatte uyuduğuna ilk defa şahit olmuş gibi davranan eşime hayretler ettim. Ağzıma geleni de söylüyorum. Ama okadar umarsızlar ki, okadar herşeye b*k atmaya alışmışlarki, herkes gerizekalı onlar akıllı, her konu hakkında ultramantıklı fikirleri var, çıldıracağım... Uzun olduysa affola.. Çok doluyum...
😦anne sütü gibisi var mı ya? Kovsana evden bunları? Annene git varsa. 6 ay sadece ama sadece anne sütü! Gerrrrrizeka davranışlara iyi katlanmışsın. İşe mile gitme postala bu karıyı

Soğandaki zar yetişkin midesi için bile zor sindirilen bir şey, değil 5 aylık bebek yesin.
Ek gıdaya bi çimdik kabak havuç patates elma armut gibi şeylerle başladım onda haşlama çatal ezmesi. yoğurdu sadece ev yapımı vereceğim PROF DR öyle söyledi çünkü. Anne sütü/ mama ana besin

Bence çalışma bırak eşin çalışsın çabalasın sen çocuğunu kendin büyüt,salın emzirmeyi de bırakma en büyük nimet bebeğin için.

Bence çalışma bırak eşin çalışsın çabalasın sen çocuğunu kendin büyüt,salın emzirmeyi de bırakma en büyük nimet bebeğin için.

Em azından bebeğiniz kreşe gidene kadar çalışmayın madem eşiniz evlenmeyi biliyor çalışsın baksın size çalışmak zorunda değilsiniz

Siz bir annesiniz her durumda çocuğunuz öncelikli olmalı,gerekirse babasından bile korumalısınız.Lutfen güçlü olun çocuğunuzu iki cahilin eline birakmayin

35 yaşıma girmek üzereyim hala soğan bana dokunuyor, başka ne diyeyim şok oldum 😳

Mamayı verme sebebimiz sütümün yemediğine gece aç kalıp o yüzden uyumadığına karar verdiler! Ne yaptıysam ne dediysem anlatamadım az önce yine ek gıda konusunda konuştum sütümden ziyade patates soğan gaz yapıyordur diye AAAAAA ÖYLE ŞEY Mİ OLURMUŞ naraları yükseldi. Deliricem ya neresinden tutsam elimde kalıyor.
Bence çalışma kendin bak, bu ne ya, bana sinir geldi. Kaynanam da az karıssin , annesi sensin, sen ne diyorsun o.

Çok bile dayanmışsınız. Bence alın artık ipleri elinize. Kocanıza dersiniz evde oturuyorum kendi çocuğuma bakacağım artık parayı nerden bulursan bul. İnsanı zorla delirtir bunlar. Anneye kendi bebeği için söz hakkı vermemek nedir, iyice şaşırmışlar

Back
X