• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşe başladım

benbirkek

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Mart 2019
822
1.218
113
31
Günaydın herkese..
Daha önceki konumda bahsetmiştim, işe başlasam iki ucunun b*klu değnek olacağını, bilmeyenler için özet geçeyim. Çalışmak istemiyordum, sebebi öncelik olarak kv nin bende kalması, savruk olması çok konuşuyor olması ( 5 sn bile susmuyor), vs vs vs.. Tabi en büyük etken bebeğimin küçük olması derken, millet nasıl yapıyor yorumları, buradaki pek çok arkadaşın alaycı yorumları, çevremdeki insanların "bak şöyle yaptık, böyle oldu" örnekleriyle ben işe başladım. Neyse....
Asıl sorun, aynı dediğim gibi oldu herşey.. Her gün evde çılgınlar gibi ağlamak istiyorum. İşten geliyorum kapıyı açmamla sinirlerim alt üst oluyor, bezler kapıdan salona kadar etrafa savrulmuş, yerler çöp, peçete, evin hiç olmadık yerlerinden bardak, kaşık çatal, bütün bardaklar tabaklar mutfak tezgahına inmiş, evin bütün ışıkları açık, bütün kapaklı herşey açık, kapalı küçük bi balkonumuz var sigara orda içiliyor, izmaritler ve küller küllükte değil.. Klozetin içi yumak yumak peçete, şimdi birde onla uğraşayım diye sabırla tıkanmasını bekliyorum.. Okadar yorgun geliyorum ki vücudum et kesiği oldu, bebeğim gündüz mis gibi, ama geceleri hiç uyumuyor.. Bir de uykusuzum. En son ne zaman deliksiz uyuduğumu hatırlamıyorum... En azından oturabildiğim evimde etraf toplamaktan kçım yer de görmüyor artık, üstelik buna bir de laf ediyorlar, ben titizlik hastasıymışım. Her insan evinin yüzünde çöplerle bezlerle yaşamak istemez bence, ya da mutfak tezgahına bir bardak koyacak yer kalmadıysa toparlamak ister. Kendi evimi gönül rahatlığıyla toparlayamıyorum, amerikan mutfak salonda yiyor içiyoruz yerlerin halini siz düşünün.... Daha önce bahsetmiştim konumda, aynı şeyleri bir bir yaşamakla beraber beni asıl delirten, sütüm bebeğime dokunuyormuş. Bu kv ile eşimin süper zekalarından fışkıran ortak kararları. Bebeğim 5. Ayında ve şimdiye kadar, daha doğrusu kv gelene kadar hiç mama vermedim, doktor kontrolü ile birlikte sadece emzirdim. Uyumaması açlığa bağlandı ek olarak mama veriyoruz. Kv yoğurt veriyor hergün, patates havuç soğan karışımı püre yapıyor onu yediriyor, gece bebeğim çok gaz sancısı çekiyor. Ama suç kimde biliyor musunuz BENİM SÜTÜMDE!!! SÜTÜM DOKUNUYORMUŞ. Süper zeka eşim dün işe gittiğimde kendi gözleriyle şahit olmuş, emziremeden gitmiştim uyuduğu için, mışıl mışıl uyuyormuş bebek ben emzirmeyince. Artık emzirmeyecekmişim. Tabi bunları eşimin aklına sokan parlak zekanın başı kim tahmin edin. Bebeğim gündüz hep aynı saatlerde uyur, gündüz hiç sesi çıkmaz hep güler, oyun muhabbet ister, gece içine bişey kaçar uyumaz sabaha kadar emziririm, uykusuzluktan bazen çıldırırım, bu aylardır böyle. Ama sanki bebeğimizin gündüz aynı saatte uyuduğuna ilk defa şahit olmuş gibi davranan eşime hayretler ettim. Ağzıma geleni de söylüyorum. Ama okadar umarsızlar ki, okadar herşeye b*k atmaya alışmışlarki, herkes gerizekalı onlar akıllı, her konu hakkında ultramantıklı fikirleri var, çıldıracağım... Uzun olduysa affola.. Çok doluyum...

Günaydın herkese..
Daha önceki konumda bahsetmiştim, işe başlasam iki ucunun b*klu değnek olacağını, bilmeyenler için özet geçeyim. Çalışmak istemiyordum, sebebi öncelik olarak kv nin bende kalması, savruk olması çok konuşuyor olması ( 5 sn bile susmuyor), vs vs vs.. Tabi en büyük etken bebeğimin küçük olması derken, millet nasıl yapıyor yorumları, buradaki pek çok arkadaşın alaycı yorumları, çevremdeki insanların "bak şöyle yaptık, böyle oldu" örnekleriyle ben işe başladım. Neyse....
Asıl sorun, aynı dediğim gibi oldu herşey.. Her gün evde çılgınlar gibi ağlamak istiyorum. İşten geliyorum kapıyı açmamla sinirlerim alt üst oluyor, bezler kapıdan salona kadar etrafa savrulmuş, yerler çöp, peçete, evin hiç olmadık yerlerinden bardak, kaşık çatal, bütün bardaklar tabaklar mutfak tezgahına inmiş, evin bütün ışıkları açık, bütün kapaklı herşey açık, kapalı küçük bi balkonumuz var sigara orda içiliyor, izmaritler ve küller küllükte değil.. Klozetin içi yumak yumak peçete, şimdi birde onla uğraşayım diye sabırla tıkanmasını bekliyorum.. Okadar yorgun geliyorum ki vücudum et kesiği oldu, bebeğim gündüz mis gibi, ama geceleri hiç uyumuyor.. Bir de uykusuzum. En son ne zaman deliksiz uyuduğumu hatırlamıyorum... En azından oturabildiğim evimde etraf toplamaktan kçım yer de görmüyor artık, üstelik buna bir de laf ediyorlar, ben titizlik hastasıymışım. Her insan evinin yüzünde çöplerle bezlerle yaşamak istemez bence, ya da mutfak tezgahına bir bardak koyacak yer kalmadıysa toparlamak ister. Kendi evimi gönül rahatlığıyla toparlayamıyorum, amerikan mutfak salonda yiyor içiyoruz yerlerin halini siz düşünün.... Daha önce bahsetmiştim konumda, aynı şeyleri bir bir yaşamakla beraber beni asıl delirten, sütüm bebeğime dokunuyormuş. Bu kv ile eşimin süper zekalarından fışkıran ortak kararları. Bebeğim 5. Ayında ve şimdiye kadar, daha doğrusu kv gelene kadar hiç mama vermedim, doktor kontrolü ile birlikte sadece emzirdim. Uyumaması açlığa bağlandı ek olarak mama veriyoruz. Kv yoğurt veriyor hergün, patates havuç soğan karışımı püre yapıyor onu yediriyor, gece bebeğim çok gaz sancısı çekiyor. Ama suç kimde biliyor musunuz BENİM SÜTÜMDE!!! SÜTÜM DOKUNUYORMUŞ. Süper zeka eşim dün işe gittiğimde kendi gözleriyle şahit olmuş, emziremeden gitmiştim uyuduğu için, mışıl mışıl uyuyormuş bebek ben emzirmeyince. Artık emzirmeyecekmişim. Tabi bunları eşimin aklına sokan parlak zekanın başı kim tahmin edin. Bebeğim gündüz hep aynı saatlerde uyur, gündüz hiç sesi çıkmaz hep güler, oyun muhabbet ister, gece içine bişey kaçar uyumaz sabaha kadar emziririm, uykusuzluktan bazen çıldırırım, bu aylardır böyle. Ama sanki bebeğimizin gündüz aynı saatte uyuduğuna ilk defa şahit olmuş gibi davranan eşime hayretler ettim. Ağzıma geleni de söylüyorum. Ama okadar umarsızlar ki, okadar herşeye b*k atmaya alışmışlarki, herkes gerizekalı onlar akıllı, her konu hakkında ultramantıklı fikirleri var, çıldıracağım... Uzun olduysa affola.. Çok doluyum...
Eski konularınız nedir bilmiyorum ama ben kimseyi bu derece hayatıma karıştırmam.Okurken bana fenalık geldi.

Kadın çalışmalı ama çocuğunuz kreş çağına gelene kadar onunla kalsaydınız keşke. Kaynana neden sizinle, hadi sizinle neden bu ev söylediğiniz şekilde? İnsan evi toparlar en azından.
Bebeğe bakmak için geldi, çoğunlukla da kalıyor, kalınca da böyle oluyor. Toparlamasa da olur keşke bana iş çıkarmasa...

Ben karıştırmıyorum ki, söylenmesi gereken herşeyi çatır çatır söylüyorum, ama uzay boşluğunda kendimi yırtıyorum sanki kimsenin umrunda değil.. 🤷‍♀️🤷‍♀️
Çok ilginç doğrusu.Bu derece kaos korkunç birsey

Allah sabir versin basinizda resmen 2 tane kayinvalide var.Esinizle kayinvalidenizi asla dinlemeyin, bebeginizi emzirin. 5 aydir dokunmayan süt siz ise baslayinca mi dokunmus? Ayrica ilerleyen zamanlarda bebeginiz emeklemeye baslayacak. Eli yuzu hep yerle temas halinde olacak. Bu pislik icinde cocuk hasta olur. Imkaniniz varsa isten ayrilip bebeginize kendiniz bakin. herseye karisan kayinvalidelerinizin kesin en buyuk korkusu isten cikmanizdir. Bununla bile tehdit etseniz belki biraz duzelir, cenelerini kapatirlar.

Zaten ona hayret ediyorum 5 aydır sadece emdi beklenenden daha düşük kiloda doğdu kızım, kısa zamanda mis gibi kilo aldı sütüm yaramasa yada aç kalsa zayıflar, ama bişeye b*k atılacak ya o benim sütüm oldu, deliriyorum böyle konuştukları zaman laftan da anlamıyorlar..

Eski konularınızı bilmiyorum ama bu kadar şeye dayanmak için peygamber sabrı gerekir. Kayınvalidenizin karşısına anneniz olur o gelemiyorsa teyze hala yenge birisi olur yakın gördüğünüz ailenizden bir büyüğünüz bir haftalığına filan çağırın. Eşiniz büyük nasıl davranır görsün.

Onun haricinde 7 aylık gazlı bir bebeğim var. Anne sütüne laf eden oldu mu çok kızıyorum. Sütün yaramama gibi bir olasılığı yok. Tüm memelilerin sütü yavrularına yetiyor yarıyor da insanın neden yaramasın? Ne demek anne sütünden oldu yani. Yedirdikleri şeyler başlı başına gaz yapan şeylermiş bir defa. 5 aylık sanırım bebeğiniz ekgıda için erken bi defa. Hadi siz işe başladınız anca tadım yaptırabilir bu sürede oyalansın diye. Onun haricinde nacizane önerim bazen anneler fazla karbonhidrat tükettiğinde sütün laktoz miktarı artıyormuş. Bebek bunu sindiremiyormuş. Ben birkaç hafta denedim bende işe yaramadı açıkçası yine aynı devam etti gaz olayı.

Ben de yukarıdaki yorunlara katılıyorum. İmkanınız varsa bebeğinize kendiniz bakın. Bu süreçte stresten en çok o etkilenebilir

Ya anneler daha iyi bilirler de 5 aylik bebek için fazla karışık bir beslenme değil mi? Geceleri gaz probleminden uyuyamıyorsa sindiriminde sıkıntı varsa daha fazla dikkat edilmesi gerekmez mi? Doktor ne diyor? Süt de annenin beslenmesine göre farklı değerler taşıyabilir tabii de topu direkt size atmaları cahilce olmuş.

Çıldırdınız mı 5 aylık bebeğe yoğurt sebze püresi yedirirseniz tabi çok gazı olur. Henüz hazır değil ek gıdaya. 6 aylık olunca bile minik minik tattıracaksınız sadece. Mamayı ne sebeple veriyorsunuz peki kilosu iyiyse ve sütünüz de varsa? Konuda en çok bebeğe üzüldüm. Bu şekilde çalışacaksanız çalışmayın bence. Kendiniz bakın bebeğinize. Kayınvalideyi de gönderin evine, insanı delirtir.

Günaydın herkese..
Cok erken ise başlamışsınız .ayrıca 5 aylik bebege ne soğanı.. kv de kim siz onun annesisiniz...karistirtmayacaksiniz.bu kadar net...Anne sütü alan bebeğe direk ek gıdaya gecmissiniz..birde emzirme diyen koca var ki ortada ben olsam paralarım onu
Okurken çok sinirlendim. Yerinizde olsam işi bırakır bebeğime ben bakarim

Nasil bu kadar dagiliyor bir ev..
Sanki temizlik avcilari progmindan bir evmis gibi.

Back
X