İşaret ve orta parmak birleştirme

ikimavisannesi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2023
99
5
42
Merhaba
Uzun zamandır yani oglum 7 aylik olduğundan beri otizm mk değil mi diye şüphe yasiyoruz,fakat bazı belirtiler olsada kaybolup tekrara başka şeyler çıkmaya başlıyor şuanda oglum 19 aylik komut aliyor ,taklit ediyor,goz teması var fakat garip bazı hareketleri var ,soyle sıralayabilirim,psikiyatriye götürdük hiperaktivite olabecegini söyledi fakat parmaklarini garip tutusu çok dikkatimi cekiuor ve surekli yapiyor dediklerimizi anlıyor isteklerini belirtiyor isaret ediyor ,fakat biseyler doğru gitmiyor sanki,bu parmak tutma sekli hakkinda bilgisi olanlar yazabilirseniz sevinirim resmini yükledim ne şekilde yaptigini
1- ismine bakmiyor
2- Ara ara kendi etrafında dönme (gün içerisinde bir yada iki kere)
3- Ara ara kafasini saga sola sallama (gün içerisinde bir yada iki kere bazen yok)
4-Eline geçen şeyleri atma,çekmece başlatma
5-Hayirdan anlamiyor
6-Disari çıktığımızda hic biri dinlemiyor ve umrunda değiliz başını alıp gidiyor
7-Hala biseyleri agzina sokuyor
8- isaret paramagi ve orta parmagini bir garip yapiyor
9-Sosyal gülümsemesi yok denecek kadar az
10-Hic oturmuyor surekli gezme ve karıştırma halinde aşırı hareketli

Konuya hakim değilim.
Parmak hareketi ve kendi etrafında dönme hareketi hariç bizim alt kattaki komşunun çocuğunu anlatıyorsunuz sanki, aynısı hatta fazlası var bizim buradaki bebede.
Annesi babası da hiçbir gariplik görmüyor çocuklarında. Ya bunlar çok rahat, ya siz çok evhamlisiniz.

Bazı aileler malesefki kabullenemiyor ve ilgilenmiyor aşırı rahat oluyorlar çöm evham yaptığımı düşünmüyorum ama bir gariplik olduğu aşırı belli malesef

Merhaba, 2-3-4-5-7-10 maddeler benim kızım sanki ,16 aylık olacak ama bunların hepsini yapıyor neredeyse..ben açıkçası birçok çocukta da görüyorum bu tarz şeyleri. Bunlar normal değil mi ki?
İsmine hiç mi tepki vermiyor? Otizm değil de uyaran eksikliği gibi bir durum olabilir mi? Dediklerinizi anlıyor mu? Kendi kendine oyun kurabiliyor ve oynayabiliyor mu? İnsanlarla ilişkisi nasıl?

Merhaba dediklerimizi anlıyor yakindam goz temasi pek kurmak istemiyor ,hayır demeden hiç bir şekilde anlamiyor, İsmine genelde bakmiyor, dışarı çıktığımızda alır başını gider ,sinirlenince bizi isiriyor yada kafasini vuruyor benim şuan en çok dikkatimi çeken ve en çok yaptığı parmagini garip yapmasi ve biseylerin yolunda gitmediği sanki psikiyatri hiperaktivite olabilir dedi ama bu parmak sekli çöm kafama takiliyor suanda surekli o şekilde yapiyor elini çünkü

Otizm tanısı aslında 3-4 yaşında anca tam anlamıyla konuluyor. Belki o yuzden hiperaktivite olabilir demiş, kesin tanı koyamamis olabilirler. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de bir anneyim. insan gerçekten çok ince düşünebiliyor. Ancak bazı maddelerde evham yaptığınızı düşündüm. Akranlarinin olduğu ortamlara çıkarıyor musunuz? Ekran kullanımı nasıl, çok fazla mi? Kelimeleri ne durumda? Bence genel olarak çocuğunuzu değerlendirmek istiyorsanız sanırım denver testleri vardı, o şekilde bir yardım alabilirsiniz

Oturduğumuz çevrede akrabaları yok oyun gurubuna gittik bi ara sonra hep kaçmak istedi, tv ,telefon asla yok kelimeleri dediklerimizi tekrarliyor genelde gordugu şeylerin ismini soyler köpek görünce hav hav der kedi görünce pisi der mandalina der anne baba soyler ,denver testi yaptırdık üç ay geriden çıktı ama şu aralar da işte aşırı hareketli,sabah bir kalkıyoruz surekli ayakta biseyleri dağıtma halinde ve surekli biseyleri istiyor bi ara robot supurge takıntısı vardi surekli onu istiyordu sakladık,Şuan parmak hareketi surekli o şekilde bilmiyorum garip giden birseyler var ama psikiyatri goz temasi var etrafla ilgili otizm olamaz dedi ama benim içim hala rahat degil

Açıkçası bu anlattıklarınizdan ben de ağır otizm tanısı olacak çok bir şey bulamadım. Beni düşündüren sadece ismine tepki vermemesi oldu. Benim kızım da mesela ara ara parmak ucunda yürür. Ben de bunu takmıştım. Ama her açıdan inceleyince bir şey yok aslinda. Arkadaşlarımın çocukları da öyle. Hepsinin farklı farklı huyları var.. sizin oglunuzun da öyle
Otizmin de çeşitleri var bu arada. Farklı bir doktora götürün bence. Yalnız yaramazlık ve dağıtma konusunda ben çok kafaniza takilacak.bir şey yok. Benim kızım inanın uyku harici devamlı hareketli. Hep bir yerlere tırmanıyor, devamlı ama. Hep bir yaramazlık halı. Bu arada kesinlikle ve kesinlikle her boş vaktinizde parka bahçeye bir yerlere götürün
Ben her boslugumda götürüyorum. Bazen günde iki defa bile götürüyorum. İnanın orada çocukları izlemesiyle bile çok şey fark ediyor.

Bi kizim daha var iki tane olunca daha çok aktivite yaptirmak daha zor oluyor ama elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum,Oturduğumuz yerde hiç cocuk yok parka cikariyordum simdi havalarda soğudu bilmiuorum kışın eve kapanırsa dahada sıkıntı olacağını düşünüyorum bende parmak ucu yürüyen ama normal cocuk gordum evet ya şimdiki çocuklar bi garip yada bilmiyorum bizimkilerde bisey var

Aslinda bir de kardeşi varmış. Onunla iletişimi nasıl? Havalar soğuk olsa bile çıkarın derim. Görsün sokağı, insanları. Çocuğunu izleyen bir anne olmak çok güzel ama bence günümüzde biz bazı noktalarda bunu abartiyoruz. Bunu farkli konularda ben de yapıyorum. Siz içiniz rahat etmesi açısından farklı birkaç doktor görüşü daha alin derim. Ama ben ciddi bir şey olduğunu annelik tecrübeme dayanarak düşünmüyorum.

çok haklısınız bazı aileler kabullenmek istemez kabullenmek zor gelir vs vs derdi veren rabbim dermanıyla birlikte vermiştir illaki .farklı aktivitelere yönlenin Tv den uzak tutun çizgi film karşısında bırakmayın sürekli ev içerisinde yapılabilecek enerjisini atabilecek aktiviteler üretmelisiniz enerjisini atamadığı için bu kadar hırçın olabilir yaşına uygun aktiviteler pinteressten faydalanabilirsiniz bir süre bu şekilde devam ederse daha detaylı araştırma yapmanızı tavsiye ederim iyi bir hastane ve doktor devlet hastaneleri araştırmaları için vs vs bütün iyi dileklerim sizinle

Ablasi genelde kıskanıyor ve surekli ittiyor bazen güzel oynuyorlar,aslinda 7.aydan beri suphelerimiz var bizim o yuzden bir çok yer gördü kimi silik otizm dedi kimi takip edilenin dedi,birisi evet otizm belirtileri var ama otzim diyemem dedi en sonda hiperaktivite dendi,bende anne olarak bir gariplik olduğunu seziyorum nedense ama işte kondurmakta istemiyorum

Bazı aileler malesefki kabullenemiyor ve ilgilenmiyor aşırı rahat oluyorlar çöm evham yaptığımı düşünmüyorum ama bir gariplik olduğu aşırı belli malesef
İki yaşında oğlum hatta üçüncü oğlum 6 aylıktan beri içimde hep bir kuşku vardı. En büyük eğlencesi tekerler onları çevirmekti. Ne zaman bunu dile getirsem çevremdekiler başta annem olmak üzere herkes evham yaptığımı söyledi. Biraz büyüdükten sonra kendi etrafında dönmeler başladı. Eşyaları çevirmeye hatta hep çevirmeye başladı. Bunu da farkettim ama dile getirdiğimde ilk azarı eşimden yedim. Şimdi hala konuşmadı. Göz teması var ama canı isteyince. Yan bakma çamaşır makinesi izleme vs. Bir aydır doktor doktor geziyoruz. Otizm riski yüksek diyen de oldu uyaran eksikliği diyen de. En son psikiyatr bu yaşta tanı koyamayız özel eğitim almalı dedi. Şimdi birkaç gün içinde özel eğitime başlayacak cevap verir mi vermez mi eğitim bilmiyorum. Yıkık perişanım dik durmaya çalışıyorum ama çok zor

O parmak hareketi başını sağa sola sallama ve gulumsememe kızımda da vardı 2yasinda hepsi geçti.biz 18aylik otizm suphesiyle doktorla görüşmüştük.gozlem yaptı komut verdidi falan sonunda otizmi düşündüren birşey görmedim dedi.sizde doktorla görüşün isterseniz bu konuda ben çok düşünüyordum agladigim bile olmuştu yani.doktorla gorusunce çok rahatlamıştım.dedigim gibi 2yaş dönüm noktası oldu.

Çok teşekkür ederim

Bizde aynı durumdayız 6 aydan beri şüphe içerisindeyiz o kadar yere gittik ki hep bisey diyemiyorlar çünkü sonradan düzelen cocuklar olduğu için hiç kelimesi olmasaydı sıkıntı demisti bize cocuk nöroloji doktoru bi anne gariplik seviyorsa vardır biseyler benim gördüğümü hissettiğimi eşim göremiyor hissedemiyor ben bisey dediğimde de hemen sus ya diyip duruyor Allah yardımcımız olsun

Yaa insallah bizimde oyle oluro kadar dua ediyorum ki anlatamam o duyguyu sizde çok iyi bilirsiniz bize psikiyatri hiperaktivite dedi krese verin dedi ama daha 19 aylik çok ufak ,ama o parmak surekli o sekilde bu aralar çok üzülüyorum o yuzden

Evet riske atmayin ama olayiyla ayni fikirdw degilim cunku bizler de cok evhamli olmaya basladik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…