- 2 Aralık 2016
- 291
- 382
- Konu Sahibi ikimavisannesi
Bu bebisinizde kreşe gidince düzelir ama erkek çocukları genel olarak problemli birde böyle çocuklar bizim ömrümüzden ömür yiyior
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Erkek cocuklarda daha çok görülüyor yaaBende 42 yaşında dogurdum
Bende aynı şekilde düşüncelerden genç olsam belki daha kaldirirdim10 yas genç görünen ben şuan sagolsun yaşımı gösterir oldum. Bakimi vs dgl. Kafamdaki deli sorular beni çokertti
Bu bir süreç. Doktorlara guvememiz gerekiyor. Pedogoglar psiyatrler yanılmaz yok diyorlarsa yoktur. Ben kızımdada emindim otizm DİE ama cok şükür. Farklı çocuklar bunlar takıntılı vs olabilirBende aynı şekilde düşüncelerden genç olsam belki daha kaldirirdim
Belki de otizm değildir ama başka bir psikiyatriye de götürün içiniz rahat eder en azından.Bu süreçte tabi tv, telefon, tablet olmamalı ve bolca aktivite yapılmalı.Caninizi sıkmayın ,ciddi bir durum olmayabilir.Psikiyatri hiperaktivite olabileceğini söylemişti ama şuan bence otizme daha yakın geliyor bana
Sizi bunu düşündüren neydi mesela bende kimseye inanmıyorum var diyorumDoktor otizm yok dışarı yoktur. Benim kızımdan yok dolardı ben inatla var diyordum.
Benim oglumv16 aylık Bu sandıklarının bir kısmı var bizdedeMerhaba
Oglum 22 aylik daha öncede burada konular açmıştım fakat suphelerimiz hala devam ediyor, bu şekilde durumlar yaşayanlar nasil sonuçlarla karşılaştı merak ediyorum, Şuan aşağıda yazacağım belirtiler var,Komut alır Arada gözlerimize bakiyor fakat genelde bakmaktan kaciniyor bundan 3 ay öncesinde psikiyatri hiperaktivite olacağını söyledi ama ben başka bjsey var gibi düşünüyorum tecrübeli anneler cevap verirse sevinirim
Belirtiler syan bu şekilde
Göz teması kısıtlı
İsmine bakmama
Dilini ağzının içinde ve dudak kenarinda dolandırma
Parmaklarini birleştirme
Bas parmagini diğer parmaklarına surmek
Dişlerini gicirdatma
W oturuşu
Duyusal hassasiyet
Ara ara kulak kapama
Komut bazen aliyor bazen almıyor
Acıya az duyarlılık
Oyuncaklarla uzun süre oynamama
Soguk yerlere yatma
Göz dalmalari
Herseyi agzina sokma
Klozete oturmak asla istemiyor
Hic oturmak yok surekli hareket halinde
İnşallah otizm değilse bile mutlaka birşey var ama ne olduğunu düşüncesi beni çok yıpratıyor 3t asla hayatımızda olmadiBelki de otizm değildir ama başka bir psikiyatriye de götürün içiniz rahat eder en azından.Bu süreçte tabi tv, telefon, tablet olmamalı ve bolca aktivite yapılmalı.Caninizi sıkmayın ,ciddi bir durum olmayabilir.
Maşallah inşallah benim oglumdada yokturDoktor otizm yok dışarı yoktur. Benim kızımdan yok dolardı ben inatla var diyordum.
Daga önceki konularıma müsait olunca bakarsaniz çok öncülerinden yazıyordum burdaya belki benim gibi bu supheleri yaşayanlar vardır diyeSizi bunu düşündüren neydi mesela bende kimseye inanmıyorum var diyorum
Çok iyi yapmisiniz ben kendimi bitirdim neden böyle diye kelimelerinvar parmak ucu yürümüyor istediklerini gösteriyor, yerinde cümlede kuruyor ama hiç durdurak yok cocukta dilini çiğniyor, güzel goz temasi kurmuyor ,w oturuyor ve ismine neredeyse bakmiyor bu sebepten çok şüphelerim kendimi çok yıprattım sizin adınıza çok sevindim inşallah bizimde iyi şeylerle sonuçlarının,psikiyatri hiperaktivite dedi 2 yaşta kreş onerdiOğlum 3.5 yaşında. 2-2.5 yaş arası etraftan yakınlarımızdan uyarılar almaya başladım ben.
Konuşmuyor
W oturuşu
Parmak ucu yürüme
Ağızda yemek bekletme çiğnememe
Telefon tablet yok bu arada
İletişim kurmuyor seslenince bakmıyor
Aşırı hareketli.
Düşme çarpma dengesiz hareketler
Oyun gruplarına orman etkinliklerine falan götürüyordum. Orada bir eğitmen de uyardı beni. O zaman dikkate aldım.
Ben didikleyen bir insan değilim böyle şeyleri. Hani bir şey varsa doktor söyler internetten belirti okuyup da çocuğuma kondurmam. Doktoruna hareketli olduğunu konuşmadığını falan söylediğimde sallamamıştı.
Ailem uyarınca da ben sallamadım.
Bir eğitmen uyarısıyla Waldorf eğitim veren bir kreşe ve kreşin önerdiği merkezde ergoterapiye başladık.
Kreş psikoloğu bazı belirtiler var teşhis koyamam büyüdükçe ben sizi gerekirse psikiyatriye yönlendireceğim biraz daha gözlemleyeyim dedi.
Otizmi hiç anmadım kimse de anmadı ama o bazı belirtiler oydu maalesef.
Ergoterapiye 1 yıldır gidiyor şu an kreşe de aynı şekilde. 180 derece değişti oğlum.
2-3 ay içinde konuşma başladı parmak ucu yürüme bitti. Çiğnemeye başladı.
Şu an aşırı hareketli. Ergoterapist muhtemelen ileride dehb teşhisi konur diyor ama buna razıyım açıkçası. İlkokula başlayacağı yaşlarda paikiyatriye götüreceğim.
Şu an kreş psikoloğu da çok iyi görüyor.
Hafif dürtüsellik ve hiperaktivite gibi diyor o da.
Yazdıklarının hepsi vardı bizdedrSizi bunu düşündüren neydi mesela bende kimseye inanmıyorum var diyorum
Belki sizin çocuğunuzda dehb vardır.Onlarin belirtileri de benzer çünkü.Çok iyi yapmisiniz ben kendimi bitirdim neden böyle diye kelimelerinvar parmak ucu yürümüyor istediklerini gösteriyor, yerinde cümlede kuruyor ama hiç durdurak yok cocukta dilini çiğniyor, güzel goz temasi kurmuyor ,w oturuyor ve ismine neredeyse bakmiyor bu sebepten çok şüphelerim kendimi çok yıprattım sizin adınıza çok sevindim inşallah bizimde iyi şeylerle sonuçlarının,psikiyatri hiperaktivite dedi 2 yaşta kreş onerdi
Bende şuan Dehb den şüphe ediyorum gerçektenBelk
Belki sizin çocuğunuzda dehb vardır.Onlarin belirtileri de benzer çünkü.