İş yerindeki tutumunuz nasıl oluyor?

seaworld

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2017
72
57
3
34
İş yerinde sizden iyi elektrik alamadığını belli eden, açığınızı arayan, üstlerinizle sorun yaşamıyorsunuz diye sizin yalaka olduğunuzu, dedikodu yapmıyorsunuz diye sinsi olduğunuzu iddia eden iş arkadaşlarınıza karşı tutumunuz ne oluyor?

Kurumsal bir şirketteyim. Kendi ekibimden 2 kişiyle bu sorunları yaşıyorum, onlar ekibin kalanını da bana karşı dolduruyor, farkındayım. Kendi ekibimdeki bu iki kişi harici tüm ekiptekilerle çok iyi anlaşıyorum, etkinliklerin aranan ismiyim ama bu iki kişi yüzünden işte çoğu zaman geriliyorum. Bu kişilerden biriyle daha önceki iş yerimden tanışıyorum ve aramızda siyasi ve dini görüş farklılığı yüzünden beni dışladı hep ve şansıma arkamdan bizim ekibe katıldı ve burada da beni dışlamayı başardı. Diğer sorun yaşadığım arkadaş ben gelmeden önce o pozisyondaki tek kişiydi ve ben geldikten 1 ay sonra güzel ilerleme kaydettiğim için bir övgü aldım, o günden sonra bana hiç ısınamadı birkaç ay sonrasında bana itiraf etti benimle beraber başka pozisyonlara yeni başlayan insanlar olduğu için sadece beni övmesinden rahatsız olmuş, herkesi övmesini istermiş. O yüzden benim yalaka olduğumu iddia ediyor halbuki kendisi 3 günlük işi 1 haftada yapar ama ben 3 günlük işi mümkünse daha kısa sürede yapıyorum rahat edemiyorum, yöneticimiz beni o yüzden başarılı buluyor.

Ben size bir sürü kötü özelliğimi sayabilirim ama bunlardan biri dedikodu yapıp, sonra o kişinin yüzüne gülmek değil. Dedikodu yapılınca yanımda genelde dinlemiyorum, duymuyorum, mümkün değilse ortamdan uzaklaşıyorum. Bu anlattığım kişiler en az master mezunu insanlar ama öyle şeyler gördüm ki şirkette birkaç ay önce kanlı bıçaklı olanlar samimi, oturmuş diğerinin sosyal medya fotoğraflarıyla dalga geçiyorlar. Bu arada dalga geçilen kişi içlerinden biriyle arası bozulmadan önce kardeş gibiydi. İşte bunları midem almıyor, konuşmalara katılmıyorum diye bu iki kişi beni sinsi ilan etti. Onlar dedikodu yapıyor diye içi dışı birmiş öyle dediler.

Ben de kötü özelliğim olarak bu yaptıklarını sindiremedim ve iş harici muhattap olmamaya çalışıyorum. İnsanlara ilk iyi yaklaşıyorum ama böyle hareketlerini görünce soğuyorum ve bir daha eski samimiyetimi yakalayamıyorum. Bu sefer ben kötü oldum ve ekipteki diğerlerini de yanlarına çekmeye başladılar. Mesela o iki kişiden biri ekipten başkasını çağırıyor gel dedikodu vereceğim, gel kahve içelim benim gözüme baka baka ama beni çağırmıyor asla. Ben bizim ekip dışındakilerle çok samimiyim diye hiçbirini sevmezler, hep dalga geçerler, yanımda gördüklerinde üflerler yine mi geldi bu yanına diye. Hep onlar iyi, kalan herkes kötü. Ayrıca aralarında küfürlü ve birbirleriyle belden aşağı olacak şekilde konuşurlar ben hiç hoşlanmıyorum diye ben hiçbir şey bilmiyormuşum, bana acıyorlarmış öyle diyorlar.

Şu zamana kadar halimden memnundum ama acaba hata bende mi? Alttan mı almalıydım? Yavaş yavaş ekipteki diğerlerini yanlarına çektikleri için kendimi kötü hissediyorum ama onları da anlamıyorum. Birkaç ay önce o beni sevmeyen kişi hakkında atıp tutan biri mesela şu an yanından ayrılmıyor. Şu an benim üzerime oynayan o iki kişi de geçen sene çok ciddi kavga etmişti, şu an çok samimiler. Ne değişti bilmiyorum. Ben mi çok kinciyim bilmiyorum.

İş için de o ikisi beni engellemeye başladı, ayarlamalar yapıyorlar mesela ben sormadan söylemiyorlar ama yine de ben hiç çalışmıyormuşum gibi davranıyorlar. Benim yaptığım işler bir kerede oluyormuş tek sebebi benim şanslı olmammış aynı pozisyondaki arkadaşım öyle demişti.

En az 6 en fazla 10 ay kadar daha bu şirketteyim, o yüzden o iki kişi ve ekibimi önemsemeden devam mı etsem? Ekipten samimi olduklarım yavaş yavaş onların yanına kayınca kendimi kötü hissetmeye başladım, artık beni iş yeri çok yoruyor.
 
Zamanınızı doldurmaya bakın sürekli düşünmeyin bunları ne yaparlarsa yapsınlar
 
Başkaları yüzünden niye kendinizden ödün veresinizki duymazdan gelip işinizi yapın derim.Her yerde var böyleleri malesef mekan değişir ama farklı isimlerde insanlarla aynı sorunlar devam eder
 
Okuyunca içim sıkıldı inanın. Sizin samimi olduklariniz onlara yakinlastiysa çok da üzülmeyin, doğru yanlış bir şekilde anlaşılır nasılsa. Kimseyle de samimi olmayin
 
Yani arada iş yeri, ekip, şirket falan filan yazmasanız liseli sanacağım hepinizi. Cidden muhabbetler lise çağı.
Siz oraya çalışmaya gitmiyor musunuz? İşinizi yapın, etliye sütlüye bulaşmayın, sonra da evinize gidin yani. İş yerinde arkadaşlık kurmak zorunda değilsiniz. Bırakın kim kimle konuşuyorsa konuşsun, küsse küssün, kim sizi sinsi bulursa bulsun. Bu kadar takacak bir şey yok. İnanın içim şişti okurken.
 
İşvereninle sorunun yoksa diğer insanları umursamamanı öneririm. Sana bir şey söylendiğinde mesela, 'şanslısın bu yüzden hemen oluyor senin işler ' diyen birini kafaya takmak yerine; Allah'ın sevgili kuluyum demek ki diyerek patlat bir kahkaha. Ti'ye al onları görmezden gel. Seni planlara dahil etmemeleri halinde açıkça söyle, ben de burada çalışıyorum neden benim adım yok burada diye. Bu insanların moralini bozmasına ve performansını düşürmesine izin verme. İnadına işine daha sıkı sarıl. Belki başlarına yetkili olursun ve bir bakmışsın hepsi hasetten çatlamış yerde sürünüyorlar.
 

En kotusu de ben dahil hepimiz minimum master mezunuyuz. Ve sirket herkesin adini sıkca duydugu kurumsal bir sirket.
Ben dediginiz gibi yaptim baslarda ama bir sure sonra surekli ayni seyleri yasadigim icin kafama takmaya basladim.
 
Bu tip kişileri yok sayarım. Dünyanın en kötü cezası birini yok saymakmış. Katılıyorum. Ama bu kuzu kuzu dedikleri kötü şeyleri dinlememi gerektirmez. Sizin yüzünüze söyledikleri saçma şeylere de anında gülümseyerek, ipek gibi bir ses tonuyla, hakarete girmeden cevaplarını verir; zavallılıklarını kendilerine hissettiririm. Şu pamukla adam kesmek dedikleri tabir :)

Ayrıca diğerlerinin davranış değiştirmesi beni üzmez. Davranışlarımı asla diğer insanlara göre degerlendirmem. Hem dediğiniz gibi bir durumsa yakında o gördüğünüz eğlenceli sıcak tablolar soğuk bir tipiye döner. Ben sayamayacagim kadar o tip durumlar gördüm. Onun için takmam. Herşey eninde sonunda aslını belli eder( altın da tunç da )

Bu arada işimi de mükemmel yaparım. Bu tip durumlar içimdeki süper enerjiyi ortaya çıkarır. Çok ciddi bir başarı aldığımda dediğiniz gibi birinin hıçkıra hıçkıra ağladığına şahit oldum.

Son olarak tebessüm eder, ışık saçarım. Daima bakımlı ve hoş bir kadınım. Kendime özen gösteririm. Fiziken ve ruhen kendimi gelistiririm. Hobilerime zaman ayiririm, bunu da iş arkadaşlarımdan saklamam Siz hayattan zevk alın, ilerleyin; o tip kisiliksizlere en güzel cevap bu bence. Bir de iş konusunda devamlı yenilmeye alissinlar. Malum satranç tahtasında bir tane şah var, o da siz olun. ( benim hayat oyunumda benim )
 
Ben iş haricinde hiç konuşmuyorum kendisiyle, en yakın arkadaşımla ayni odadalar ona rağmen odasına gitmiyorum sayılır. Biz birşey yaparken oda geldiyse usulca oradan uzaklasiyorum vb. Vb. Ama kendisini kimse sevmediği için benim siyrilmam kolay oluyor tabi.
 
Takmıyorum ben takmadikca daha fazla dedikodumu yapıyorlar. Hic onların seviyesine inemem kendimi kabullendirmek zorunda değilim sonucta işyeri orası herkes birbirine saygi duymak zorunda ama sevmek zorunda değil...
 
iş yerinde konuşmam pek.
başka yalakalara yalaka oldukları için iş verirler onlarda kendini nimetten sanır.hiç de umrumda değil.
hepimiz aynı pozisyondayız kimse patronluk taslayıp emir veremez.
iş harici pek muhatap olmamaya çalışırım. yeterince öğrendim hepsini
normal insan pzvnkle geçinemiyor. pzvnğin dilinden kendisi gibi olan anlıyor.
bir çok sorunlu çalışan kendini oranın olmazsa olmazı göstermeye çalışmak için dışarda suratına bakmadığı iş arkadaşları ile laylaylom muhabbet açıyor. dışardanda ortamı yada bunları samimi sanıyorlar.
iş yerinde çok kendini kendi servisine anlatmak senin ayağını kaydırmaları için sanş vermek demek.
kendi aralarında da kendileri için ve hepsi için size dahi böyle şikayette bulunanın arkanızdan demesi de mümkün,"dışarda görsem bu X 'in yüzüne bakmam işte iş için napacaksın" derler.
 


Başka ekiptekilerle arkadaş olmayı deneseniz, benim de ekipte iş dışında konuşmadığım 2-3 kişi vardı. Ekibin geneliyle iyiydim ama sohbet muhabbetleri beni sıkıyordu, başka ekipten arkadaşlar edindim. Sonra bu arkadaşların kimisi evlendi, kimisi ayrıldı tek kaldım. Yaklaşık 8 ay filan. Sadece işimi yaptım. Yemeğimi tek yedim filan. bunlar beni mutsuz etmeyen şeyler. Anlaşamadığım arkadaşlarla aynı odada dahi bulundum. Yeri geldi lafımı esirgemedim söyledim, ama ötesi yok muhatap olmadım. Beni kıskanan çok insan olduğunu bildiğimden ve insanlara gereğinden fazla değer vermeyip huzurumu mutluluğumu insanlara bağlamadığımdan hiç rahatsız olmadım.Nitekim ekip dağıldı. anlaşamadığım 2 kişi başka ekibe geçti, bazıları istifa etti ben lokasyon değiştirdim. Müdürlüğüm ekibim başka yerde ben başka yere geldim. Kendimi bilip işimi iyi yaptığımdan yöneticilerimin gözüne daha da girdim.Yeni yerde de illa takılayım beraber kanka olayım diye triplere girip insan aramadım. ama bir sürü insanla muhabbetim var, yeri geliyor beraber yiyoruz beraber kahve içiyoruz filan. Yok saymak en güzel yöntem. gücünün farkına var. insanlar seni kıskanıyor. Kıskanmaya da devam etsinler sallaaa. Hayat 3. sınıf insanları takamayacak kadar kısa. take it easy!
 
off sen kendine güvenmiyor musun?Nedir bu stresin!Birak ne düşünürlerse düşünsünler, ne söylerlerse söylesinler sanane.Gül geç.Sen kendinden eminsen tavırlarından, duruşundan belli olur zaten.
 
Bizim müdür adam kayırdığı için kimseyle konuşmuyorum. Gerçi ne konuşabilirim ki muhabbet edecek ortak bir konumuz bile yok diğer arkadaşlarla.
 
ne gerek var işinizi düzgün yapın yeter paranızı kim veriyo onlarmı hayır e o zaman bi tane benim vardi psikolojik baskı yapmaya çalışıyordu patron dan hiç azar yemedim işimi hep sorunsuz yaparım diğerlerine kızar e onlarda tam yapsın işini dimi ama sonra duydum ne ispiyonculuğum kalmış ne başkası umrumda değil ben işimi yaparım bazen olur kimseyle tek kelime konuşmadığım olur iş yerinde ben ekmeğime bakarım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…