Ahlâksız iş arkadaşları

Lafı evirip çevirip bel altı vurma çabanızı hepimiz görüyoruz ama yemiyoruz bunları inanın. Siz de gayet farkındasınız bu konuda bu ihtimalleri konuşmanın dedikodu ya da bayağılık olmadığının, neden etik olmadığından bahsediyorum sadece. Dürüstlük konusuna itiraz edemeyince buradan gireyim bari diyorsunuz. Bir çocuğun babasını bilmesi en doğal, insani hakkıdır. Bir kadının böyle bir ilişki ağı varsa korunmaya özen göstermeli. Fütursuzca olan şey benim bu konuda yaptığım yorum değil, üyenin birçok kişiyle aynı anda korunmadan sevişip hamile kalmayı göze alması. Çünkü olay kendi bedeni olmaktan çıkıyor artık. Bilal’e anlatır gibi anlatıyorum ama umarım bu sefer olmuştur.
korunma konusunda dikkatli olunması gerektiği doğru, fakat bu, yalnızca o kişinin sorumluluğu ve başkalarının ona yönelik ahlaki ders verme hakkı yokt
Sizin anlamadiginiz şey de o bebek topluma mal olmuyor .kendiniz herkesin herkesten sorumlu olduğu bir kabilede yaşıyor sanabilirsiniz ama biz medeni bir ülkede yaşıyoruz
gayet net olmaya çalışıyorum ama karşımda çok değişik bir kitle var anlamamakta israrci kendi doğrularınında kararlı
Bu arada Bilal’i anlatır gibi esprisini yapabiliyorsun ama o kitleden bir farkın yok onu göremiyorsun işte o yüzden medeni görünümlü sığ dedim

Keşke buraya yazmadan önce ilk siz sorsaymışsınız söylediklerimin neredeyse aynısını yazdı:
-
Medeni ve uygar biri;

saygılı, hoşgörülü, empati kurabilen, farklılıklara tahammül edebilen, haklarını ararken başkalarının haklarını çiğnemeyen kişidir.

Nezaketi zayıflık değil, olgunluk olarak görür.

Diğer konulara gelecek olursak ben Üyenin her konusunu okuyup takip etmiyorum burada gördüğüm kadar değerlendiriyorum onlara bir yorumum yok zaten
Ama şunu anlamadım toplum huzuruna nasıl bozmuş mesela?
Sizin söylediğinize göre Ferhans hiç medeni değil demekki.

Zira kendisi herkese karışır ve yerden yere vurur. Bunun sebebini de çooookk eski konularını okuyanlar bilir. Kendisi nezaketi her zaman zayıflık olarak görür.

“Toplum huzurunu nasıl bozduğunu ve size göre medeni olan halini de cevaplamış oldum yukarıdaki paragrafta.”

Lafı evirip çevirip bel altı vurma çabanızı hepimiz görüyoruz ama yemiyoruz bunları inanın. Siz de gayet farkındasınız bu konuda bu ihtimalleri konuşmanın dedikodu ya da bayağılık olmadığının, neden etik olmadığından bahsediyorum sadece. Dürüstlük konusuna itiraz edemeyince buradan gireyim bari diyorsunuz. Bir çocuğun babasını bilmesi en doğal, insani hakkıdır. Bir kadının böyle bir ilişki ağı varsa korunmaya özen göstermeli. Fütursuzca olan şey benim bu konuda yaptığım yorum değil, üyenin birçok kişiyle aynı anda korunmadan sevişip hamile kalmayı göze alması. Çünkü olay kendi bedeni olmaktan çıkıyor artık. Bilal’e anlatır gibi anlatıyorum ama umarım bu sefer olmuştur.
Soybağının öneminin farkında değiller sanırım. Bence daha fazla kendinizi yormayınız efendim.

Niye ya ben inanırım valla. Konu sahibini tenzih ederim de,çalıştığım tekstil fabrikasında yük asansöründe ilişkiye girenleri gördüğümden beri herkesin her dediğine inanıyorum şahsen
Çizdiği profil: Muhafazakar baskıcı ailede büyüyüp ekonomik özgürlük kazanınca bütün bastırılmışlığının acısını çıkarmaya çalışan, bu yüzden de bocalayan bir kadın.
Eski konularını biliyorum. Buraya kadar bir çelişki yok. Böyle çok kadın var ülkemizde. Özgür hayat yaşadığını zannedip aslında erkeğin çektiği yöne gittiğinin farkında bile olmayan.
Güzelliği mini etekle, özgürlüğü sınırsız cinsel hayatla bağdaştıran. İçten içe arzuladığı hayatın ne olduğunu bile bilmeyen.
Ama hastanede seksmiş, günde 3 erkekmiş bunları dalgasına yazdığını düşünüyorum. Bakire bile olabilir.

Ozaman gruba yazmicak kendi hayatini kendi içinde yasicak eğer buraya yazıp yorum bekliyorsa kusura bakma bizimde yorum hakkımız var.
Şu anda açtığı konuyla önceki paylaşımlarının bağlantısı var mı sizce ? Konusuna ve sorusuna yanıt vermek çok mu zor ?

Çizdiği profil: Muhafazakar baskıcı ailede büyüyüp ekonomik özgürlük kazanınca bütün bastırılmışlığının acısını çıkarmaya çalışan, bu yüzden de bocalayan bir kadın.
Eski konularını biliyorum. Buraya kadar bir çelişki yok. Böyle çok kadın var ülkemizde. Özgür hayat yaşadığını zannedip aslında erkeğin çektiği yöne gittiğinin farkında bile olmayan.
Güzelliği mini etekle, özgürlüğü sınırsız cinsel hayatla bağdaştıran. İçten içe arzuladığı hayatın ne olduğunu bile bilmeyen.
Ama hastanede seksmiş, günde 3 erkekmiş bunları dalgasına yazdığını düşünüyorum. Bakire bile olabilir.
Ay ne bileyim ya.
Neye çüş oha dediysem hepsinin gerçek çıkması şokunu çok yaşadım o yüzden belki de inanıyorumdur 🤷🏻‍♀️🙂

Ciddiye alıp uzun uzun cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Aslında bir meslek sahibi bir başkasını kıskanıyorsa çözüm basit üniversite sınavına girip kazanacak, sonra da okuyacak.
Dediğiniz ayrıntıları bilmiyoruz tabi ki biz konu sahibinin yazdığı kadarına hakimiz ama bu kıskançlık da ortada olan yanlış durumu hafifletmemeli bence.
Yoksa toplumda yolunda gitmeyen her şey için bu şekilde bir bahane bulunur.
Iste yanlış bir durum olsa bence peşine düşerdi yönetim. Ben kendi çalıştığım hastanelerde hep giriş çıkış saati konusunda dikkat edildiğini gördüm belki de ondan ciddiye almadım soru sahibini. Ben işe geç kalsam bunun mutlaka yaptırımı olur bana tutanak olarak 3 tutanak sonra da kinama vs ceza olur. Üstelik şikayet de var yani şikayet edildiğinde tek tek inceleniyor kart basış saatleri, kart basmıyorsan bunun da yaptırımı var. Bizim hastanede kart basmayanın bilgisayar sistemi açılmaz mesela basmak zorundasın. Ben sanmıyorum herhangi bir hastanede insanlar istediği gibi girip çıksın. Başka kurum olsa neyse de sağlık cidden devlette de rahat değil birçok açıdan ama dediğim gibi 15 dakika kuralına uyulduğu görülürse kimse ceza almaz.

Iste yanlış bir durum olsa bence peşine düşerdi yönetim. Ben kendi çalıştığım hastanelerde hep giriş çıkış saati konusunda dikkat edildiğini gördüm belki de ondan ciddiye almadım soru sahibini. Ben işe geç kalsam bunun mutlaka yaptırımı olur bana tutanak olarak 3 tutanak sonra da kinama vs ceza olur. Üstelik şikayet de var yani şikayet edildiğinde tek tek inceleniyor kart basış saatleri, kart basmıyorsan bunun da yaptırımı var. Bizim hastanede kart basmayanın bilgisayar sistemi açılmaz mesela basmak zorundasın. Ben sanmıyorum herhangi bir hastanede insanlar istediği gibi girip çıksın. Başka kurum olsa neyse de sağlık cidden devlette de rahat değil birçok açıdan ama dediğim gibi 15 dakika kuralına uyulduğu görülürse kimse ceza almaz.
Acaba geç kalan kendisi olabilirmi

korunma konusunda dikkatli olunması gerektiği doğru, fakat bu, yalnızca o kişinin sorumluluğu ve başkalarının ona yönelik ahlaki ders verme hakkı yokt
Sizin anlamadiginiz şey de o bebek topluma mal olmuyor .kendiniz herkesin herkesten sorumlu olduğu bir kabilede yaşıyor sanabilirsiniz ama biz medeni bir ülkede yaşıyoruz
gayet net olmaya çalışıyorum ama karşımda çok değişik bir kitle var anlamamakta israrci kendi doğrularınında kararlı
Bu arada Bilal’i anlatır gibi esprisini yapabiliyorsun ama o kitleden bir farkın yok onu göremiyorsun işte o yüzden medeni görünümlü sığ dedim
Üyenin burada anlattığı şeylere yalnız benim değil, herkesin yorum yapma hakkı var. Bu konuyu da önüne getiren ben değilim zaten. Duyarınızı görünce “yok artık” dediğim için kayıtsız kalamadım. Yoksa konuşmazdım bile. Kabile falan, yine olmadı. Burada gerçekten sayısından dolayı kınayanlar var. İlla edecekseniz onlara edin bu hakaretlerinizi. Size gayet makul şekilde, ilkokul öğrencisinin anlayabileceği düzeyde, üyenin bu durumunun olumsuz sonuçlarını, neden etik sayılmayacağını anlatıyorum ama anlamamakta ısrarcısınız. Davranışlarımızı ve beraberinde getireceği sonuçları tartıp öyle yaşamalıyız. Primat değiliz, milyon yıl önce yaşamıyoruz. Modern insan budur.

Back
X