İş yerindeki entrikalar ve yaşadığım psikolojik çöküntü

En başında babanızın teklifi ve onayıyla "işi öğrenmek için" bedava çalışmayı kabul eden sizsiniz. Bu sürede yaptığınız benzin masrafını neden hesaplıyorsunuz ki bedava çalışmayı kabul etmişken?
Ayrıca babanızın kararlarına fazla riayet ediyorsunuz, "sen yeter ki işi öğren ben harçlık veririm" nasıl yanlış bir kafadır?
Eğer diploması varsa hangi meslekte olursa olsun hiçbir üniversite mezunu bedava çalışmak iş öğrenmek için bile.
Yeni mezunların kaderi budu zaten, kimse işi bilmez. Son derece normaldir bu, herkesin yaşadığı bir şeydir.
Piyasada "yeni mezun maaşı" kavramı vardır, hiç mi duymadınız?
Bir işe girmeden zaten o işi öğrenemezsiniz ki? Bunun için herkes yeni mezun maaşına talim eder, az maaş karşılığında birkaç ay çalışıp iş öğrenir.
Babanız da siz de hiç mi haberdar değilsiniz tüm bunlardan da bedava çalışmaya atladınız direkt?
Kapı gibi diplomanız varsa, neden herkes gibi iş ilanlarına başvurup iş aramadınız? Barolarda veya her neresiyse, hiç mi yeni mezun avukat çalışmıyor, bütün o yeni mezun avukat ne yapıyor?

Dünyadan bihabermiş gibi saçmalamışsınız. Diğer konulara değinmiyorum bile. Bir an önce o işten ayrılıp normal yollara dönün.

Düpedüz afedersiniz ama "salak"! yerine koyup sizin üzerinizden işini devam ettirme derdine adam, şu devirde millet birbirine 5 lira borç vermeye çekiniyor sizin üzerinize büro açtırmak da nedir, o işten olabildiğince hızlı şekilde ayrılmaniz lazım.

sülalecek hukukçuyuz bu yaşıma kadar hiç hobi olarak birden fazla büro açan avukat duymadım. ne işi varsa varmış işte bürosu, orada görsün, enden senin üzerine bir büro daha açılıyor? alacağımı alamadım deyip ödediği bütün vergi borçlarına sen mükellef olacaksın, olur mu öyle salakça şey? senin zaten o kadar riski gözün yiyorsa kendi büronu aç.

yahu o adama büro açacağına git kendine aç büroyu
ayrıl ordan yaaa
staj yaparken bile geçimini sağlayacak kadar çok az olsa bile para alıyor insanlar
ayrıl durma

Ben de sizinle aynı sektördeyim. Avukatız diye kölelik yapmak zorunda değiliz, zaten yoğun diye teskin etmeyin kendinizi. 4A kapsamında çalışsanız istediğiniz an çeker gidersiniz. Bu işlere karışırsanız bağımlı kalırsınız. Yasal yükümlülükleri de çok kapsamlı. Sakin sakin bulaşmayın. Siz olsanız yeni çalışmaya başlayan elemanını üstüne işyeri açar miydiniz? Patronunuz saçmalıyor.

Yol yemeği nasıl karşılamıyorlar?Benim çalıştığım ofislerde ofis içi harcamaları, adliyeye vs gitmelerde kullandığım araçların masraflarını ofis öderdi artı olarak yemek de onlardan. Maaş konusuna değinemeyeceğim bile bedavaya çalışmak da ne demek?

Hiçbir baba, ne kadar zengin olursa olsun, kızının bedavaya çalışmasına razı olmaz, olmamalı. Kusura bakmayın, ama kendinizi enayi yerine koydurtmuşsunuz hem de bile isteye, babanızdan onaylı.

Patron bulmuş bedavaya çalışan, altında arabası her gün otoparklarda gezen, adliyedeki masrafları bile ödeyen birini, bir daha para vermeye yanaşır mı sanıyorsunuz?
Bedavaya çalışmak yine bir nebze başka, ama adamın masrafını karşılamak iyice başka. Adliyede masraf çıktıysa, dönüşte tek tek adama rapor verip masrafı geri istemezseniz siz, adamın canına minnet, niye umrunda olsun?

Adam uyanık, tilki, ama siz izin verdiğiniz için sizi bu kadar kullanabilmiş.
Size abla tavsiyesi, insanlara kendinizi kullandırtmayın, fazla gururlu olmayın, ihtiyacınız olmasa bile, on liranızın bile hakkını arayın.

öncelikle o kadar güzel açıklamışsınız ki tebrik ediyorum ayrıca kendi adıma teşekkür ederim. Bazı konular ne kadar okunsa da anlaşılmıyor.

Sakın ama sakın kabul etmeyin.. zaten avukatsınız tecrübede iyi kötü kazanmışsınız.. başka yerlere iş başvurusu yapın eğer kendi büronuzu açmak istemiyorsanız.. ayrıca bu zmna kadar maaş vermese bile yemek masrafları yol masrafları karşılanmalıydı.. önünüze daha güzel kapılar açılır inş.. hemen bugün çıkın ordan..

Canım teorik olarak hukuktan anlamam..Avukatlık büro filan bilmem ama tek bildiğim senin meselenle ilgili..Akrabadan tanıdıktan uzak duracaksın..akrabayla ye iç ama iş yapma uzak dur.akraban değil ama tanidiginizya.Bu bile dezavantaj.dost kazığı atilmadan kac

Sakın ha! Öyle babanın arkadaşı, bilmem kimin amca oğlu diye gidip çalışırsanız "Tanıdık yav" ayağına söğüşlerler. Cem Yılmaz'ın "Bize de mi menü?" hesabı.

"Bizden de mi para?"

Aman sakın. Durduğunuz kabahat. Kendi işinizi kendiniz bulun, yeni mezun, bilgisiz tecrübesiz halimle 2 iş değiştirdim ben siz mi yapamayacaksınız? Hakkınızı savunun, kendinizi kesinlikle kullandırtmayın, babanızın oğlu olsa dahi yapmayın. Kimse kimseyi hayrına çalıştırmaz, siz de kimseye hayrına çalışmayın.

Bu arada psikolojik olarak cokmen daha çok toy olmandan bence hayatı tanıdıkça cokmemeyi ogreniceksin.anladigim kadarıyla oldukça hassas bir yapidasin.ailenin ve özellikle babanın senin arkanda olması çok güzel bu konuda oldukça kismetlisin.hicbirsey senin sagligindan daha değerli değil.psikolojik olarak çökme Toparlan.

1. Sizin meslektasiniz olarak durumunuza benzeyen yasadiklarim var. Hata ulkemde avukat izni almak uzere 2 yil zorunlu ve genelde ucretsiz ya da cok az miktarli ucretle (yol parasi) staj zorunlugumuz var. Her neyse yazdiklarinizi okudum ve patronunuzun size sunudugu oneri sizin icin faydali gelmedi bana. Meger o kadar cok seyler (sigorta, vergi, ofis mastraflari) uzerize alacaksiniz kendi buronuz acin. Bir de anlayanmadigim sey size gelen musterileri o mu gonderecek ve kazandiginiz parayi patronununzla mi paylasacaksiniz? Oyleyse yine zarar goren siz olursunuz. O adaimin adina calismak yerine kendi adiniza calisin. Zamanla isim kazanacaksin, musterileri niz cogalacak vs. Cunku bence bu durumda siz bircok seyden vazgeciyorsunuz baska birisinin kazanmasi icin. Patronunuzla konusun harcadiginiz mastraflari isteyin ve masinizi isteyin. Kendi haklarinizi savunun. Sonucta o avukat ama siz de avukatsiniz. Babanizin arkadasi olabilir ve bundan cekinmeden acik konusmaniz lazim, cunku yaptigi seyleri Ne meslektasa yapilir Ne de arkadasinin cocuguna yapilir. Yani HIC kimse boyle bir sey hak etmiyore. Size basarlilar dilerim.

Sakın sakın bu işe girme bu adamlar senin üzerine iş çevirmek istiyor.Sahip olmadığın şeye kağıt üzerinde imza atarsan ve vergilerini ödemezlerse hapsi boylayabilirsin de .Bu adamlar uyanık ama sen de avukatsın biraz uyanık ol

Bi avukat olarak aldığınız sorumluluğun ciddiyetinin farkındasınızdır muhakkak.. Yani ödemezlerse şöyle olur böyle olur dememize gerek yoktur herhalde siz daha iyi bilirsiniz..

Benim anladığım şey şu ki, kendinizden o kadar cok ödün vermişsiniz ki, yüzü bulan astarını istemekten cekinmiyor..

Bir de diğer iki avukat üzerine kayıt olduğundan kesin emin misiniz ? Belki de onlar bunu kabul etmedikleri için sizi ikna etmeye çalışıyorlar..

Emeğin hakkını verecek olan adam en azından yol yemek masrafını karşılardı.. Bunu bile cok gören biri için asla böyle bir fedakarlık yapmam..

Bu patronları anlamak mümkün değil. Davalarda atik ol, uyanık ol, müşteriye karşı şirketin haklarını koru isterler. Ama gel gelelim onun karşısında da aptalca ol, seni kolayca kandırsin isterler. Çok komik kafalar bunlar.

Neyse tatlım, adam uyanık seni kandırmaktan ziyade suistimal etmeye çalışıyor. İşin enteresanı bunu kolayca yapabileceğini düşünmüş sebebi zaten hali hazırda senin emeğine hiç para ödemiyor. Bizim de stajyerleeimiz olurdu biz re iş öğrenecek diye para vermeden çalıştırırken kimse 3 aydan fazla çalışmadı. Benim patronlardan biri de böyle esnaf kafasındaydı. Beğendiği stajyeri böyle oylamaya çalışırdı. Kimse de aptalca değil netice de iyi olan kendinin farkında oluyor zaten. Kabul etmeyince maaş teklifi gelirdi hemen arkasından.

Benim anlamadığım bu adam size böyle taleple geldiğinde siz eee maaş ne olacak diye sormadınız mi? Defalarca bu yeni büro işi konuşulmuş siz de benim gelirim ne olacak diye sormadınız mi?

Beni asan konular da var ama tum yazidan cikardigim.Ucret de alamiyorsun.Yetmistir o kadar tecrube.Artik ayrilma zamanin gelmis geciyor.Patronun maksadi sanki biraz somurme gibi anladigim.Baska bir is bulursun ustelik ucretsiz de calismazsin.Neden adliyeye girmiyorsun?En cok orda tecrube kazanirsin.

Çok tanıdık geldi büro. Hakkında açılan ağır ceza davalarından dolayı patladı ama sonunda her şey. Ben asla böyle bir şeye girmem, zamanında bana da teklif edildi hiç düşünmedim bile. Açtım büromu CMK ile başladım sonra çevre çevreyi getirdi. Hukuken sen sorumlu olacaksın, el elin eşeğini türkü çağırarak ararmış. Ayrıl oradan böyle mahalle esnaflığı gibi avukatlık yapan hukuk bürolarından hiç hoşlanmam. Profesyonel bir büro ara, çalışanı çok olsun. Maaş hesabınız olsun, masraflar hesabınıza yatsın ordan çek. Kimseden sürekli para istemeni gerektirecek bir yer olmasın yani. Kurum gibi çalışmalılar, disiplinli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…