arkadaşlar bu konuda hepiniz beni suçladınız, diğer arkadaş haklı dediniz. Ben de büyük bir hata yaptığımın farkındayım zaten. Her ne kadar diğer arkadaşı kötü duruma düşürmek için yapmadım desem de buna da inanmadınız. Neticede ben kendimden eminim. Asla diğer arkadaşa yönelik bir şey değildi. Eğer öyle olsaydı zaten kullandığım sahte hesap ismi olarak o arkadaşın ismini kullanırdım ve sonra da yaptığımı itiraf etmezdim. Hiçbir suç hakaret vs içermediği için yasal olarak da bulunması imkansızdı. Ama başından beri söylüyorum ben bunların olacağını hiç tahmin bile etmedim. Artık o kadar kötü bir durumdayım ki çalışmaya ihtiyacım olduğu halde istifa etmek istiyorum. Gerçekten bu psikolojiyle devam etmek istemiyorum artık.
Bugün en son olan şeyi de anlatmak istiyorum. Arkadaşlardan biri geçen gün dilek bilekliği getireyim hepimiz bağlarız bileklerimize demişti. Bugün getirmiş, uzun bir ip şeklinde. Herkese kesip bir parça vermiş bileklerine bağlamaları için. Ben sonradan gittim hiçbir şey söylemedi. Ama ben hariç herkesin kolunda var. Normalde diğer olay olmasa aaa bana yok mu falan derdim ama şimdi bir şey demek istemedim. Bir ara telefonla konuşmak için çıktım. Geldiğimde başka bir arkadaş gelmişti. Ve bu bilekliği getiren arkadaş ona da bileklikten bağlıyordu. Neyse dedim belki o arkadaş kendisi demiştir herkeste var nerden buldunuz vs. O şekilde ona da vermiştir dedim. Kişisel algılamamaya çalıştım.
Bu bilekliği getiren arkadaşın bugün doğum günü. Kendisine sürpriz yapıldı pasta falan kesildi. Ben de kurumdan çıkacağım ama o sırada pasta gelince ayıp olmasın diye çıkmadım kutlayıp öyle çıkarım dedim bekledim. Sonra mumları üfledi arkadaş. benim zan altında kalmasına sebep olduğum arkadaş hemen dedi ki, durun şimdi en önemli ana geldik. Herkes bileklerini uzatsın fotoğraf çekmemiz lazım dedi. Hepsi bileklerini uzattı ve bileklikle fotoğraf çekildiler falan. Normalde ben bu duruma belki dahil olmak istemezdim yani ne alaka bileklikle foto falan çocuk muyuz derdim belki içimden. Ama o an kendimi o kadar kötü hissettim ki. Çocukça belki ama gerçekten iliklerime kadar hissettim dışlanmayı. Ve gerçekten bunu kasıtlı olarak yaptığına eminim artık. Bana kendimi yalnız ve kötü hissettirmek için elinden geleni yapıyor. Siz her ne kadar haklı deseniz de ben bu kadarını haklı bulmuyorum artık. Evet benim yaptığımdan zaten emin ki benimle iletişimi kesmiş, tüm herkese de bunu söylemiş ki hep birlikte bana cephe almışlar. Daha neyin açıklamasını yapayım ki? Sadece kendimi çok kötü hissediyorum ve kurumdan ayrılmak istiyorum. Mumları üfleyince arkadaşı tebrik edip çıktım hemen durmadım orda.
Sorun şu ki biz aynı branştan iki öğretmendik. Birinci dönem çocuğum var diye bana az ders verdiklerini söylemişlerdi. İkinci dönem diğer arkadaşım kurumdan ayrılınca tüm dersleri bana kaldı. Öğrenciler dönem ortası öğretmenleri gittiği için sorun ettiler. Şimdi ben de istifa edersem iyice kötü bir duruma düşeceğim. Dersler azken çalıştın ama şimdi dersler arttı diye bırakıyorsun diyebilirler. Ki zaten 3 ay kaldı ben de yarım bırakmak istemem ama Böyle de devam edemiyorum. Kendimi çok kötü hissediyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bu saatten sonra gidip o arkadaşla konuşmayacağım çünkü bu süreçte gerçekten kendisinin de iyi niyetli olmadığını gördüm. Her ne kadar ben yanlış yapmış olsam da bu onun yaptıklarını da haklı çıkarmıyor. İletişimi kesersin ya da benim kötü olduğumu düşünüyorsan arkadaşlarını arka planda uyarırsın tamam ama aleni bir şekilde bana kendimi kötü hissettirmeye hakkı yok. Çünkü o kötü duruma düşmedi. Kurum onun yapmadığını biliyor. Diğer arkadaşlara da zaten benim yaptığımı kendisi söylemiştir. E daha ne o zaman? Bana kendisi oranın sahibiymiş, herkes bir aradaymış da ben istenmiyormuşum gibi hissettirmeye çalışıyor buna gerek var mıydı gerçekten?
Lütfen bana bu durumu nasıl yönetebileceğimi söyler misiniz? Bu dışlanma anlarında nasıl davranacağımı bilsem gersini artık takmayıp dönemi bitirmeye çalışacağım. Ya da istifa mı etmeliyim? Olay ilk olduğunda yöneticiye bunu söylemiştim ama kabul etmemişti. Şimdi tekrar gidip konuşsam mı istifa konusunu? Bunu yapmak istemiyorum ama böyle de çok zor durumdayım.