İş Yerinde Dışlanmak

Merhabalar herkese
Daha önce iş yerimde yaptığım bir hatayla ilgili konu açmıştım. Benim yaptığım bir hatayı yönetici ve kurum sahibi başka bir arkadaş yaptı sanıp kendisine sormuşlar. O arkadaş zan altında kalınca ben yöneticiye gidip durumu anlattım. Yani işyerim bunu benim yaptığımı biliyor ve biz kendi aramızda bu sorunu çözdük. Anlayışla karşılayıp konuyu kapattılar. Daha sonra yönetici bana diğer arkadaşla da görüşüp konuyu kapattıklarını söyledi. Senin o arkadaşla bir şey konuşmana gerek yok konu uzamasın dedi.

Bu sürede o arkadaş herkese tek tek soruyor sen mi yaptın diye? Israrla kimin yaptığını öğrenmeye çalışıyor. Açıkçası ben kendisine bir açıklama yapma gereği de duymazdım çünkü bu iş yeriyle benim aramda olan bir şeydi ve ben gereken kişiye zaten açıklamamı yaptım. Üstelik kurum da artık konuyu kapatın dedi gidip bir açıklama yapamam bu saatten sonra ama diğer arkadaş ısrarla bunu yapan kişi benden helallik almalı falan diyor.

Herkese sorduğu gibi bana da sordu sen mi yaptın diye ben de yapmadım diyemedim haliyle. Ama yaptım da demedim geçiştiren bir mesaj yazdım. Üzülme vs şeklinde. Muhtemelen artık ben olduğumu düşünüyor ve bana karşı diğer arkadaşlarla cephe almaya çalışıyor. O günden beri benimle konuşmuyor selam verdiğimde cevap vermedi mesela. Sonrasında benim yanımda sürekli plan yapıyor ve diğer arkadaşları dahil ediyor. Akşama sen, sen, sen gelin şuraya gidelim şöyle yapalım. Ve sürekli bağırarak yapıyor bunu. Muhtemelen onlara da benden şüphe ettiğini söylemiş ve içlerinden bir iki tanesi de bana karşı tavırlı.

Ben genelde mesafeli bi insanım ve insanlarla samimi olmak için ekstra çabaya giren biri değilim. Genelde arkadaşlıklarım kendiliğinden gelişir. Buraya da sonradan dahil oldum ve burada da zamanla güzel bir sohbet ortamım oluşmuştu. İş dışında aman aman kimseyle samimiyetim yoktu ama hiç değilse çalışma ortamımda güzel vakit geçiriyordum işe gitmek için can atıyordum. tabi o zamanlar da yine bu arkadaşla bir tık soğuktuk. Yani pek hoşlanmıyordum ve ondan da aynı elektriği alıyordum. Selamlaşıyorduk ama dılardan farkedilecek bir gerginlik vs yoktu aramızda.

Doldurduğu kişiler onun çok samimi olduğu ama benim de iletişimim olan kişilerdi. Haliyle bir taraf seçtiler. Diğer bir grup daha var onlar muhtemelen şu an kasıtlı olarak bana bir tavır alındığının farkında değiller ama bu arkadaş onları da planlara dahil ederek beni dışarıda bırakıyor. Çok canım sıkılıyor bu duruma. Yani planlara dahil olamamak falan değil de aynı ortamda bunlar yapılırken nasıl tepki vereceğimi nereye bakacağımı bilemiyorum. Ortam değiştirme şansım da yok iş yeri sonuçta.

Sizce böyle anlarda nasıl davranmalıyım. Dışlandığım anlarda ne yapacağım? Yanımda akşam için plan yapıyorlar mesela. Gülüp muhabbet ediyorlar şunu yeriz buraya gideriz diyorlar ben ne tepki vereceğimi bilemiyorum somurtsam kıskandı gibi olurum. Muhabbete dahil olamam zaten beni dahil etmemişler. Siz olsanız nasıl davranırdınız?
İlkokul sınıf muhabbeti gibi çoluk çocuk işler
Boşver,çok rahatsızsan ayrıl işten

Bir de hala uzatması “art niyetli” geliyor diyorsunuz.
Ben sizi art niyetli buldum açıkçası.

Olayı yaşayan ben olduğum ve art niyetli olmadığım için uzatması bana yanlış geliyor. Ortamdaki herkes de öğrendi Kendisinin yapmadığını. Toplantı yapıldı ve bundan sonra bir eleştiri olduğunda bize gelebilirsiniz denildi. Kişinin bulunduğu da söylendi orada.

Olayı yaşayan ben olduğum ve art niyetli olmadığım için uzatması bana yanlış geliyor. Ortamdaki herkes de öğrendi Kendisinin yapmadığını. Toplantı yapıldı ve bundan sonra bir eleştiri olduğunda bize gelebilirsiniz denildi. Kişinin bulunduğu da söylendi orada.
Sizin anlamadığınız su ; tamam iş yeriniz ne kadar kapattık olayı dese de olay olduğu an sizin gidip iş arkadaşınızla konuşmanız gerekirdi.
Durumu anlatsaydınız o da uzatmazdı .

Ben iş arkadaşınızı haklı buldum.

Sizin anlamadığınız su ; tamam iş yeriniz ne kadar kapattık olayı dese de olay olduğu an sizin gidip iş arkadaşınızla konuşmanız gerekirdi.
Durumu anlatsaydınız o da uzatmazdı .

Ben iş arkadaşınızı haklı buldum.

Haklı bulup bulmamak sizin tercihiniz ben buna bir şey diyemem. Ama gidip konuşma noktasında şöyle bir durum var. Ben en başında yöneticiye anlatırken de diğer arkadaşa siz mi söylersiniz ben mi söyleyeyim dedim. Kendisi de bana siz söylerseniz daha iyi olur demişti. Şu an biraz sinirli ama daha sonra uygun bir zamanda söylersiniz sizi anlat demişti. Akşamına tekrar mesaj atıp, kendisi işyeri sahibiyle konuştuğunu ve bu konunun kapanmasını, diğer arkadaşla konuşmamam gerektiğini söyledi. Biz kendisiyle konuşup konuyu kapatacağız dedi. Haliyle ben de konuşmadım. Sonrasında başka bir arkadaştan da duydum. Kurum sahibi kendisine söylemiş zaten biz bulduk ve buna rağmen uğraşmıyoruz sen de boşver artık neden uzatıyorsun demiş buna rağmen uzatıyor.

Haklı bulup bulmamak sizin tercihiniz ben buna bir şey diyemem. Ama gidip konuşma noktasında şöyle bir durum var. Ben en başında yöneticiye anlatırken de diğer arkadaşa siz mi söylersiniz ben mi söyleyeyim dedim. Kendisi de bana siz söylerseniz daha iyi olur demişti. Şu an biraz sinirli ama daha sonra uygun bir zamanda söylersiniz sizi anlat demişti. Akşamına tekrar mesaj atıp, kendisi işyeri sahibiyle konuştuğunu ve bu konunun kapanmasını, diğer arkadaşla konuşmamam gerektiğini söyledi. Biz kendisiyle konuşup konuyu kapatacağız dedi. Haliyle ben de konuşmadım. Sonrasında başka bir arkadaştan da duydum. Kurum sahibi kendisine söylemiş zaten biz bulduk ve buna rağmen uğraşmıyoruz sen de boşver artık neden uzatıyorsun demiş buna rağmen uzatıyor.

Uzatmıyor ya. Ne kadar kötü niyetlisiniz.

Birde size ne yapmışlar sanki. Kendi yakın arkadaşlarıyla plan yapmış, sizi çağırmamışlar. Ne olcaktı? Bir başkasının ağzından yazar gibi paylaşım yapmışsınız hem de sahte hesapla.

Gayet art niyetlisin konu sahibesi, önce bunu kabul etmen gerek. başkasını zan altında bırakacağını bildiğin şeyler paylaşmışsın, sorna da yakalanınca eteğin tutuşmuş sonra da olayı örtbas derdindesin. Adam gibi, dürüstçe çık işi batırdığını kabul et, karşı taraftan özür dile sonra da ders al bir daha yapma. Yetişkin kocaman insansın, ama yaparken bilmiyordummmmmmmmmmm deme kimse inanmaz. Ortalığı karıştıran sensin, karşı taraf da başına dert açanın kim olduğunu arıyor nerde kötü niyet?

Hmm..
Twitterdan sahte hesapla is yeri aleyhine paylasim yapmak basli basina bir suc zaten. Degil is yerinde dislanmak, bence isten kovulmaniz gerekirdi. profesyonellikten cok uzak bir davranis. Bence basiniza gelenleri hak etmissiniz. hic kusura bakmayin. Herkesinde guveni kirilmistir size karsi. Baska ne naneler yiyeceginizi dusunuyorlardir. sizin yaninizda artik asla kendi duygu ve dusuncelerini konusmak istemiyorlardir. size de insallah ders olur bu yaptiginiz

İşten ayrılmak gibi bir şansım yok maalesef.
Madem bu kadar isinize mecbursunuz, hangi akla hizmet is yeri hakkinda twitterdan paylasim yapiyorsunuz? Inanilmaz bir durum. Yoneticiniz de tecrubesiz galiba. sizin gibi toksik kisileri hemen takimdan cikarmalari gerekiyordu.

Madem bu kadar isinize mecbursunuz, hangi akla hizmet is yeri hakkinda twitterdan paylasim yapiyorsunuz? Inanilmaz bir durum. Yoneticiniz de tecrubesiz galiba. sizin gibi toksik kisileri hemen takimdan cikarmalari gerekiyordu.
Konu sahibine göre zan altında kalan iş arkadaşı , konuyu uzattığı için art niyetliymiş 😒

Son düzenleme:
Canım sen kendinle alakalı olmayan, bizzat bu kişi ve yöneticinin arasındaki konuyla ilgili paylaşım yapmışsın. Bir başkasına ait olan eleştiriyi sahte hesapla paylaşmak hoş değil. Hiç hoş bir şey değil. Birde sahte hesap açarak yapmışsın, yani bilerek paylaşmışsın. Görmelerini istemeseydin paylaşmazdın. Annene telefonda anlattığın şey değilki, sahte hesap açarak yapılan paylaşım bu. Bu iş arkadaşın zan altında kaldıktan sonra zor duruma düşmüş. Sen hemen gidip konuşmamışsın yönetici ile. bu kişi iyice zora düşmüş. Sen bence dua et sadece tavır almalarına.

Sen bence bu konuyla ilgili sana soğuk bile davransalar, suratını asmayı bile düşünme normal davran.

Hayır yöneticiyle arkadaş arasında değildi konu. Herkesi ilgilendiren bir konuydu. Ama arkadaş daha önce yöneticiyle o konu hakkında konuştuğu için ilk önce ona sorulmuş sen mi yaptın diye.

Ve ben bu konuyu öğrendiğim gibi hemen gidip konuştum zaten. Bunların hepsi bir gün içerisinde oldu. Çok uzun bir süre değil. Tesadüfen o arkadaş birine anlatıyordu bu olanları. Kendisinden şüphe edildiğini söylüyordu. Ben de benim yaptığım şeyi anlattığını farkedince gidip yöneticiye anlattım aynı gün.

Şimdi böyle olunca sanki kendisini kötü duruma düşürmek için yapılmış gibi algıladı. Oysaki ben bunun ortaya çıkacağını bilsem asla yapmazdım. Yöneticinin bilmesini istemediğim bir şeydi sonuçta.
Hiç samimi değilsin hiiiiç. Eğer gerçekten böyle düşünseydin o kişiyle konuşur durumu anlatır özrünü dilerdin. Sen başını yakmaya çalışıp sonra vicdan yapmış gibi görünüyorsun burdan

Hiç samimi değilsin hiiiiç. Eğer gerçekten böyle düşünseydin o kişiyle konuşur durumu anlatır özrünü dilerdin. Sen başını yakmaya çalışıp sonra vicdan yapmış gibi görünüyorsun burdan

Oradan öyle görünüyor ama öyle değil. Gidip neden konuşmadığımı da açıkladım zaten.

Çünkü yazılan şeyde hiçbir şekilde iş yeri ve herhangi birinin ismi geçmiyor. Ben bunu gidip söylemesem kimin yaptığını bulma ihtimalleri bile yoktu. Çünkü dava bile etseler ortada suç unsuru yok herhangi bir isim yok. Haliyle bir şey çıkmazdı. Bambaşka bir amaçla bir hashtage yazdım ve olay buralara geldi. Yöneticiye durumu açıklayınca zaten durumu gayet anlayışla karşıladılar. Öyle olmasa muhtemelen kovulmuş olurdum.

Hayır yöneticiyle arkadaş arasında değildi konu. Herkesi ilgilendiren bir konuydu. Ama arkadaş daha önce yöneticiyle o konu hakkında konuştuğu için ilk önce ona sorulmuş sen mi yaptın diye.

Ve ben bu konuyu öğrendiğim gibi hemen gidip konuştum zaten. Bunların hepsi bir gün içerisinde oldu. Çok uzun bir süre değil. Tesadüfen o arkadaş birine anlatıyordu bu olanları. Kendisinden şüphe edildiğini söylüyordu. Ben de benim yaptığım şeyi anlattığını farkedince gidip yöneticiye anlattım aynı gün.

Ablacım madem bu işe mecbursun niye saçmalıklarla uğraşıyorsun? Adam gibi işini yap, sonra paranı al çık . Durduk yere ortalığı karıştırmışsın, hala başına dert açtığın diğer insanı suçlu çıkarmak niyetindesin. Böyle zırvalıklarla uğraşmasaydın baştan kimse şu duruma düşmeyecekti. hatalı olan sensin, niye insanları zan altında bırakacak paylaşımlar yapıyorsun ne gerek var? Daha doğrusu niye paylaşım yapıyorsun, kim ne yazdıysa yazdı sana ne? Hatanı kabul et, arkadaşından özür dile olsun bitsin.

Hmm..
Twitterdan sahte hesapla is yeri aleyhine paylasim yapmak basli basina bir suc zaten. Degil is yerinde dislanmak, bence isten kovulmaniz gerekirdi. profesyonellikten cok uzak bir davranis. Bence basiniza gelenleri hak etmissiniz. hic kusura bakmayin. Herkesinde guveni kirilmistir size karsi. Baska ne naneler yiyeceginizi dusunuyorlardir. sizin yaninizda artik asla kendi duygu ve dusuncelerini konusmak istemiyorlardir. size de insallah ders olur bu yaptiginiz

İş yeri aleyhine paylaşım yapmak suç olabilir evet. Ama benim paylaşımımda herhangi bir iş yeri ya da kişi ismi geçmediği için ortada bir suç unsuru da yok. Olsaydı kovulurdum.

Yaptığıma çok pişmanım günlerdir yaşadığım stresi bir ben biliyorum. Eğer yanlış anlaşılmayacağımı bilsem işi de bırakırım. Bunu yöneticiye de dile getirdim. Devam etmek istemediğimi söyledim ama onlar bu durumu sorun etmediklerini söylediler. Olur böyle şeyler diyip üzerini kapatmayı tercih ettiler. Bu durumda bir süre daha devam etmek zorundayım yarım bırakamayacağım bir iş çünkü ama tamamladığımda işi de bırakacağım zaten.

Demem o ki çok acımasızca cümleler kurmuşsunuz. Ben yıllardır hep işimle anılan bir insandım. Her insan hata yapabilir. Kötü bir süreçten geçiyorum ve hata yaptım. Bunu da yöneticiler anlayışla karşıladılar. Diğer arkadaşı direkt suçlamalarıydı bence yanlış olan. Olayların buralara geleceğini bilseydim kendimi bu duruma düşürmezdim emin olun.

Ablacım madem bu işe mecbursun niye saçmalıklarla uğraşıyorsun? Adam gibi işini yap, sonra paranı al çık . Durduk yere ortalığı karıştırmışsın, hala başına dert açtığın diğer insanı suçlu çıkarmak niyetindesin. Böyle zırvalıklarla uğraşmasaydın baştan kimse şu duruma düşmeyecekti. hatalı olan sensin, niye insanları zan altında bırakacak paylaşımlar yapıyorsun ne gerek var? Daha doğrusu niye paylaşım yapıyorsun, kim ne yazdıysa yazdı sana ne? Hatanı kabul et, arkadaşından özür dile olsun bitsin.

Ben çok büyük bir hata yaptığımın farkındayım ve günlerdir bunun pişmanlığını yaşıyorum. Konu sadece diğer arkadaşla ilgili gibi algılanmış. Yazdığım şey tüm çalışanları kapsayan bir şeydi. Aslında bir sisteme eleştiriydi. Bazı işaretler de o arkadaşı gösterdiği için kendisinden şüphe edildi. Sonrasında ben gidip açıklama yapınca kendisine de artık bu konuyu kapatmasını söylemişler. Özür dilemişler. Biz bulduk hallettik sen de artık konuyu kapat demişler. Bunu herkes de biliyor yani artık zan altında değil. Ve bunların hepsi bir gün içerisinde oldu. Saatler içerisinde.

Tabi ki zan altında kalan arkadaşınıza açıklama yapmalıydınız.
Şimdiye kadar yapmamış olmak düpedüz artniyet.

İşyeri bana konuyu kapatmamı söyledi. Diğer arkadaşla da konuştuk ona da aynı şeyi söyledik artık siz gidip bir şey söylemeyin dedi. Ben zaten böyle bir şey yaptığım için pişman oldum bir de yönetici böyle bir şey söyleyince doğal olarak kabul ettim.

X