İş yerinde baskı görüyorum yardım

Bence diş gösterin

Bu benim işim, kadro bu bir yere gitmiyorum bana git demeye de hakkınız yok

Bu kadar. Mutlaka birden fazla ses kaydı alın, kötü günler için elinizde bulunsun. Belki direkt delil olmayabilir ama en kötü olasılıkla işinizden olursanız sosyal medyada ifşa edersiniz.
Diş gösterdiğim için gönderemiyor şuan. Ben şimdiye kadar sorunsuz çalıştığımı işimle ilgili bir eksiğim olmadığını kendisi benimle çalışmak istemiyorsa karara yazıp ihbar ve kıdem tazminatı ödemesi şartıyla işten çıkarılabileceğimi söyledim. Öyle deyince bir şey demedi ama yeni personel getirdi ona iş öğretiyorum şuan. Siyasi bağlantıları olduğu için korkum aslında. Yani bu kişi ilçe seçimin kararına tek telefonla müdahale ettiğini utanmadan yüzümüze söylüyor.

Girmek zorunda değilim ki. Yeni seçilen Başkan fotoğraflarımızı daha önce sosyal medyasında paylaşmış. Benim whatsapp dışında hiç bir yerde fotoğrafım yok. Adamın fotoğraf karesine girmemem sebebiyle bana çalışma o zaman çık demesi normal de benim mi fotoğraf karesine girmek istemem anormal.
Adam iş yerinde yeni, hızlı bir kabul olunmuşluk görmek istiyor ve siz gelir gelmez bunu sorgulatacak bir hareket yapıyorsunuz.
Davranışınız anormal değil de doğan sonuca baya katkı sağlamış.

Merhaba alacağım tazminatı da avukata vermek istemiyorum şuan o paraya ihtiyacım var. Bu sebeple tecrübesi olan varsa hangi devlet kurumuna başvurabiliriö öncelikle bunu merak ediyorum. Bunun yanında saat 23:45’te whatsapptan iş buyurması ve sabah 4.30 gibi dua vs göndermek gibi görgü yoksunu davranışları da var.
Suanda bazı kamu kurumları ozellikle whatsap üzerinden talimat alıyor.maalesef özel hayat kalmadı. Herkes çok.kolaylikla ulaşabiliyor numaralara özel hayatın gizliliği nerde anlamış değilim.

Adam iş yerinde yeni, hızlı bir kabul olunmuşluk görmek istiyor ve siz gelir gelmez bunu sorgulatacak bir hareket yapıyorsunuz.
Davranışınız anormal değil de doğan sonuca baya katkı sağlamış.
Orası iş yeri ve profesyonel olmak zorunda. Bunu kendi içinde sorgularsa sorgulasın tabi ancak onun duygularına göre davranış geliştiremem. Benim de kendi içimde sorguladığım durumlar var. Bunları yansıtmıyorum. Kendi her yıl bana asgari ücretten daha düşük ücret vermek istedi. Ben yasal haklarımı arayacağımı söyleyince vazgeçildi. Her toplantıda (Daha önce yönetim kurulu Başkan yardımcısıydı.)iş arkadaşlarım ve benim işten çıkarılmamızı öne sürdü. Bu durumda başkanlığını hiç birimiz kalpten istemedik. Sempatiyle bakamadık hiç birimiz. Ancak saygılı ve kişiliğinden bağımsız olarak olması gereken nasılsa öyle davranıyor ve çalışıyoruz.

Suanda bazı kamu kurumları ozellikle whatsap üzerinden talimat alıyor.maalesef özel hayat kalmadı. Herkes çok.kolaylikla ulaşabiliyor numaralara özel hayatın gizliliği nerde anlamış değilim.
Sabah gruptan çıktım. Muhtemelen bunla ilgili yarın yine tartışacağız. Ben iznimin en keyifli zamanında işle ilgili talimat almak istemiyorum. Üstelik acil de değil not alıp pazartesi söyleyebilir.

Bence ters hareketler yapmadan önce bir avukata danışın. Başınıza iş alırsınız. Tazminattan da olmayın.

X