Merhaba avukat ya da tecrübesi olan üyelerden yardım istiyorum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum. Başkanımız değişti ve yeni seçilen başkan bizi istifaya zorluyor. Aşırı iş yükledi ve mesai ücreti almadan mesai yapmama rağmen yetişemiyorum. Yazılan kararların üzerinde oynama yapmaya zorluyor ki bu yasal değil. Ben ‘Kararların altında sizin imzanız olacak, dilerseniz siz kendiniz yazın.’ dediğimde ‘Sen bana talimat veremezsin.’ gibi cevaplar veriyor. Laf cambazı yani. Mazbatasını alıp geldiği ilk gün de fotoğraf karesine girmedim diye bana ‘Çalışma o zaman çık.’ dedi. Ben de ‘Tamam’ diye cevap verince ‘Hadi hemen yaz istifanı güle güle’ dedi. Ben de ‘Siz kovuyorsunuz ben niçin istifa yazayım istifa etmiyorum ki’ dedim ve işime devam ediyorum şuan. Bunun gibi durumlar yaşıyoruz. Amacı tazminat ödememek. Nereye başvurabilirim ? Biliyorum ki ses kaydı falan almak yasak ancak kendinin yalancı şahitleri olduğu için mağdur durumda kalıyoruz. İş yerine ses kaydı alan kamera taktırabiliyor muyuz mobbing başvurusu yaparak ? Veya ne yapabilirim durumla ilgili ? Bu arada kişinin başkanlığı da yasal değildi itiraz oldu ancak kendi tek telefonla işini hallettirdiğini açık açık yüzümüze söyleyerek kanun dışı olmasına rağmen başkanlığı kesinleşti.