İş yerinde baskı görüyorum yardım

Fatmaffff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2021
129
167
Merhaba avukat ya da tecrübesi olan üyelerden yardım istiyorum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum. Başkanımız değişti ve yeni seçilen başkan bizi istifaya zorluyor. Aşırı iş yükledi ve mesai ücreti almadan mesai yapmama rağmen yetişemiyorum. Yazılan kararların üzerinde oynama yapmaya zorluyor ki bu yasal değil. Ben ‘Kararların altında sizin imzanız olacak, dilerseniz siz kendiniz yazın.’ dediğimde ‘Sen bana talimat veremezsin.’ gibi cevaplar veriyor. Laf cambazı yani. Mazbatasını alıp geldiği ilk gün de fotoğraf karesine girmedim diye bana ‘Çalışma o zaman çık.’ dedi. Ben de ‘Tamam’ diye cevap verince ‘Hadi hemen yaz istifanı güle güle’ dedi. Ben de ‘Siz kovuyorsunuz ben niçin istifa yazayım istifa etmiyorum ki’ dedim ve işime devam ediyorum şuan. Bunun gibi durumlar yaşıyoruz. Amacı tazminat ödememek. Nereye başvurabilirim ? Biliyorum ki ses kaydı falan almak yasak ancak kendinin yalancı şahitleri olduğu için mağdur durumda kalıyoruz. İş yerine ses kaydı alan kamera taktırabiliyor muyuz mobbing başvurusu yaparak ? Veya ne yapabilirim durumla ilgili ? Bu arada kişinin başkanlığı da yasal değildi itiraz oldu ancak kendi tek telefonla işini hallettirdiğini açık açık yüzümüze söyleyerek kanun dışı olmasına rağmen başkanlığı kesinleşti.

Merhaba o şekilde bir durum olmuyor. Meslek Odası çalıştığım kurum.
8 sene önce ben de meslek odasında çalıştım başkan değişti ve herkes ya ayrıldı ya da çıkarıldı. Çıkmanızı istiyor çünkü eski yönetimden bir şey istemiyorlar kendi adamlarını personel yapacaklar.

8 sene önce ben de meslek odasında çalıştım başkan değişti ve herkes ya ayrıldı ya da çıkarıldı. Çıkmanızı istiyor çünkü eski yönetimden bir şey istemiyorlar kendi adamlarını personel yapacaklar.
Niyetlerinin farkındayız ancak hiç birimiz hakkını bırakmak istemiyor. Keşke sizin iş arkadaşlarınız da kendileri ayrılmasaydı biz şuan direniyoruz iki kişiyiz ancak yeni bir personel geldi bile ona işleri öğretiyorum şuan. Ve yeni personel öğrenir öğrenmez de izne çıkmamı istedi.

Merhaba avukat ya da tecrübesi olan üyelerden yardım istiyorum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum. Başkanımız değişti ve yeni seçilen başkan bizi istifaya zorluyor. Aşırı iş yükledi ve mesai ücreti almadan mesai yapmama rağmen yetişemiyorum. Yazılan kararların üzerinde oynama yapmaya zorluyor ki bu yasal değil. Ben ‘Kararların altında sizin imzanız olacak, dilerseniz siz kendiniz yazın.’ dediğimde ‘Sen bana talimat veremezsin.’ gibi cevaplar veriyor. Laf cambazı yani. Mazbatasını alıp geldiği ilk gün de fotoğraf karesine girmedim diye bana ‘Çalışma o zaman çık.’ dedi. Ben de ‘Tamam’ diye cevap verince ‘Hadi hemen yaz istifanı güle güle’ dedi. Ben de ‘Siz kovuyorsunuz ben niçin istifa yazayım istifa etmiyorum ki’ dedim ve işime devam ediyorum şuan. Bunun gibi durumlar yaşıyoruz. Amacı tazminat ödememek. Nereye başvurabilirim ? Biliyorum ki ses kaydı falan almak yasak ancak kendinin yalancı şahitleri olduğu için mağdur durumda kalıyoruz. İş yerine ses kaydı alan kamera taktırabiliyor muyuz mobbing başvurusu yaparak ? Veya ne yapabilirim durumla ilgili ? Bu arada kişinin başkanlığı da yasal değildi itiraz oldu ancak kendi tek telefonla işini hallettirdiğini açık açık yüzümüze söyleyerek kanun dışı olmasına rağmen başkanlığı kesinleşti.
Gizli alınan ses kaydı bazı durumlarda kabul edilebilir. Siz doğru hareket etmek için bir avukatla görüşün. Bu şekilde dişinizi gösterirseniz o da kendine çeki düzen verir.

Niyetlerinin farkındayız ancak hiç birimiz hakkını bırakmak istemiyor. Keşke sizin iş arkadaşlarınız da kendileri ayrılmasaydı biz şuan direniyoruz iki kişiyiz ancak yeni bir personel geldi bile ona işleri öğretiyorum şuan. Ve yeni personel öğrenir öğrenmez de izne çıkmamı istedi.
Çıkanların öyle bir tazminatı yoktu yeni girmişti. Bizim orda da 15 senelik çalışan kadın vardı onu en sona bıraktılar mesela. İşi yenilere öğretti 3 ay sonra onu tazminatıyla çıkardılar. O kişiden duymuştum dışlama oluyormuş eski yönetim için çalıştığı için aralarında görmüyorlar. Tabi ki tazminatla ayrılın ama istedikleri gibi yapıp kılıfa uyduruyor bazı yerler.

Adamın geldiği ilk gün neden bu şekilde davrandınız ki?

Allah onları da rızıklarıyla sınasın inşallah. Böyle bir dert benim başımda da var. 657 memurum ve istifanın eşiğindeyim bir ruh hastası yüzünden... Ama o kadar ah ediyorum ki! Emeğim gidecek belki ama sağlığımdan önemli değil. Allah yardımcınız olsun.

Bence diş gösterin

Bu benim işim, kadro bu bir yere gitmiyorum bana git demeye de hakkınız yok

Bu kadar. Mutlaka birden fazla ses kaydı alın, kötü günler için elinizde bulunsun. Belki direkt delil olmayabilir ama en kötü olasılıkla işinizden olursanız sosyal medyada ifşa edersiniz.

Arkadaş fotoğraf karesine girmeme nedeninizden bahsediyor
Girmek zorunda değilim ki. Yeni seçilen Başkan fotoğraflarımızı daha önce sosyal medyasında paylaşmış. Benim whatsapp dışında hiç bir yerde fotoğrafım yok. Adamın fotoğraf karesine girmemem sebebiyle bana çalışma o zaman çık demesi normal de benim mi fotoğraf karesine girmek istemem anormal.

Bence boşa vakit kaybetmeden avukatla görüşün. Mobbing kanıtlaması zor bir

Merhaba alacağım tazminatı da avukata vermek istemiyorum şuan o paraya ihtiyacım var. Bu sebeple tecrübesi olan varsa hangi devlet kurumuna başvurabiliriö öncelikle bunu merak ediyorum. Bunun yanında saat 23:45’te whatsapptan iş buyurması ve sabah 4.30 gibi dua vs göndermek gibi görgü yoksunu davranışları da var.

X