• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yerinde adaletsizlik

Sukufezar_

Yaseminler tüter mi hâlâ🌾
Kayıtlı Üye
12 Mart 2023
743
840
23
Merhaba arkadaşlar
Uzun zamandır bir iş yerinde çalışıyorum iş yerim bayağı bir büyük ve çalıştığım alan hizmet sektörü hâl böyle olunca ister istemez çok yoruluyorum. gel gelelim dert edindiğim konuya ...
Bizim başımızda bizimle ilgilenen ve müdürümüz olan patronun küçük oğlu var. İş yerinde beş kız çalışıyoruz . bu bizden sorumlu olan çocuk diğer kızlara karşı her konuda ,olayda gayet ılımlı, naif kırmadan yaklaşıp konuşurken ben ve diğer benden büyük iki kadınla konuşurken gayet kırıcı olabiliyor durduk yere gelip alakasız bir konuda bir laf söyleyip gidip canımızı sıkabiliyor 🙄 Başlarda bu durumu pek umursamazken geçenlerde iyi davrandığı kızlardan biri lale olsun ,lale gelip bana müdürümüz sizinle konuştuğu gibi benimle konuşsa ben ağlardım çok kırılırdım dedi 😑 eee dedim o zaman içimden tabi 🙃 bizim duygularımız kalbimiz yok mu taştan duvardan mıyız ? Geçen laleye iş verdi gec laleye yardım et diyor zaten benim yapmam gereken yığınla iş var lale tek başına yapamıyor mu eli kolu yok mu ya da ben iş yaparken gecin şukufezara yardım edin demiyor 🙄 bu arada başka hususlarda da eşitsizliğe maruz kaldım yazarsam ifşa olurum diye yazmak istemiyorum .demek istediğim bu konuyu bu çocukla konuşmak istiyorum bir ayrımcılık sezdiğimi ve ister istemez kötü olduğumu belirtmek istiyorum konuşursam ters mi teper bilemiyorum ya da umursamayıp kapatıp geçeyim mi ama bazı anlarda öyle bir canım sıkılıyor ki zaten işimiz yorucu hizmet alanı kaç saat ayaktayız yorgunluktan bile sinirlerimiz gerilebiliyor sizin yorumlarınız nedir arkadaşlar

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
Uzun zamandır bir iş yerinde çalışıyorum iş yerim bayağı bir büyük ve çalıştığım alan hizmet sektörü hâl böyle olunca ister istemez çok yoruluyorum. gel gelelim dert edindiğim konuya ...
Bizim başımızda bizimle ilgilenen ve müdürümüz olan patronun küçük oğlu var. İş yerinde beş kız çalışıyoruz . bu bizden sorumlu olan çocuk diğer kızlara karşı her konuda ,olayda gayet ılımlı, naif kırmadan yaklaşıp konuşurken ben ve diğer benden büyük iki kadınla konuşurken gayet kırıcı olabiliyor durduk yere gelip alakasız bir konuda bir laf söyleyip gidip canımızı sıkabiliyor 🙄 Başlarda bu durumu pek umursamazken geçenlerde iyi davrandığı kızlardan biri lale olsun ,lale gelip bana müdürümüz sizinle konuştuğu gibi benimle konuşsa ben ağlardım çok kırılırdım dedi 😑 eee dedim o zaman içimden tabi 🙃 bizim duygularımız kalbimiz yok mu taştan duvardan mıyız ? Geçen laleye iş verdi gec laleye yardım et diyor zaten benim yapmam gereken yığınla iş var lale tek başına yapamıyor mu eli kolu yok mu ya da ben iş yaparken gecin şukufezara yardım edin demiyor 🙄 bu arada başka hususlarda da eşitsizliğe maruz kaldım yazarsam ifşa olurum diye yazmak istemiyorum .demek istediğim bu konuyu müdürümüzle konuşmak istiyorum bir ayrımcılık sezdiğimi ve ister istemez kötü olduğumu belirtmek istiyorum konuşursam ters mi teper bilemiyorum ya da umursamayıp kapatıp geçeyim mi ama bazı anlarda öyle bir canım sıkılıyor ki zaten işimiz yorucu hizmet alanı kaç saat ayaktayız yorgunluktan bile sinirlerimiz gerilebiliyor sizin yorumlarınız nedir arkadaşlar
Oğluna bu yetkiyi veren birinin sizi dinleyeceğini sanmam umursamaz ya da ters teper diyorum

Aklı malum yerinde olan patronun aptal oğluna sinir oldum. Ben olsam sizin kadar sakin kalamazdım. Girdiğim hiçbir işte kendimi ezdirmedim gerekirse iş değiştirdim ama bu davranışlara tahammül sınırım çok düşük. Hiç kimse annem babam değil. Ayrıca her kadın değerlidir. Patronun oğlunun yaptığı artık mobbingi de aşmış. Kimsenin 3 kuruş veriyor diye bu kadarına hakkı yok

Son düzenleme:
Diğer 2 kızı güzel buluyor büyük ihtinak ayrımcılık yapıyor salak
Müdüre söyleseniz oğlunu tutar mı adil mi olur
Bana da öyle geldi biliyor musunuz acaba lale den hoşlanıyor mu ? Ayrımcılığı ondan mı kaynaklı direkt bu çocuğa diyeceğim bir ayrımcılık seziyorum ve bu durum benim hoşuma gitmiyor diyeceğim

Son düzenleme:
Yok direkt bu çocukla konuşmayı düşünüyorum ayrımcılık sezdiğimi rahatsız olduğumu dile getirmeyi düşünüyorum
Bence yapma. Ters teper iyice kaba davranır. Bana karşı kaba olduğunuzu düşünüyorum bir kabahatim olduysa bilmek isterim diyebilirsin.

Aklı malum yerinde olan patronun aptal oğluna sinir oldum. Ben olsam sizin kadar sakin kalamazdım. Girdiğim hiçbir işte kendimi ezdirmedim gerekirse iş değiştirdim ama bu davranışlara tahammül sınırım çok düşük. Hiç kimse annem babam değil. Ayrıca her kadın değerlidir. Patronun oğlunun yaptığı artık mobbingi de aşmış. Kimsenin 3 kuruş veriyor diye bu kadarına hakkı yok
İnanın ben de bu durumlara hiç sakin kalamıyorum hatta sinirlendiğim zaman bu sürekli pohpohlanan lale hanım olayları abarttığımı sakin kalmam gerektiğini aşırı tepki verdiğimi söylüyor acaba kendisine bu şekilde davranılsa nasıl tepki verir oturup ağlarım dedi gerçi de 🙄

Başka iş bulun acemi Lale hanımla acemi müdürün oğlunun başbaşa bırakın önce iş ayarlayin kendinize yetenek varsa olur endişe etmeyin beraber bırakın Daha iyisini bulurum çıkarken sebebini söylerim hiç ugrasamam yokmu aynı standartlarda başka işyeri.Valla sonradan o Lale Hanım falan kalmıyor cuvallayinca uğraşamam çocuk çoluk aile işletmesi kafasıyla .

Ayrımcılık yapıyor neyi konuşacaksınız size öyle gelmiş olur kıskandı olur hatta tabiki yardım edeceksiniz bu ekip işi cevabını alırsınız benden söylemesi tabiki uzun yıllar olduysa alacağınız parayı yakmak istemezsiniz çıkarak o zaman bir üst yönetime şikayette bulunun fakat ben haklı çıkacağınızi düşünmüyorum.Uc aşağı beş yukarı böyledir bu işler

Merhaba arkadaşlar
Bizim başımızda bizimle ilgilenen ve müdürümüz olan patronun küçük oğlu var. İş yerinde beş kız çalışıyoruz . bu bizden sorumlu olan çocuk diğer kızlara karşı her konuda ,olayda gayet ılımlı, naif kırmadan yaklaşıp konuşurken ben ve diğer benden büyük iki kadınla konuşurken gayet kırıcı olabiliyor durduk yere gelip alakasız bir konuda bir laf söyleyip gidip canımızı sıkabiliyor 🙄 Başlarda bu durumu pek umursamazken geçenlerde iyi davrandığı kızlardan biri lale olsun ,lale gelip bana müdürümüz sizinle konuştuğu gibi benimle konuşsa ben ağlardım çok kırılırdım dedi 😑 eee dedim o zaman içimden tabi 🙃 bizim duygularımız kalbimiz yok mu taştan duvardan mıyız ? Geçen laleye iş verdi gec laleye yardım et diyor zaten benim yapmam gereken yığınla iş var lale tek başına yapamıyor mu eli kolu yok mu ya da ben iş yaparken gecin şukufezara yardım edin demiyor 🙄 bu arada başka hususlarda da eşitsizliğe maruz kaldım yazarsam ifşa olurum diye yazmak istemiyorum .demek istediğim bu konuyu bu çocukla konuşmak istiyorum bir ayrımcılık sezdiğimi ve ister istemez kötü olduğumu belirtmek istiyorum konuşursam ters mi teper bilemiyorum ya da umursamayıp kapatıp geçeyim mi ama bazı anlarda öyle bir canım sıkılıyor ki zaten işimiz yorucu hizmet alanı kaç saat ayaktayız yorgunluktan bile sinirlerimiz gerilebiliyor sizin yorumlarınız nedir arkadaşlar
Merhaba arkadaşlar
Bence kesinlikle kendinizi ezdirmeyin siz ne kadar o insanın davranışlarına sınır koyarsanız karşı tarafta savranışlarında o kadar cüretkar olur. Saygı çerçevesi içerisinde herkese herşey söylenebilir karşı tarafın ağzını kapayacak tek şey saygılı bi şekilde yaptığını yüzüne söyleyip onu utandırmaktır bence

Yok direkt bu çocukla konuşmayı düşünüyorum ayrımcılık sezdiğimi rahatsız olduğumu dile getirmeyi düşünüyorum
Ben olsam yapmam zaten kabul etmeyecek muhtemelen de aralarında konuşup gülecekler daha sinirin bozulacak

Valla mobbing i artırmasında profosyonel olmayan müdürle de bir yere kadar önce iş ayarlayin kemdinize öyle konuşun ben çok ciddiyim kimse bilmek zorunda değil baktınız konuşmaya sırtınızı sivazlayîp aynen devam yada siz abartiyorsunuz size öyle geliyor dendi ki göreceksiniz O Lale hanimda size birşey demedim ben ben öyle demek istemedim der çıkar işin içinden güvenmeyin onada bem daha önemliyimin altını çizmiş o da iyi niyetli değil neyse siz bilirsiniz.

Ayrımcılık yapıyor neyi konuşacaksınız size öyle gelmiş olur kıskandı olur hatta tabiki yardım edeceksiniz bu ekip işi cevabını alırsınız benden söylemesi tabiki uzun yıllar olduysa alacağınız parayı yakmak istemezsiniz çıkarak o zaman bir üst yönetime şikayette bulunun fakat ben haklı çıkacağınızi düşünmüyorum.Uc aşağı beş yukarı böyledir bu işler
Ya bunu ben de düşündüm şimdi gitsem konuşsam kıskanıyor musuna gelir hatta çocuk ondan hoşlandığımı laleyi de ondan kıskandığımı bile düşünebilir

Valla mobbing i artırmasında profosyonel olmayan müdürle de bir yere kadar önce iş ayarlayin kemdinize öyle konuşun ben çok ciddiyim kimse bilmek zorunda değil baktınız konuşmaya sırtınızı sivazlayîp aynen devam yada siz abartiyorsunuz size öyle geliyor dendi ki göreceksiniz O Lale hanimda size birşey demedim ben ben öyle demek istemedim der çıkar işin içinden güvenmeyin onada bem daha önemliyimin altını çizmiş o da iyi niyetli değil neyse siz bilirsiniz.
Değil değil iş yerinde hiç kimse iyi niyetli değil herkes işine geldiği gibi davranıyor zaten aramı sınır koymayı düşünüyorum

Bence kesinlikle kendinizi ezdirmeyin siz ne kadar o insanın davranışlarına sınır koyarsanız karşı tarafta savranışlarında o kadar cüretkar olur. Saygı çerçevesi içerisinde herkese herşey söylenebilir karşı tarafın ağzını kapayacak tek şey saygılı bi şekilde yaptığını yüzüne söyleyip onu utandırmaktır bence
Evet ben de bunu bir şekilde karşı tarafa dile getirmek istiyorum kendimi ezdirmemeye çalışınca da adım çabuk sinirlenen olayı abartan birine çıkıyor

Çocuk ondan hoslandiginizi düşünmez o kadar şuursuz mu o.O değilde bunu yapan insan bilerek yapar size herkes herşeyin farkında bunları konuşmak sizce ise yararmi yüzde 90 yaramaz bu konuşulacak konu değil En baştaki sizi dinlermi isyerinin vazgecemeyecegi bir konumdamisiniz bundan iyi iş bulamazmisiniz bunlar önemli yada bu tavırlara nereye kadar tolerans gösterebilirsiniz konu bu iş bulun yapabiliyorsaniz bu onlar yüzünden iş birakmak değil.Bulamam daha iyisini diyorsanız birşey diyemem i zaman o Lale Hanimi cuvallatin yardım etmeyin Kesinlikle etmem ben kovulsam etmem yada çok hata yaptırırım madem profosyonel olmuyoruz bende olmam psikolojik olarak bende yüklenirim ona.Bunlar öyle konuşup halledilen meseleler değil yada o kızın yetersizliğini sokacaksiniz gözlerine bunun yolu bu ama üst yönetime

Çocuk ondan hoslandiginizi düşünmez o kadar şuursuz mu o.O değilde bunu yapan insan bilerek yapar size herkes herşeyin farkında bunları konuşmak sizce ise yararmi yüzde 90 yaramaz bu konuşulacak konu değil En baştaki sizi dinlermi isyerinin vazgecemeyecegi bir konumdamisiniz bundan iyi iş bulamazmisiniz bunlar önemli yada bu tavırlara nereye kadar tolerans gösterebilirsiniz konu bu iş bulun yapabiliyorsaniz bu onlar yüzünden iş birakmak değil.Bulamam daha iyisini diyorsanız birşey diyemem i zaman o Lale Hanimi cuvallatin yardım etmeyin Kesinlikle etmem ben kovulsam etmem yada çok hata yaptırırım madem profosyonel olmuyoruz bende olmam psikolojik olarak bende yüklenirim ona.Bunlar öyle konuşup halledilen meseleler değil yada o kızın yetersizliğini sokacaksiniz gözlerine bunun yolu bu ama üst yönetime
Lale hanım zaten alım satım konusunda bayağı basit matematik hataları yapmış nereden baksanız bu hatasıyla belki 3 4 bin zarara uğrattı iş yerini ben fark edince hatasını anladı düşün yaptığı işlemi doğru sanıyormuş.dediğim gibi zaten hizmet sektörü akşama kadar ayaktayım gelen giden müşteriler kafamın içi uğulduyor kendi işim kendime yeter ne demek Lale ye yardım et eli kolu yok mu ya bana sürekli iş kitlerken diyor musun şukuye yardım edin diye bazen aşırı sinirim bozuluyor kızdan hoşlanıyorsa bile bu şekil ayrımcılık kayırma hiç hoş değil isterse eşi olsun herkes profesyonel olmak zorunda buraya yazarken bile çekiniyorum burada bile belki laleyi kıskandığım düşünülebilir

Back
X