iş yerim ve arkadaşlarım..

sonundaoldu

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
14.903
28.624
mrb hanımlar. benim sorunum çok şükür ki ailevi değil. eve gittiğimde bitiyor. ama işyerim çok bunaltıcı dk sayıyorum diyebilirim.

ben bir kamu kurumunda çalışıyorum. buraya doğuda bir ilden geldim ve kendi memleketim. genel olarak soğuk biriyimdir kimse gelip yanaşmazsa asla konuşup samimiyet kurmam.

buraya geldim birkaç ay sonra evlendim. bir ay sonra kadar da bir arkadaş (bayan) sürekli yemeğe gidelim, hadi gel çay içelim derken samimiyet kurmak istedi, kendisi çok arkadaşçıl. kurumdaki herkesle birtakım problemler yaşamış.
eşlerimiz aynı görevi yapıyor eşli görüştük ev ziyaretleri falan filan. sonra aynı odada görev yaptık. acayip farklıydık. o çok hareketli, gezenti, arkadaş delisi ben de bir o kadar sakin. herkes nasıl anlaşıyorlar diye şaşırıyordu. genelde uyum sağlıyordum. neyse burdaki herkes hakkında birçok şey anlattı. dost hayatı yaşayan mı, kocasını aldatan mı, oda da bir arkadaşı erkeklerle kırıştırırken odayı bekleyen erkekleri mi, sinsice dinliyor hiç kendi konuşmuyor dediği kişiler mi?? tiksindim. ama doğruluk payını bilmiyorum ama midem almadı ve kimseyle konuşasım gelmedi.

sonra bunların tayini çıktı kendisi hamile. beni aradı müdürümüz hiç yardımcı olmuyor da saydıda saydı. ben de müdürle konuştum az önce sesi çok iyi geldi hatta seni sordu dedim.(kendisi hamile ve erken doğum tehlikesi vardı). neyse hayırlısı artık cnm kısmetinde varsa gidersin dedim.

ardından bana bir mesaj yazmış şoke oldum. sen nasıl müdüre iyi dersin, sen nasıl beni anlamazsın?? ben olsam öylemi derdim tabi ben düşünceliyim, karşıyı hep düşünürüm,ben ben ben.. hayırlısı nasıl dersin bıktım bu lafı duymaktan.. hamileliğine verdiğimi söylesem de saçmaladı. ben senin gibi birinden ne bekleyebilirim falan dedi.

bundan sonra arama mesafe koydum meraba meraba.. ama sonra hakkında o kadar şey dediği insanlarla sultanım, canım, cicim diye konuşmalar. yemeklere gitmeler falan tiksindim resmen. ve içimde kaldı bunları söyleyememek. herkes de sanar ki ben kendini doldurdum da konuşmuyordu onlarla. şimdi yan yana oturuyorum ve işe gelesim kalmadı. doğum iznine çıkacak ama içimde kaldı sen insanlar hakkında böyle dedin şimdi hiçbir şey olmamış gibi nasıl davranıyorsun diyememek.. çok üzgünüm resmen tek takılıyorum işte. gnydn diyecek biri bile yok. sabahtan akşama kadar..

O zaman bi sekilde tavirlarinizi davranislarinizi degistirmelisiniz. Uzun yillar boyle gecmez. O arkadasiniz menfatci ve iki yuzlu biriymis. Yavas yavas diger calisanlarla kaynasmaya bak. Hatta ben olsam gidip onlara anlatirdim sizin hakkinizda bunlari bunlari soyledi bende bu yuzden uzak durdum hepinizden de gitsin.

Kimseyle ahbaplik kurmuyosan seninki tercihli bir yalnizliktir, durumuna uzulmedim. Sen uzuluyosan sosyalles biraz insanlarla, senin elinde bu yani koca kurum illa ki vardir dengin birileri

onun söylediklerini anlatsam kişilere kesin savaş çıkar kurumda. sonra bide erken doğum falan yapar haklıyken haksız duruma düşerim. kurumda bir garip zaten. o kadar birbirlerine giriyorlar sonrada hiçbir şey olmamış gibi canım cicim oluyorlar. ben öyle unutamam. teşekkür ederim bana çözümler sunup ilgilendiğiniz için belki birgün ona içimdekileri söylerim, zaten gidecekte bakalım nolacak. paylaşıp içime atmaktan kurtulmak istedim..

Kamu kurulusu nasildir bilemiyorum ama bende ozel sektorde yasadim bu sikintilari. Gecen yil yeni bir ise girmistim. Dogum iznine ayrilan bir bayanin yerine. Iki tane program vardi ve ben ikisnide hic bilmiyordum. Tabi birde her is yerinin isleyisi farkli. Bu kadin bana hic birsey gostermedi. Birsey sorunca da eliyle agzini kapatarak cevap verirdi sanki hep oyle duruyormus gibi. Bir hafta guya benimle calisacakti ki programlari ve genel isleyisi gostersin. Hicbirsey gostermedi. Bir haftanin sonunda yan odada mudurle konusurlarken kapi acikti duydum konusmalarini. Mudur sordu buna ne yaptiniz gosterdin mi herseyi diye, bu da hicbirsey bilmiyor bu kiz dedi. O an nasil kotuoldum anlatamam. Tabili oyle degildi. Sadece benim kullandigim program baska onlarinki baskaydi. Neyse ki mudurde ona itibar etmedi sanirim. Giderayak is yerindeki diger calisanlari da bana karsi doldurmus herkesin surati beni gorunce seytan gormus gibi oluyordu. Inan cogu zaman gunaydin demeye korkuyordum o dereceye getirdiler beni. Sonra ne mi oldu? O gitti. Ve ben internetten kendimi gelistirmeye basladim. Eve geldigimde bile hala isle ilgili seylerle ugradiyordum. Mudurumuz de bana cok yardimci oldu, bir cok seyi o geldi anlatti bana. Tam sekiz ay gelmedi o kadin. Sekiz ayda artik ben isimin kurdu olmustum. Ustelik bir cok islemi yanlis yapmisti onlari duzelttim. Mudurle beraber genel degisiklikler yaptik. O geldiginde hem verdigi aradan dolayi, hemde hicbirseyi biraktigi gibi bulamadigi icin cok sasirdi ve zorlandi. Inanirmisin sut dokmus kedi gibiydi. Bir ay daha beraber calistik. Surekli bana ya telefon acip isle ilgili bisey sorardi ya da yanina cagirirdi gel yanimda dur diye. Noldu? Ettigini buldu. Bana iyi davransaydi ölür müydü? Insanlar boyle iste cok haset. O arkadasinizda sizi cekemiyordur.

teşekkür ederim cnm aynen o durumdayım şu anda umarım her şey düzelir. Tek farkımız işle ilgili sorunum yok o ne biliyorsa ben de biliyorum. Zaten gidecek sabrediyorum ama içimde kalan hakkında ağza alinmayacak şeyler söylediği kişilerle muhabbeti kimbilir benle ilgili neler anlattı inan kimseye tek kelime onu anlatmadim. Umarım ben de senin gibi huzuru yakalarım işte.

İşyerinde sorun yaşayan tek değilsin, ben de çocukluk arkadaşımı işsiz kaldığı dönemde şirkette işe soktum, şimdi benim kuyumu kazıp beni dışlamaya çalışıyor. ölse üzülmem herhalde, o derece nefret ettim ama napcan hergün onun şeytan yüzünü görüyorum. Senin durumsa daha farklı, senin henüz keşfetmediğin insanlar var, şanslısın bi bakıma. Bence yavaş yavaş yeni insanlarla kaynaşmayı dene.

Bence dogum iznine ayrilana kadar bekle. Dogum iznine ayrilinca bunu bir firsat olarak degerlendir. Onlarla kaynasmaya bak. Guler yuzlu ol, sabahlari gulerek gunaydin herkese. Bi de ne bileyim ufak bir hediye falan alabilirsin mesela bu bahaneyle kaynasirsiniz belki. Ama hepsiyle de iyi olamiyor insan. Herkes kafa dengi olmuyor. Sen en azindan ikiuc kisiyle o gidince yavastan sohbet etmeye basla. Hic olmadi birsey bahane et git sor, bi parfum alacam ne onerirsin de, sen hangisini kullaniyosun de, kiyafetin cok guzelmis nerden aldin de. Fln fln.

Aslında en büyük hata bir arkadaşa bağlanıyoruz oda kendini birşey sanıyor sonra küslük olınca yalnız kalıyoruz aslında 2/3 arkadaşla samimi veya konuşmalı ki diğerin totosu kalkmasın veya kalktığındada diğer arkadaşlarla sohbet Aslında en büyük hata bir Aslında en büyük hata bir arkadaşa bağlanıyoruz oda kendini birşey sanıyor sonra küslük olınca yalnız kalıyoruz aslında 2/3 arkadaşla samimi veya konuşmalı ki diğerin totosu kalkmasın veya kalktığındada diğer arkadaşlarla sohbet Aslında en büyük hata bir arkada

Aslında en büyük hata bir arkadaşa bağlanıyoruz oda kendini birşey sanıyor sonra küslük olınca yalnız kalıyoruz aslında 2/3 arkadaşla samimi veya konuşmalı ki diğerin totosu kalkmasın veya kalktığındada diğer arkadaşlarla sohbet Aslında en büyük hata bir Aslında en büyük hata bir arkadaşa bağlanıyoruz oda kendini birşey sanıyor sonra küslük olınca yalnız kalıyoruz aslında 2/3 arkadaşla samimi veya konuşmalı ki diğerin totosu kalkmasın veya kalktığındada diğer arkadaşlarla sohbet Aslında en büyük hata bir arkada

sizin durum daha zor Allah yardımcınız olsun. Bakalım kendisi gidince neler olacak artık daha dikkatli arkadaş edinmeye çalışacağım

Kesinlikle haklısın. Arkadaş konusundaki en büyük ve tek hatam. Beni o kadar doldurdu ki insanlardan tiksindim neyseki hatamı anladim

Kendiniz soylemissiniz, kimse yakinlasmasa asla konusmam diye. Yalnizligi, konusmamayi kendiniz secip sonra kimseyle konusmuyorum diye uzulmeniz cok celiskili. Sosyallesin, orda bir suru insan vardir.

siz iftira mıdır degil midir diye dusunmeden diger insanlara cephe almıssınız...
arkadasınıza guvenseniz dahi kimsenin lafıyla baskalarını yargılamamanız gerekirdi.
bunun sonucunda da yalnız kalmıssınız...

ustelik baskaları hakkında bana o kadar sey anlatan kisi icin düsüncenlerim pek de iyi olmazdı,
uyarmak baska, baskalarını kotulemek baska...
acaba bir gun benimle arası bozulursa kime hakkımda ne der diye dusunmek hic mi aklınıza gelmedi?

neyse olan olmuş...
siz kimseye cephe almadan zamanla insanlarla kaynasmaya, ogle aralarında sohbetlere caylara eslik etmeye calısın.
her zaman yanınıza gelenle mecburi arkadaslık kurarsanız ya yalnızlık ya da tercih etmeyeceginiz kisilerle birliktelik yasarsınız.
o yuzden sosyal iliskileriniz spontone gelissin ve hep bekleyen taraf siz olmayın...

Ben de kamu kuruluşundayım .Bu akşam emekli olan müdür için bir yemek var .Bu tür organizasyonları sevdiğim halde gitmedim .Kamuda çok dedikodu oluyor boşverin evden işe işten eve

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…