• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş yeri değiştirme, özellikle avukat olanlar bakabilir mi?

Periannem

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
451
888
303
Herkese merhaba, avukatım. Stajım biter bitmez güzel bir hukuk bürosundan çalışmaya başladım. İş arkadaşlarım çok çok iyi, 2 patronum da görece iyi. Benimle ilgilenen asıl patron tabiki daha fazla sıkıyor. Bürodaki konumunum biraz daha icra ağırlıkta ve kendimi avukat olarak hissetmiyorum. Duruşmalara girmiyorum, sadece icra ve satış. Maaşı oldukça iyi. Şu ana kadar sadece tatminsizlik beni üzüyor, avukat gibi hissedememe durumu. Yeni bir yer ile görüştüm. Duruşmalara girebileceğim, dilekçe yazma ve dosya takibi isteniyor. Belki de buradan çok daha yoğun ama mesleğimi yapacağım. Ücret olarak yeni görüştüğüm yer 1500 TL daha düşük veriyor.
Birkaç arkadaşım buldun da bunuyorsun, rahat batıyor sana diyorlar. Mesleğimin daha 4. Ayındayım çok mu erken davranıyorum acaba? Bu çalıştığım yerde biraz daha kalsam mi? Ama bana cidden bir şey katmıyor. Katip işi yapıyorum sadece. Sizlere de sormak istedim.

Ofis icra ağırlıklı mı? Hukuk işleri yapan avukatlar kaç kişi? Belki zamanla o tarafa kaydırma durumları olur sizi?

Ofis icra ağırlıklı mı? Hukuk işleri yapan avukatlar kaç kişi? Belki zamanla o tarafa kaydırma durumları olur sizi?
Hem icra hem hukuk. Bunu konuştum icra alanında beni aldıkları için ve çoğu dosyayı ve müvekkili, borçluyu tanıdığım için sıcak bakmadılar. Elime birkaç tane dosya verdiler sadece. Yaklaşık 5 ay olacak çalışmaya başlayalı. Çok mu erken davranıyorum veya daha fazla durursan bana kayıp mı olur bilemedim

Herkese merhaba, avukatım. Stajım biter bitmez güzel bir hukuk bürosundan çalışmaya başladım. İş arkadaşlarım çok çok iyi, 2 patronum da görece iyi. Benimle ilgilenen asıl patron tabiki daha fazla sıkıyor. Bürodaki konumunum biraz daha icra ağırlıkta ve kendimi avukat olarak hissetmiyorum. Duruşmalara girmiyorum, sadece icra ve satış. Maaşı oldukça iyi. Şu ana kadar sadece tatminsizlik beni üzüyor, avukat gibi hissedememe durumu. Yeni bir yer ile görüştüm. Duruşmalara girebileceğim, dilekçe yazma ve dosya takibi isteniyor. Belki de buradan çok daha yoğun ama mesleğimi yapacağım. Ücret olarak yeni görüştüğüm yer 1500 TL daha düşük veriyor.
Birkaç arkadaşım buldun da bunuyorsun, rahat batıyor sana diyorlar. Mesleğimin daha 4. Ayındayım çok mu erken davranıyorum acaba? Bu çalıştığım yerde biraz daha kalsam mi? Ama bana cidden bir şey katmıyor. Katip işi yapıyorum sadece. Sizlere de sormak istedim.
Cok erken alan değiştirmek için , biraz sahada pişin bence , en az bir sene verin kendinize sonra değiştirirsiniz , tamam icra satış ama buna bağlı davalar size verilmiyor mu ? Kıymet takdiri, ihalenin feshi, tasarrufun iptali , itirazın iptali vs vs. Bu davalarla da ilgilenmek istediğinizi belirtin en azından kendinizi katip gibi hissetmezsiniz

Bence kesinlikle biraz daha kalin burada diye düşünüyorum.

Henüz yolun çok basindasiniz...icra isi çok angaryadir ama parada kazandırır... muhtemelen kurum var ki döngüsü çok...parası az olsa uğraşmayın icra isi yorucudur derdim ama parası güzelmiş sonucta. şimdi yeni büroya geçtiğinizde dilekçeleri yazarken afallayabilirsiniz.. herşey pratikte bitiyor çünkü...yerinizde olsam burda boş zamanlarinizda bolbol dilekçe okurdum dosya gidisatlarina bakardım...daha sonraları başka iş bakabilirsiniz.

Back
X