Öncelikle yeni mezunsunuz ve durun bakalım yahu bu ne bıkkınlık, ben mezun olalı 7 sene geçmiş daha bıkmadım nerede açık kapı var nereden ne alırım kafasındayım.
Önce az çok demeden ahlaklı bir avukatın yanına girin. Benim ilk iş tecrübem kötüydü, avukatın da her meslekte olduğu gibi işini dürüstçe yapanı var yapmayanı var, ben yapmayanında çok da dayanamadım en son verilen işi yapamayacağımı söyledim ve ayrıldım.
Noterlik başvurusu yapın, benim ilk yaptığım bu olmuştu, sıra gelmesine 30 yıl var diyenlere de hiç aldırmıyorum. Türkiye'de düzen her an değişebilir, sıralama ölçütü yerine sınav ölçütü gelebilir veyahut sırada ilerlemenin sınavlı bir yolu açılabilir. Hakimlik sınavlarına kafayı çok takmamanıza sevindim zira ben takmış mülakatı geçemedikçe de kafayı bozmuştum.
Bunun dışında girilebilecek çok sınav var, kpss ile illa ki kurum avukatı değil başka meslekler de yapabilirsiniz, alan sınavıyla uzmanlık da olur. Arada ziraat bankası ve halk bankası sınav açıyorlar, bunları takip edin. Seçim müdürlüğü, icra müdürlüğü sınavları oluyor bunları takip edin.
Kurum düşünmüyorsanız ya sigortalı çalışan olacaksınız ya ortak olarak güvendiklerinizle büro açacaksınız ya da altından kalkarım deyip kendi büronuzu açacaksınız. Büro açtığınızda ilk seneler çok bir şey beklemeyin ha ama kısmetli arkadaşlarımız da oluyor ilk seneden evini alabilen... Belki kısmetiniz açıktır şansınızı deneyin.
Ben bir de ek olarak yüksek lisans yapıyorum. ALES ve YDS iyiyse ortalamanızın düşüklüğü çok da etkilemiyor.
Not : Homeofis düşünmeyin, ben denedim bizim meslekte olmuyor.