• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsiz avukatın yardım çığlığı

Biraz yüksekten uçmuşsunuz sanırım. Eğer aileden parası, çevresi olan biri değilseniz tak diye büro açamazsınız veya havalı şirketlere avukat olarak giremezsiniz. Avukat arkadaşlarım var yeni mezun da değiller çoğu 4-5 yıllık ama daha bürosunu açan yok çoğu işçi avukatlık yapıyor asgarinin biraz üstü maaşa. Büro açan da kapatıyor zaten. Şansı yaver gidip daha iyi maaşlı işler bulanlar var ama onlar da yine işçi avukatlıktan sonra buldular o işleri. Yani demek istediğim şey angarya gördüğünüz o başka avukatın yanında çalışma süreci mesleğin lazımı. Yapmazsanız hiçbir zaman işiniz olmayacak bunu bilin. Siz bir yerden başlayın zamanın ne getireceği belli olmaz belki yanında bir sürü gence iş veren bir avukat olacaksınız ama arkadaşlarımdan biliyorum piyasa çok kötü gerçekten. Şimdi geleceği çok düşünmeyin kısa vadeli planlar yapın ve asgari bile teklif etse bir avukatın yanına girip çalışın.

8 Senelik katibim , avukatlık mesleği bitik durumda . Mesela benim maaşım ile avukat maaşı aynı şekilde veriliyor, bu durum avukat için çok üzücü. Size tavsiyem maaş kısmına yada argarya işe takılmadan bu sektörde tecrübe edinmeye bakın , daha sonra kendi ofisinizi açarsınız, o zamana kadar müvekkil biriktirmiş olursunuz. Hatta gireceğiniz işyerine ben kendi şahsıma ait dosya alabilir miyim diye sorun bazı avukatlar kendi dosyaları ihmal edilir diye düşünerek kabul etmiyor.
Bir avukat arkadaşım başka bir avukatın yanında gider ortağıymış gibi gösterilerek başladı, kira vermemek karşılığında duruşmalarına girdi , dilekçelerini yazdı. Asgari ücret olarak maaş aldı. Bir yandan da kendi işlerini yaptı, istediği zaman gelip istediği zaman çıkabiliyordu. Artık tamamım dediği anda da kendine ofis açtı. Şuan daha mutlu , çevresi biraz daha genişledi.
Hakim ve savcı olmak için , arkadaşlarım ne yüksek puan aldılar , defalarca mülakattan kaybettiler. Kısaca dayın var mı diye sorsalar insanlar bu kdr umutlanmaz. İşin zor arkadaşım her meslekte de böyle , artık okuduğun okul , derece bile fark etmiyor . Asgari ücrete tecrübeli çalışan arıyorlar. Artık işler o kadar düştü ki eskisi gibi iş ilanları bile yok. Olanlar da zaten aylık olarak giriş çıkış yaptıran saçma sapan bürolar. Yine de pes etmeyin , belki umduğunuzu bulabilirsiniz ...

Back