• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Teklifi

Bu arada eklemek istediğim birşey var, bizim Finans hocamız (okuldan) bir arkadaşından bahsetmişti, adam İİBF çıkışlı, KPSS'ye girmiş alandan, sınavlardan çok yüksek puanlar almış ama mülakatta elemişler, o da Vodafone'da çalışmaya başlamış ve şu an ayda 15,000 civarı maaş alıyormuş tabi hangi pozisyonda olduğunu falan bilmiyorum, zaman içinde yükselmiştir muhtemelen.

Bu arada eklemek istediğim birşey var, bizim Finans hocamız (okuldan) bir arkadaşından bahsetmişti, adam İİBF çıkışlı, KPSS'ye girmiş alandan, sınavlardan çok yüksek puanlar almış ama mülakatta elemişler, o da Vodafone'da çalışmaya başlamış ve şu an ayda 15,000 civarı maaş alıyormuş tabi hangi pozisyonda olduğunu falan bilmiyorum, zaman içinde yükselmiştir muhtemelen.
gözlerim pörtledi şuan 15.000 vay be iyi para :D

bende asla kendi mesleğimi bedavaya yapmam çnkü şöyle diyeyim bedavaya işi öğretmeleri bir yana kendi yapmadıkları ayak işlerini yaptırıyorlar. üni stajında muhasebe bürolarında çalışan arkadaşlarım resmen ayakçılık yaptı. fatura yatır vs. ki bu çoğu faturalar kendi şahsi faturaları yatırtan kişilerin
Tabii ki gönüllü olarak insanların kişisel ayak işlerini yapnayacaksın. Benim bahsettiğim şey mesleği öğrenmek, tecrübe kazanmaktı. Gönüllü uşaklık değil.

benmde öğrenim kredisi borcum var kabul edip yavaştan ödemeye mi başlasam :KK70:
Sen de benimle aynı kaderi paylaşıyorsun demek. :D Bence başla, mesela onlar mezuniyetten 2 sene sonra geri ödemesi başlayacak falan diyorlar ama o 2 sene içinde faiz biniyor, borç artıyor. Ödemeye başlarsan takriben 2 sene içinde falan biter tabi ona ödeme planı falan yapılıyor maaşına göre. Ailenle yaşıyorsan o ödemeler seni çok sıkıntıya sokmaz sanırım. Kredi borcun bitince de kendi hayatını inşa etmeye başlarsın hem iş tecrübesi kazanmış olursun yani ne bileyim, araba falan almak istersin, evlenmek istersin, kendine yatırım yapmak istersin falan filan yani sen bir yerden başla, gerisi gelir. İnsan ilişkileri konusunda tecrübe kazanmak kendine olan güvenini de arttırır, ileriki yıllarda meslek hayatına olumlu etkileri olur.

Tabii ki gönüllü olarak insanların kişisel ayak işlerini yapnayacaksın. Benim bahsettiğim şey mesleği öğrenmek, tecrübe kazanmaktı. Gönüllü uşaklık değil.

burda işleyen sistem böyle canım . muhasebe alanında iş öğrenmeyi uşaklıkla karıştırıyorşar

Sen de benimle aynı kaderi paylaşıyorsun demek. :KK70: Bence başla, mesela onlar mezuniyetten 2 sene sonra geri ödemesi başlayacak falan diyorlar ama o 2 sene içinde faiz biniyor, borç artıyor. Ödemeye başlarsan takriben 2 sene içinde falan biter tabi ona ödeme planı falan yapılıyor maaşına göre. Ailenle yaşıyorsan o ödemeler seni çok sıkıntıya sokmaz sanırım. Kredi borcun bitince de kendi hayatını inşa etmeye başlarsın hem iş tecrübesi kazanmış olursun yani ne bileyim, araba falan almak istersin, evlenmek istersin, kendine yatırım yapmak istersin falan filan yani sen bir yerden başla, gerisi gelir. İnsan ilişkileri konusunda tecrübe kazanmak kendine olan güvenini de arttırır, ileriki yıllarda meslek hayatına olumlu etkileri olur.

borçsuz olan kimse yok ki canım :) ailemle yaşıyorum evet ama çalışmaya başlayacağım zaman aileme yardımcı olacağım.

burda işleyen sistem böyle canım . muhasebe alanında iş öğrenmeyi uşaklıkla karıştırıyorşar

borçsuz olan kimse yok ki canım :) ailemle yaşıyorum evet ama çalışmaya başlayacağım zaman aileme yardımcı olacağım.
Tamam işte, paranın bir kısmı borcuna gidecek, bir kısmıyla ailene destek olursun, bir kısmı da sana kalır. Maaştan bahsettiler mi peki arayanlar?

Turkcell büyük firma.degerlendirilebilir bence. İlerde turkcell muhasebe servisine gecersin biraz tutunduktan sonra...denersin şansını muhasebe için. Gir bence.

Tamam işte, paranın bir kısmı borcuna gidecek, bir kısmıyla ailene destek olursun, bir kısmı da sana kalır. Maaştan bahsettiler mi peki arayanlar?

hayır canım sormadım açıkçası ama asgari ücret üzerinden başlatır dedi biri. tam hatırlamıyorum şimdi diyeni

Turkcell büyük firma.degerlendirilebilir bence. İlerde turkcell muhasebe servisine gecersin biraz tutunduktan sonra...denersin şansını muhasebe için. Gir bence.

sanırım deneyeceğim

Git bi mali musavirin yanina bedava is ogrenmek icin calis. İskurun is basi egitim programlarinda acilan ilanlarda bile tecrübeli elemab istiyor. Haklilarda bende bu yaz muhasebe departmaninda çalıştım okulda ogrenmedigimiz seyler var. Bs bs duzenlemek, bordro hazirlamak, kdv en onemlisi bilgisayarli muhasebe programı netsis gibi. Alaninda tecrübe kazanmazsan kimsr seni muhasebeci olarak ise almaz malesef

Bence buraya işe girin. Ama kesinlikle iş aramaya devam edin. Ayrıca burdayken iş görüşmelerine nasıl gideceksiniz? Bunlarıda düşünün derim. Şuan asgari ücretlede olsa kendi mesleginizden is bulursanız çalışın ve deneyim kazanın bence. Ben yeni mezunken is görüşmesinde üstüne basa basa demistim para benim icin önemli değil ben işimi mesleğimi öğrenmek istiyorum demistim ve işe alınmıştım.

Bence görüşün ve asgari müşterekte buluşursanız işi kabul edin.
Marka değeri olan bir firma bahsettiğiniz,CV'nizde referans olur,iş bulma açısından sizede faydası olur. Hiç çalışmamış bir yeni mezundan farkınız olur diye düşünüyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Git bi mali musavirin yanina bedava is ogrenmek icin calis. İskurun is basi egitim programlarinda acilan ilanlarda bile tecrübeli elemab istiyor. Haklilarda bende bu yaz muhasebe departmaninda çalıştım okulda ogrenmedigimiz seyler var. Bs bs duzenlemek, bordro hazirlamak, kdv en onemlisi bilgisayarli muhasebe programı netsis gibi. Alaninda tecrübe kazanmazsan kimsr seni muhasebeci olarak ise almaz malesef

burada mali müşavirin yanında iş öğrenmek için çalışmak demek ayakçılık yapmak demek

Bence buraya işe girin. Ama kesinlikle iş aramaya devam edin. Ayrıca burdayken iş görüşmelerine nasıl gideceksiniz? Bunlarıda düşünün derim. Şuan asgari ücretlede olsa kendi mesleginizden is bulursanız çalışın ve deneyim kazanın bence. Ben yeni mezunken is görüşmesinde üstüne basa basa demistim para benim icin önemli değil ben işimi mesleğimi öğrenmek istiyorum demistim ve işe alınmıştım.

bilmiyorum kafam karıştı açıkçası benimde

Bence görüşün ve asgari müşterekte buluşursanız işi kabul edin.
Marka değeri olan bir firma bahsettiğiniz,CV'nizde referans olur,iş bulma açısından sizede faydası olur. Hiç çalışmamış bir yeni mezundan farkınız olur diye düşünüyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun
teşekkür ederim bakalım ailemle konuşacağım sonuçta firma teklif etti bende teklif etmedim o yüzden bir nevi kendimi de şanslı hissediyorum

Konum taşınmazsa sevinirim çnkü buda benim için bir dert.

Ağustosta mezun oldum ben üniversiteden. yani toplamda 2.5 aylık bir mezunum diyebilirim. Bu süreç içerisinde iş arıyorum ama her yer deneyim istiyor.
Dün turkcellden arandım global müşteri hizmetleri için iş teklifi yaptılar. Maaş+prim+yol+yemek şeklinde bir teklif sunuldu. Ancak müşterilerle daima görüşme halinde olacakmışım.
Haftada 1 gün tatil ve vardiya sistemi ile yürüyen bir işmiş. Mesleğimle alakası yok evet ama kararsız kaldım. Bu iş hakkında bilgisi olan yada turkcellde daha önce çalışan var mı aranızda. Kafam ciddi anlamda karıştı.

telde müşteri hizmeti ise hiç bulaşma kardeşim 1 yıl başka biyerin müşteri hizmetinde çalıştı kulakları nerdeyse rahatsız oldu zor çünü

Bende ayakcilik yaptim, işte öğrendim. Kimse yeni mezun birine otur su isi yap demez, guvenmez zaten.
Ben staj yaparken yanında olduğum bayan bütün şifrelerini bırakıp işi öğreterek defalarca izne çıkıyordu cnm üstelik defalarca sistemden müşterilere fatura vb şeyler kestim

Bence kendini köreltmey. Muhasebeye ne kadar erken atılırsan senin için o kadar iyi olacaktır. Muhasebe kurslarına gidiyor insanlar muhasebeci olmak için ki sen mezunsun var. Gerekirse sen de git hem diploman hem sertifikan olsun. Başka bir işe girersen orda kalırsın ya da benzer işlere geçe geçe vakit kaybedersin. Satışta yok kotam doldu, yok dolmadı falan sıkıntısı var. Satışta kendime güveniyorum diyorsan bir şey diyemem ama sanırım onda da tecrüben yok. Ama muhasebe bilgin var en azından.. Yerinde olsam bölümümden şaşmazdım, aynı şeyi ben de yaşadım ve şu an çok pişmanım!!

Call center tarzi bi is dusunuyorsaniz illa burayi kabul etmeyin derim. baska yerlere bakin idare etmek icin. Turkcell zor diye biliyorum ve sartlarida bir o kadar ağır.

Back