- 30 Ocak 2013
- 29.330
- 43.872
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
muhasebeNe mezunusun?
Muhasebe ilanları oldukça fazladır ama maaşı düşüktür.muhasebe
Konum taşınmazsa sevinirim çnkü buda benim için bir dert.
Ağustosta mezun oldum ben üniversiteden. yani toplamda 2.5 aylık bir mezunum diyebilirim. Bu süreç içerisinde iş arıyorum ama her yer deneyim istiyor.
Dün turkcellden arandım global müşteri hizmetleri için iş teklifi yaptılar. Maaş+prim+yol+yemek şeklinde bir teklif sunuldu. Ancak müşterilerle daima görüşme halinde olacakmışım.
Haftada 1 gün tatil ve vardiya sistemi ile yürüyen bir işmiş. Mesleğimle alakası yok evet ama kararsız kaldım. Bu iş hakkında bilgisi olan yada turkcellde daha önce çalışan var mı aranızda. Kafam ciddi anlamda karıştı.
Muhasebe ilanları oldukça fazladır ama maaşı düşüktür.
Müşteri hizmetleri masa başı bir iş sonuçta ve belli saatler içinde. Firma sana eziyet edip de zorunlu mesai falan koymaz, kurumsal sonuçta. Bir tek vardiyası var..
Kaldı ki hemen işe almadılar ki seni, orada çalışanların ses tonu, telefona hakimiyeti çok önemli. bir ton testten geçmen lazım.
Maddi açıdan zorluk içinde değilsen, bence kabul etme
mesleğinde ilerlemeye bak .
Ortalık muhasebeci kaynıyor. Ne yazık ki birçok kurum deneyim arıyor. Elzemse durumunuz değerlendirin derim fakat çelik gibi sinirlere sahipseniz, aynı zamanda iş arayışınız devam etsin.
Zor bir süreç.
bence kabul etmelisin
okuduğun bölüm itibariyle firma içine yer değiştirebilirsin sonrasında bir öğren de olabiliyor mu öyle
bilmiyorum bana mantıklı geldi
çünkü muhasebe zaten kolay iş bulan meslek değil
yine iş aramaya devam edersin o arada
bulursna kendi mesleğine geçi yaparsın
bakalım ailem ile konuşucam ona göre görüşeceğim sanırımilla da kendi mesleğim diye tutturanlardan değilseniz bence değerlendirebilirsiniz.
gidip bir görüşün. artıları eksileri neler, öngörüleriniz neler hepsini analiz edin.
bana kalırsa herhangi bir yerde muhasebe alanında çalışmanızdan daha önü açık bir tercih olur.
bakalım ailem ile konuşucam ona göre görüşeceğim sanırım
İleride başka bir işte çalışmak isterseniz referans olur, cv'nize yazarsınız ne güzel.
-Geçmiş iş deneyiminiz var mı?
-Evet, 2 sene Turkcell global için çalıştım.
Bakın ne güzel oldu
iş arama süreçlerinde iş görüşmeleri ne kadar çok yapılırsa iş arayan için o kadar iyidir. bence kararsız kalırsanız bile gidip görüşün.
hakkınızda hayırlı olsun.
bakalım deneyeceğim sanırım
istanbuldan arandım büyük merkezden sanırım tekrar arasam aradıklarını hatırlarlar mı acaba.
Vallahi böyle yazınca göze çok güzel göründü bence. Ben olsam balıklama atlardım ve kabul edilmek için elimden geleni yapardım, 2 sene içinde öğrenim kredisi borcumu da ödemiş olurdum hem.İleride başka bir işte çalışmak isterseniz referans olur, cv'nize yazarsınız ne güzel.
-Geçmiş iş deneyiminiz var mı?
-Evet, 2 sene Turkcell global için çalıştım.
Bakın ne güzel oldu
tabii ki. kimleri aradıklarının listesi bulunur. bence dönüş için gecikmeyin.
Şimdi ben anlamadım muhtemelen seni iş görüşmesine çağırıyorlar. O kısmı biraz açarsan sevinirim. Bildiğim kadarıyla muhasebecilik kolay bir meslek değil, bizim bir aile dostumuz, yılların muhasebecisi adam 40'ından sonra işi bıraktı da bakkal dükkanı açtı. Şu an hem kafası daha rahat hem de daha çok para kazanıyor, ha tabi kendi işi olduğu için çok çalışıyor o ayrı konu. Sen şimdi muhasebe okudun diye o işi yapmak zorunda değilsin. Ben de İktisat son senedeyim ve bu işi yapar mıyım emin değilim yani. Hesap kitap işleri kolay işler değil. Bence sen bu işi bi değerlendir, denildiği gibi belki daha sonra bölümünle alakalı başka bir pozisyona geçme imkanın olabilir neticede büyük bir firma. Bu kadar insan iş arıyor, bu kadar insan işsiz, dediğin gibi her yer deneyim istiyor yani yeni mezun adamdan okuduğu bölümle alakalı 3 sene deneyim isteyen iş ilanı biliyorum ben.Bildiğin tam zamanlı 3 yıllık iş deneyimi istiyordu adam yani, staj mtaj da değil. Bu iş senin insan ilişkilerini falan da geliştirir, bir yandan başka işlere de bakarsın. Ben de mezun olduğum zaman ilk etapta böyle dışa dönük, insan ilişkilerini güçlendirmeye yardımcı, sorun çözme odaklı bir işte çalışmak istiyorum tabi kendi bölümümle alakalı tatmin edici bir iş bulamazsam. Çünkü benim maaş beklentime falan uygun iş için bekleme, aramaya inanma lüksüm yok.
İnsan ilişkileri konusunda deneyim kazanmanın her sektörde gideri vardır yani, anlatabiliyor muyum?
benmde öğrenim kredisi borcum var kabul edip yavaştan ödemeye mi başlasamVallahi böyle yazınca göze çok güzel göründü bence. Ben olsam balıklama atlardım ve kabul edilmek için elimden geleni yapardım, 2 sene içinde öğrenim kredisi borcumu da ödemiş olurdum hem.Dandik bir yer değil sonuçta. Ne yazık ki okulun son senesindeyim, keşke üniversiteler 4 yıl değil de 3 yıl olsaydı.
bende asla kendi mesleğimi bedavaya yapmam çnkü şöyle diyeyim bedavaya işi öğretmeleri bir yana kendi yapmadıkları ayak işlerini yaptırıyorlar. üni stajında muhasebe bürolarında çalışan arkadaşlarım resmen ayakçılık yaptı. fatura yatır vs. ki bu çoğu faturalar kendi şahsi faturaları yatırtan kişilerinBen senin işin var sanıyordum...
Neyse. Yeni mezunlukla ilgili benim önceliğim meslekte tecrübe kazanmak olduğu için, ille de kendi mesleğim diyenlerdenim. Yani gerekirse bedava/gönüllü kendi mesleğimi yaparım bir yerde, yine de mesleğimle alakasız bir işte vakit harcamam. Tabii paraya sıkışık değilsem. Ben olsam iş aramaya devam ederdim, ama bayağı uğraşırdım. Yani çalışmak istediğim yere girmek için iş verenle kontak kurar, alana kadar uğraşırdım. İş konusunda arsızımdır, yanlış anlaşılmasın, ısrarlıyım manasında diyorum. Ama herkesin önceliği farklı, kimisi de iş olsun da varsın mesleğim olmasın der.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?