İş sorunu

Turunc chemist

Cafuné 🙏
Pro Üye
22 Eylül 2022
5.646
15.995
Arkadaşlar merhaba. Biraz uzun olacak ancak özet geçmeye çalışacağım. Çok aşırı doldum. Yaklaşık 13 14 aydır e ticaret işinde çalışıyorum mağazada mevcut. Toplamda 4 kişiyiz patron dahil. Allah var patronum şimdiye kadar şunu kaldır şunu koy tarzında bir patronluk yapmadı. Ancak ilk günlerde bana sigorta mı yapalım parasını mı verelim diye sorduğunda daha 1 aylık evliydim ve KYK borcum var diye parasını tercih ettim ancak aylar sonra sigorta istediğimde sürekli oyalandım. Asgari ücrete ocakta zam geldi temmuzda ikinci zam geldi ben ağustosta daha ilk zamı aldım. Şuan 2 aylık hamileyim patronum izin konularını hep sıkıntı yapar.

Doktora gitmem gerektiğinde suratı düşüyor. Covid oluyorum neden doktora gittim diye azarlanıyorum. Birde bayan var dükkanımızda kendisi Özbek dul 40 yaşında. Patronumdan 1 2 yaş küçük. Tabiki herkesin aklındaki malum tablo mevcut. Patronumun ailesini tanıyorum beraber oturup kalktığımız insanlar eşini çok çok severim çok tatlı bir kadın. Uzun lafın kısası yaklaşık 10 15 gündür bu bayanla zıtlaşıyoruz. Dükkanda kiler hamile olduğumu ve şuan psikolojimin iyi durumda olmadığını biliyorlar.

Dün bu bayanla bir tartışma yaşandı. Onu ordan kaldır mevzusu geçti. Ben celallendim herkes kendi işine baksın sen bana emir verebilecek statüde bulunmuyorsun dedim ve patronun yanında çok büyük sözlü kavgaya giriştik. Patronum asla müdahale etmedi karışmadı ilk kavgamız değildi sonuçta bayanla.

Ağır laflar söylendi, burda temizlik yapacaksın dedi ben buranın hizmetçisi değilim alanımı temiz tutuyorum ben yapacaksam sen neden burdasın diyerek bir tartışmaya daha girdik. Ancak öyle bir hararetle kavga ettik ki. En son çok özür dilerim patronumun yanında benden 16 yaş Büyük kadına S***** G** (Defol) ben seninle uğraşamam dedim.

Sonrasında karnıma inanılmaz kramplar girdi ama anlatamam sinirimden delirdim. Çocuğa birşey oldu sandım zaten riskli durumdayım. Ayağa kalktım, bayana yöneldim dedim ki bak gidiyorum sinirimden kramplar giriyor o çocuğa birşey olduysa seni burada sürükleyerek öldürürüm şeklinde söylemde bulundum. Bana tavrı ölürse ölsün napayım dedi. Dedim seninle görüşeceğiz. Gittim baktım bir sorun yok.

Geri geldim patronum dedi bir sorun var mı yok dedim. Gelelim ki asıl soruna. Bugün işten çıktım 10 dk geçti patronum aradı, bugüne kadar yaptığım iş asla kimse tarafından kontrol edilmezken patronum, dün bana bayanın bizzat söylediği lafları ' sen işini böyle mi yapıyorsun, bilgisayar başında boş mu oturuyorsun ' tarzında aynı cümleleri kullandı. Girdim hesabı kontrol ettim, o bayan dışında hesap kimse tarafından hikayeler vs izlenmemiş.

Şimdi soracağım şey şu. Ayrılmak istiyorum psikolojim kaldırmıyor, patronun baskısı, bayanın tavrı konuşmaları. Müşterilerin telefonla arayıp hakaretler kücürler etmesi. Ayrılmamam aptallık mı olur ? Sorulmadan ileteyim. Haftalık 1500 alıyorum. Yol yemek hiç birisini vermiyor. Haftalık bin lirayı zaten ben harcıyorum. Eve bir faydam olmuyor.