İş Seçimim

juliannakopenski

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2017
7
2
32
Merhaba,
2,5 yıldır çalıştıgım işimde cok mutsuzum. Hergun azarlanmanın ve inanılmaz bir stresin oldugu ortamda çalışıyorum. Özel sektordeyim. Maaşım piyasa ortalamasının üzerinde ama gercekten cok mutsuzum. Ha bıraktım ha bırakacagım derken 2,5 sene geçti bile. Şimdi başka bir sektorde başlangıc pozisyonunda bir iş teklifi aldım. Aynaya bile bakamadan evden cıktıgım gunler oluyor.. Oylesine yoruluyorum ve yıpranıyorum ki bu yeni iş teklifini değerlendirmek istiyorum. Tek problem bu yeni işin maaşının su an aldıgım ücretten cok daha dusuk olması. Piyasada işsizlik varken bu işten baska da iş teklifi ne yazık ki almadım. Yol yakından bu işi değerlendirsem mi yoksa yine aynı strese, aynı problemlere dayanıp mevcut işime devam mı etsem bilmiyorum. Mutsuzluktan, yok sayılmaktan bıktım..

Herşey para demek değil
Asıl önemli olan sağlık
Mutsuz ve stresliyken sağlık gidiyor
Bu sefer o fazla kazandığınız parayı sağlık masraflarına harcamanız gerekir de sağlığınız eski yerine gelir mi meçhul
Ben olsam maaşına bakmadan mutlu olacağım işi seçerdim
Orada yükselme ihtimaliniz de olabilir

benim içinde iş yerinde huzur çokkk önemli insanı verem ederler yoksa
ama benim durumum su an farklı ben maddi acıdan zor bir süreçteyim elime ne kadar para gecse o kadar iyi benim için
cünkü ben su an gecici bir amaçla calısıyorum uzun süreli calısmıyorm sizin yerinzde ben olsam devam ederdim işim ödemem bitince hemen arkama bakmadan ayrılırdım.ama siz uzun soluklu calısacaksanz paraya fazla ihtiyac yoksa hemen ayrılın diger tarafa geçin ama suda varki inanın her iş yerinde sinir eden tipler illaki var huzurlu çalısan nadir yani
ben su an calıstıgım yerden cok sukur memnunum maasım az ama rahatım buda beni uzun süre calıssam mı diye düşünmeye itiyor benimde kafa karısık
sizede kararınızda allah pişmanlık vermesin

Mutsuz çalışmak çok zor.
Benim fikrim diğer işi değerlendirin.Aradaki maaş farkına huzurunuzu satın aldığınızı düşünürsünüz.

Ama unutmamak gerekir ki yeni iş yerinde de huzurun garantisini kimse veremez size.

Buna rağmen ben olsam; şimdi de huzursuzum diyerek denerdim.

Bizim şirketdeortslama üstü maaş verir burda biri vardı sürekli azar maruz kalan
Diyordum niye çıkmıyor
Para içinmiş
Gurursuzluğun önde gidenidir
Hiçbirşey psikolojimden gururumdan karakterimdenküstün değildir

2.5 sene güç bela sabredip bu teklifi değerlendirmezsen pişman olursun.parası az dı ama huzursuzluktan bu kadar hastalığa para harcamzdım dersiniz sonra.resmen milleti azarlamak sağlığını bozmak için yüksek maaş verilen bir iş geri gibi göründü anlatımınızdan.

benimle aynı düşüncelere sahip biri daha varmış!

arkadaşım ben de çalıştığım firma için aynılarını düşünüyorum. ve şu an piyasa ortalamasının azıcık üzerinde maaş alıyorum. ama göze aldım ve iş değişikliği düşünüyorum. iş başvurularına başladım bile. teklif gelirse arkama bakmadan gideceğim. maaşı ne olursa olsun. sen de mutsuzsan arkana bile bakma çünkü herşey para demek değil. huzur her şyden önemli.

huzursuz bir ortamda çalışmak gerçekten çok zordur,
ben on yıldan fazladır aynı şirket bünyesindeyim, ilk yıllarda çok huzursuzluklarım oldu ama param iyi, ilerleme imkanım var diye birçok şeye sabrettim. o zaman evlenme durumum gündemdeydi, evlenince tazminatımı alır giderim dedim.
evlendim tazminatımı verdiler, beni bırakmadılar.
yine kaldım, bazı şeyler değişmeye başladı zamanla, şu an çok şükür hiç bir sıkıntım yok
ağa da benim, paşa da benim. kimsenin yaptığım şeye, bölümüme laf söyleme yetkisi yok.
maddi imkanlarım da çok şükür fena değil.
zamanında gitmeyip kalarak, o kadar stres ile mücadele ederek iyi mi yaptım hala bilmiyorum
o zaman çıksam şu an bundan çok daha iyi konum ve maddiyatta da olabilirdim
en kötü aynı durumda olurdum, geçerli bir mesleğim var çünkü.
ama bugün olduğum yer ve konumda mutluyum
şunu düşün bence, şu an ödemen gereken bir borcun, maddi sorumlulukların var mı,
aradaki maaş farkı seni sıkıntıya düşürür mü
eğer cevabın evet ise biraz daha yüksek maaşlı bir iş bulana kadar bekle
yeni iş yerinde ilerleme imkanın var, maddi olanaklar seni sarsmayacak ise hiç bekleme.
ilerleyen yaşlarda bugün yaşadığın stresin hesabını vücudun sana sorar
bir de şunu söyleyeyim yıllar geçince, bir yanın gitmek istese bile alışkanlıkların seni olduğun yerde tutmaya devam edecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…