• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iş konusunda canım sıkkın bi bakar mısınız

toz-pembe

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2014
3.048
4.013
128
33
kızlar moralim bozuk yaa bi akıl verin bana
bu ay sonu işten ayrılıyorum martta sınavım var (mali müşavirlik sınavı) dershaneye yazıldım ocakta başlıyor dersler herneyse
kayınpederimin yakın bi arkadaşı var adamın eli kolu uzun neyse geçenlerde benimle görüşmek istedi gittim kayınpederim o adam ve ben oturduk bana bi işten bahsetti çalışır mısın filan diye benim sınavım var ona hazırlanmak istiyorum dedim sınavada çalışırsın orda sıkıntı olmaz işleri çok yoğun değil dedi maaş konusunda da ben ne dersem onu verirler merak etme falan dedi 4-5 bin tl civarında başlarsın dedi bende bi görüşelim dedim ders çalışmam konusunda sıkıntı olmazsa düşünebilirim dedim maaşta beni cezbetti açıkcası
dün akşam kayınpeder işle ilgili adamın numarasını verdi bana bide eğer maaşı düşük söylerse kabul et ilerleyen zamanda istediğin rakamı ayarlatırız dedi benim ilk şok :KK57:
neyse adamı aradım bugün şuan ofiste değilim gelince arayayım sizi görüşelim dedi yerini sordum evime uzak 2 vasıta yapmam gerekiyor benim ikinci şok:KK57: hem uzak hem ilk başta iyi maaş dediler sonra az olabilir dediler ve ben soğudum sanki işsiz kalmışım ortalıkta iş arıyormuşum gibi hissediyorum halbuki öyle bişey yok ben zaten kendi isteğimle işten ayrılıyorum sırf sınava çalışmak için ne yapcam bilmiyorum arada kayınpeder var kayınpederin çoook değer verdiği arkadaşı var gıcık bi durumun içindeyim ya adam arayıp görüşmeye çağırırsa ne dicem ne yapcam bilmiyorum hani maaş iyi olursa insan bi nevi o kadar yol gitmeye katlanır arada kayınpeder var napiyim sizce kızlarr

bu ay sonu işten ayrılıyorum martta sınavım var (mali müşavirlik sınavı) dershaneye yazıldım ocakta başlıyor dersler herneyse
kayınpederimin yakın bi arkadaşı var adamın eli kolu uzun neyse geçenlerde benimle görüşmek istedi gittim kayınpederim o adam ve ben oturduk bana bi işten bahsetti çalışır mısın filan diye benim sınavım var ona hazırlanmak istiyorum dedim sınavada çalışırsın orda sıkıntı olmaz işleri çok yoğun değil dedi maaş konusunda da ben ne dersem onu verirler merak etme falan dedi 4-5 bin tl civarında başlarsın dedi bende bi görüşelim dedim ders çalışmam konusunda sıkıntı olmazsa düşünebilirim dedim maaşta beni cezbetti açıkcası
dün akşam kayınpeder işle ilgili adamın numarasını verdi bana bide eğer maaşı düşük söylerse kabul et ilerleyen zamanda istediğin rakamı ayarlatırız dedi benim ilk şok :KK57:
neyse adamı aradım bugün şuan ofiste değilim gelince arayayım sizi görüşelim dedi yerini sordum evime uzak 2 vasıta yapmam gerekiyor benim ikinci şok:KK57: hem uzak hem ilk başta iyi maaş dediler sonra az olabilir dediler ve ben soğudum sanki işsiz kalmışım ortalıkta iş arıyormuşum gibi hissediyorum halbuki öyle bişey yok ben zaten kendi isteğimle işten ayrılıyorum sırf sınava çalışmak için ne yapcam bilmiyorum arada kayınpeder var kayınpederin çoook değer verdiği arkadaşı var gıcık bi durumun içindeyim ya adam arayıp görüşmeye çağırırsa ne dicem ne yapcam bilmiyorum hani maaş iyi olursa insan bi nevi o kadar yol gitmeye katlanır arada kayınpeder var napiyim sizce kızlarr

Kabul etmeyecekleri istekler sırala.
Onlar kabul etmemiş olur seni işe böylece.

Ne işiymiş bu vakti bol maaşı çok. :işsiz:
Millet ne zor işlerde çalışıyor karın tokluğuna.
Neyse konunuza gelince madem ders çalışmak için işten çıkıyorsunuz "kusura bakmayın evime uzakmış zaten dersi de işte çalışamayacağıma karar verdim" dersiniz.

Aracili ise girmek bazen çok rahat iyi olur bazen de başınıza çorap örer.. arada o var ayıp olur diye susmak zorunda kalırsınız.. zaten tanıdık hatırı aldık ne dersek o diyip kaale almayabilirler vs.. bence bi kutu kuru pasta esliginde çoook teşekkür edin.. ve yavaş yavaş uzaklasin..

Bence bi şartları görüş yine de. Belki kayınpederin ne olur ne olmaz diye öyle söylemiştir. 5 değil de 4 vereceklerdir mesela. Ama baktın çalışmana engel bir durum var o zaman da dersin uzak mesafe, yüzü astarını geçer falan.

Senin hayatınla ilgili bir konuda arada kayınpeder var değer verdiği insan var diye bir şey olabilir mi.Maaş azsa da kabul et diye bir şey olabilir mi? Gider görüşürsün şartlar uymuyorsa hem maaş hem yol bana uymuyor,aracı olduğunuz için teşekkürler der geçersin.Kimse kimseyi zorla istemedği bi yerde sırf aracı oldu diye çalıştıramaz.Beden senin sağlık senin ruh senin hayat senin karar senin.

Ne işiymiş bu vakti bol maaşı çok. :işsiz:
Millet ne zor işlerde çalışıyor karın tokluğuna.
Neyse konunuza gelince madem ders çalışmak için işten çıkıyorsunuz "kusura bakmayın evime uzakmış zaten dersi de işte çalışamayacağıma karar verdim" dersiniz.
genel muhasebe canım
4 sene üniversite sonrasında staj başlatma sınavı 3 yıl staj tıp okusam daha kısa sürerdi bu günler için çaba harcadım emek verdim mesleğim için oyüzden emeğin karşılığını istiyorum gerçi kimse emeğinin karşılığını tam anlamıyla alamıyor ama o konuya hiç girmiyorum..
normal de o şekilde konuşur kısa keser çıkar giderim ama araya böyle insanlar girince insan ne diyeceğini bilemiyor
Aracili ise girmek bazen çok rahat iyi olur bazen de başınıza çorap örer.. arada o var ayıp olur diye susmak zorunda kalırsınız.. zaten tanıdık hatırı aldık ne dersek o diyip kaale almayabilirler vs.. bence bi kutu kuru pasta esliginde çoook teşekkür edin.. ve yavaş yavaş uzaklasin..
evet doğru söylüyorsunuz.. nazik bi şekilde reddetmem lazım sanırım

iki seçeneğin var, ya hiç görüşmeye gitmeden, ben vazgeçtim bütün vaktimi derslerime ayıracağım de
ya da gidip 5000 tl nin altına olmaz, günde şu kadar saat çalışırım, servis isterim vs sırala, kabul ederlerse ne mutlu, etmezlerse başladığın noktaya dönmüş olacaksın.

Senin hayatınla ilgili bir konuda arada kayınpeder var değer verdiği insan var diye bir şey olabilir mi.Maaş azsa da kabul et diye bir şey olabilir mi? Gider görüşürsün şartlar uymuyorsa hem maaş hem yol bana uymuyor,aracı olduğunuz için teşekkürler der geçersin.Kimse kimseyi zorla istemedği bi yerde sırf aracı oldu diye çalıştıramaz.Beden senin sağlık senin ruh senin hayat senin karar senin.
evet öyle ama kayınpederim çok önem veriyor o adama sanki işi değilde o adamı reddediyomuşum gibi görmesinden çekiniyorum
bahaneler sıralamanız
daha sonra onun size iş bulmasında sıkıntı yaratabilir

açık olun derim
aynen mart ayında ki sınavdan sonra smmm belgeni al ondan sonra daha iyi yerlere bakıcaz dedi adam bana şimdi bu işi reddedersem nasıl bir izlenim bırakmış olurum bilmiyorum

bahaneler sıralamanız
daha sonra onun size iş bulmasında sıkıntı yaratabilir

açık olun derim

Bahane değil isteklerden bahsettim.
Kendi şartlarını sunar konu sahibi, kabul ederlerse ne ala etmezlerse açıklamaya gerek kalmaz.

Kadın mali musavir olacak, zaten belgesini aldıktan sonra kimsenin iş konusunda yardımına gerek duymaz.

iki seçeneğin var, ya hiç görüşmeye gitmeden, ben vazgeçtim bütün vaktimi derslerime ayıracağım de
ya da gidip 5000 tl nin altına olmaz, günde şu kadar saat çalışırım, servis isterim vs sırala, kabul ederlerse ne mutlu, etmezlerse başladığın noktaya dönmüş olacaksın.
görüşmeye gitmezsem daha ayıp olur görüşmeye bile gitmedi galeye bile almadı durumuna düşerim
diğer seçenek daha mantıklı ücret konusunda şunu düşünüyorum altını benim beklentimi karşılamıyor malesef der topu onlara atarım

adam beni aramasın görüşmeye çağırmasın diye dua ediyorum şuan resmen eğer aramazsa benlik bi durum olmaz aramadılar beni der kenara çekilirim :dua:

görüşmeye gitmezsem daha ayıp olur görüşmeye bile gitmedi galeye bile almadı durumuna düşerim
diğer seçenek daha mantıklı ücret konusunda şunu düşünüyorum altını benim beklentimi karşılamıyor malesef der topu onlara atarım

en iyi yöntem, ben de işi beğenmediysem fiyatı yüksek söulüyorum :olamaz:

çağırsın git, bir çaylarını iç

işi sor ne tarz

maaşı dinle

yolun uzak olduğunu söyle

ders çalışacağım de

dershanenin saatlerini söyle

sonuçta o sınavı kazanma garantisi yok, kazansan da bir yerlerde staj yapma zorunluluğu var diye biliyorum

burası ona uygun mu bir bak

yani atıyorum sınava kadar az para az mesai

sınavı kazanırsan da resmi bir çalışma çok para çok mesai gibi bir durum olabilir belki

mükellef vs gidilecek bir sistem varsa da araba bile verebilirler o zaman da ulaşım sıkıntı olmaz

en iyi yöntem, ben de işi beğenmediysem fiyatı yüksek söulüyorum :olamaz:
eşimle konuştum sabahtan beri çok yoğundu yeni konuşabildik oda öyle diyor istediğin ücreti söyle bunun altında çalışmayı düşünmüyorum de kabul etmezlerse de teşekkür et güleryüzle ayrıl ama görüşmeye çağırırlarsa git mutlaka dedi

Back